REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
18.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Orban va susţine în plenul Senatului proiectul carantinării şi izolării: Se pare că s-au înţeles în comisie

Orban va susţine în plenul Senatului proiectul carantinării şi izolării: Se pare că s-au înţeles în comisie

Replica API 15 iulie 2020 | 19:53 1039

Premierul Ludovic Orban va participa la plenul Senatului în care se va dezbate proiectul privind carantinarea şi izolarea pentru a susţine acest act normativ.

Ludovic Orban

"Acum am vorbit la telefon şi, în sfârşit, am o veste bună, domnule Arafat, stimaţi colegi: se pare că s-au înţeles în comisie (Comisia juridică - n.r.) şi vor finaliza raportul la lege şi aştept să fiu informat când este convocat plenul (Senatului - n.r.) pentru a participa la plen ca să susţin proiectul de lege", a anunţat Orban, miercuri, la începutul şedinţei de Guvern, scrie Agerpres.

Proiectul privind carantinarea şi izolarea se află de mai multe zile în dezbaterea Comisiei juridice a Senatului, şedinţa fiind suspendată de mai multe ori pentru discuţii tehnice şi cu ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, secretarul de stat în MAI Raed Arafat şi ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu. După finalizarea raportului comisiei, proiectul va intra în dezbaterea plenului Senatului, care este for legislativ decizional.

Joia trecută, Camera Deputaţilor a adoptat proiectul propus de Guvern, în calitate de prim for sesizat, prevederile acestuia fiind modificate, după discuţii cu secretarul de stat în MAI Raed Arafat.

Vineri, proiectul a ajuns în dezbaterea Comisiei juridice a Senatului şi a fost criticat de reprezentanţii PSD.

Luni, social-democraţii au avut o şedinţă a Comitetului Executiv Naţional pe tema proiectului, la finalul căreia preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a afirmat că "este o lege proastă".

El a declarat că social-democraţii vor vota în Senat proiectul de lege privind carantinarea şi izolarea atunci când premierul şi ministrul Sănătăţii se vor prezenta în Parlament să lămurească aspecte din acest proiect.

"O să continuăm la Senat dezbaterile, atât cu CSM, cât şi cu organizaţiile care luptă pentru drepturi şi libertăţi. Nu putem accepta această lege şi nu putem vota această lege. (...) Legea, cum a fost înaintată de Guvern către Parlament, nu a avut avizul Ministerului Justiţiei. (...) Nu se va vota legea în Senat până când prim-ministrul şi ministrul Sănătăţii nu vor veni să lămurească toate aspectele în discuţie în acest moment", a afirmat Ciolacu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cerm verificarea,controlul documentelor si adevarul despre numarul real de morti covid din Romania! Cerem verificare tuturor institutilor sanitare care au manageriat cazurile de covid-19 Vinovatii sa mearga la puscarie! Cerem autoritatilor anchtarea si arestarea vinovatilor pentru moartea romanilor care nu au primit masti si teste gratuite de la stat pe timpul pandemiei! Cerm condamnarea celor care se fac vinovati de moarte romanilor care au vandut masti si teste pe timpul pandemie de covid-19. Jos guvernul totalitar! Jos Dictatura din Romania!
6
0
Muie ma 10 august pula voturi
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369