REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Orban vorbește despre DEZASTRUL găsit: 'Trebuie rectificare până la finalul lunii, altfel e bai mare'

Orban vorbește despre DEZASTRUL găsit: 'Trebuie rectificare până la finalul lunii, altfel e bai mare'

Replica API 23 noiembrie 2019 | 00:00 358

Premierul Ludovic Orban a declarat vineri, în localitatea Balş din judeţul Olt, că Guvernul vrea să adopte până la sfârşitul lunii noiembrie rectificarea bugetară, el adăugând că "altfel e bai mare" pentru că sunt multe instituţii, atât guvernamentale, cât şi din administraţia locală, aproximativ 20% din total, care nu au bani suficienţi până la sfârşitul anului să-şi plătească salariile şi cheltuielile de funcţionare.

"Deocamdată suntem concentraţi...se lucrează şi la proiectul de buget pe anul viitor, dar noi vrem până la sfârşitul lunii noiembrie să adoptăm rectificarea bugetară, că altfel e bai mare. Sunt foarte multe...cum v-am şi descris, sunt foarte multe instituţii, inclusiv guvernamentale, care nu au bani suficienţi până la sfârşitul anului, să-şi plătească salarii, să-şi plătească cheltuieli de funcţionare, nu e vorba de...la fel, foarte multe primării.

La nivelul comunelor nu am făcut o evaluare, dar cel puţin pe oraşe, 43 de oraşe nu au banii pentru a încheia exerciţiul financiar, făcând toate plăţile pentru cheltuielile de funcţionare. Probabil, comunele sunt mai multe, estimarea noastră este că cel puţin 20% din localităţi nu au veniturile necesare şi, din păcate, au început să afecteze drepturi ale cetăţenilor, că guvernul le-a pasat responsabilitatea cheltuielilor sociale, în schimb nu le-a alocat resursele financiare necesare pentru a plăti indemnizaţiile pentru persoanele cu dizabilităţi, salariile asistenţilor personali. Deja sunt afectate persoane vulnerabile care, practic, trăiesc, îşi asigură subzistenţa din aceste venituri, şi nu putem accepta situaţia asta", a afirmat premierul Ludovic Orban.

Şeful Guvernului a fost prezent, alături de ministrul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, Lucian Bode, la Balş, la înmânarea ordinelor de începere a lucrărilor drumului expres Craiova - Piteşti, tronson 2, km 17+700 - km 57+550.

sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mars ma bozgore. Cacat cu ochi ce esti
0
0
cum mama masi psd nu se plangea si voi repede de nici o luna de la guvernare ati gasit si vai vai ce va faceti voi dati-va dracu cu guvernul de cacat si de plangaciosi
3
1
Pai bai Betivule de ce ai cumparat atatia parlamentari de la 6 partide ca sa te vaiti in fiecare zi ca sant gauri si gaurici .Dar astea sant numai motive ordinare ca sa demonstrezi ca santeti cei mai incompententi ministri de dupa 1989. Si aia au gasit gauri, cel putin la pensii de 16 miliarde si au gasit solutii , atat sa mareasca pensiile in fiecare an, cat sa si micsoreze deficitul la 2 miliarde. Faceti si voi ceva, nu mai va smorcaiti in fiecare zi. Ca daca primul Guvern Iohanis s-a numit Guvernul 0, voi o sa ramaneti ca Guvernul Gaura.
5
1
Pai crezi ca psd a lasat guvernarea ca aveau bani? Nubsunt bani si hop si voi sa guvernati.
5
1
Iar te vaiti ?---de cind ai luat guvernul numai asta faci ----atunci de ce l-ai luat ?----ca sa-ti pui oamenii tai ?
12
3
Iar papi cacita?.
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614