REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

ORDIN de PROTECŢIE împotriva soţului AGRESIV

ORDIN de PROTECŢIE împotriva soţului AGRESIV

Replica API 1 august 2020 | 00:00 1397

O angajată din Primăria Constanţa a solicitat emiterea unui ordin de protecţie împotriva soţului ei, sătulă de certurile şi de actele de violenţă pe care acesta le manifesta asupra ei. Astfel, funcţionarul public arată că doreste emiterea ordinului de protecție prin care pârâtul să fie obligat la păstrarea unei distanțe de minim 100 m și apreciază suficientă această distanță.

Ce a declarat victima

Potrivit declaraţiilor victimei, a fost la plajă cu fratele său și cu copiii și l-a invitat și pe soțul său. La un moment dat, pentru că soțul său stătea la o terasă, l-a rugat să îi cumpere un frappe. Ulterior, acesta i-a cerut banii pe consumaţie, însă a fost refuzat, pe motiv că nu avea la ea. Bărbatul, care era şi în stare de ebrietate, a devenit recalcitrant şi a început să-şi umilească soţia, aruncându-i vorbe grele. Reproșurile au continuat și acasă, pe motiv că nu avea ce să mănânce.

Femeia a fugit, soţul a urmărit-o, continuând cu ameninţări

Femeia s-a speriat și a fugit din casă, însă soţul a venit după ea la mașină şi a început cu amenințări asupra acesteia. În tot acest timp, fetiţa celor doi îşi implora tatăl să înceteze. Într-un final, femeia s-a refugiat la vecini. În prezent locuieşte la sora sa în Năvodari, însă soţul continua să o caută şi să o urmărească.

Bărbatul a recunoscut totul în faţa magistraţilor, punând totul pe seama băuturii.

Ce a spus instanţa

Instanţa a apreciat că se impune emiterea ordinului de protecție în favoarea petentei pe o perioadă de 2 – 3 luni, prin care pârâtul-agresor să fie obligat la păstrarea unei distanțe față de reclamantă de 100 m și la consiliere psihologică pentru remedierea problemelor cu alcoolul; totodată, apreciază că se impune ca pârâtul să fie obligat la păstrarea distanței și față de locul de muncă al victimei.

Magistraţii au decis emiterea ordinului de protecţie pentru o perioada de 2 luni de la data pronunțării hotărârii, fără somație sau trecerea unui termen şi obligă pârâtul la păstrarea unei distanţe minime de 100 de m faţă de victimă şi de locul de muncă al acesteia.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O panarama care vrea doar plimbata sindistrata. In casa mizerie, haine nespalate etc. Dar e o doamna
0
0
cezara hinghereasa?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367