REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Ordin pentru Consiliile Judeţene: buget de război, urgent! La Constanţa, linişte şi pace

Ordin pentru Consiliile Judeţene: buget de război, urgent! La Constanţa, linişte şi pace

Replica API 10 martie 2014 | 00:00 230

Judeţele de frontieră se "bucură" de o atenţie sporită din partea ANAF în această perioadă, care le-a trimis o felicitare de toată groaza: Consiliilor Judeţene li se cere să pregătească un buget "de război" până la data de 15 martie. Într-adevăr, Ministerul Finanţelor Publice a confirmat că s-au trimis solicitări către Consiliile Judeţene pentru întocmirea bugetului de stat pentru război şi şi-a exprimat consternarea în privinţa mediatizării subiectului, în special prin apariţia ordinului în presa botoşăneană.

La Constanţa, în ciuda poziţionării noastre geostrategice în contextul conflictului care se preconizează în Ucraina, apele sunt liniştite. Cel puţin, aşa ne asigură reprezentanţii Consiliului Judeţean Constanţa: "Ce? Nu ştiu nimic de aşa ceva şi am stat vineri, la birou, toată ziua. Nu cred că au trimis sâmbătă şi duminică. Nu am auzit nici să se vorbească de aşa ceva în cabinet", a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Gabriel Diceanu, pentru Replica. Pe aceeaşi lungime de undă se află şi vicepreşedintele CJ, Cristian Darie: "Să fim serioşi! Noi nu am primit sau până când am plecat de la birou, vineri, nu m-a anunţat nimeni că avem aşa ceva. Se poate, în alte părţi. Poate ştie preşedintele (Nicuşor Constantinescu - n.r.), eu am fost vineri pe teren, în judeţ, încă de la prânz. S-ar putea ca după ce am plecat eu de la birou să fi venit, dar această problemă este coordonată de preşedintele CJ. Dar eu n-am auzit de aşa ceva", a menţionat Darie.

Bomba de la Botoşani: toate CJ-urile sunt vizate de solicitare

Preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Florin Ţurcanu, a declarat că măsura "nu este una spectaculoasă" şi nu trebuie să existe temeri, întrucât "odată la patru ani, la nivelul tuturor consiliilor judeţene se face acest lucru. Nu are nici o legătură cu Ucraina", însă bomba vine de la consilierul judeţean, Gabriel Alecsandru, care, aflat la al doilea mandat, a declarat pentru Replica de Constanţa că nu îşi aduce aminte de o astfel de procedură: "Au zis că acea scrisoare se trimite din patru în patru ani şi se face o verificare, pentru toţi funcţionarii publici, funcţionarii judeţeni, inclusiv aleşi locali. S-a cerut o situaţie pentru toată ţara, de fapt: care a făcut armata, care nu. Solicitarea a fost trimisă tuturor CJ-urilor, în toată ţara. Mă întreb şi eu dacă are vreo legătură cu conflictul din Ucraina. Cei de la CJ de la noi au declarat şi presei locale că nu este nimic ieşit din comun şi aşa ceva se întâmplă o dată la patru ani, deşi eu sunt consilier judeţean aflat la al doilea mandat, de peste şase ani şi nu-mi aduc aminte să se mai fi întâmplat", a concluzionat Alecsandru, pentru "Replica".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920