rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 30 mai
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Ordinul de ministru referitor la organizarea grupurilor de lucrători sezonieri care pleacă de pe aeroporturile din România, definitivat

Ministerul Transporturilor Infrastructurii şi Comunicaţiilor (MTIC) a definitivat şi aprobat Ordinul de ministru referitor la procedura anunţată în cursul zilei de 10 aprilie a.c. în ceea ce priveşte organizarea grupurilor de lucrători sezonieri care pleacă de pe aeroporturile din România spre alte ţări, actul normativ urmând să intre în vigoare luni, 13 aprilie.

"Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, printr-un efort comun al tuturor specialiştilor din domeniul aerian şi rutier din cadrul ministerului şi al instituţiilor din subordine cu atribuţii în aceste domenii, precum şi cu suportul ministerelor cooptate în acest demers - Ministerul Muncii şi Protecţiei Sociale, Ministerul Afacerilor Externe, Ministerul Afacerilor Interne - a emis OMTIC nr. 875/ din 10.04.2020, prin care a fost stabilită procedura de emitere a avizului pentru efectuarea zborurilor care intră sub incidenţa art. 10 alin. (1) din Ordonanţa militară nr. 7/2020. Ordinul intră în vigoare începând cu data de 13.04.2020 şi devine obligatoriu pentru toate entităţile menţionate în cuprinsul său", potrivit unui comunicat al MTIC, scrie Agerpres.

Prin emiterea acestei reglementări, a fost stabilită procedura clară prin care operatorul aerian transmite o solicitare pentru efectuarea zborului, cu cel puţin 48 de ore înainte de ora programată, către Autoritatea Aeronautică Civilă Română (AACR) - autoritatea responsabilă desemnată în baza Ordonanţei militare cu gestionarea acestei problematici.

Solicitarea va cuprinde următoarele elemente: a) numele, adresa, datele de contact, naţionalitatea şi indicativul OACI al operatorului aerian; b) tipul, însemnele de înmatricularea şi capacitatea aeronavei; c) aeroportul de origine şi cel de destinaţie, ruta; d) programul de operare; e) denumirea, adresa, datele de contact ale tour-operatorului; f) copia contractului charter în limba română sau traducerea în limba engleză; g) acordul aeroportului din România cu privire la efectuarea zborului;

h) contractul cu agentul de handling de pe aeroportul din România; i) declaraţie privind persoana responsabilă, pe aeroportul din România pe care se îmbarcă pasagerii, pentru asigurarea respectării drepturilor pasagerilor, inclusiv cazarea pasagerilor în caz de anulare/întârziere a zborului, până la îmbarcarea pasagerilor în vederea transportului spre destinaţia finală sau, după caz, în vederea transportului retur, spre domiciliu; j) numele, adresa şi datele de contact ale agentului/agenţilor de recrutare de pe teritoriul României; k) copia avizului autorităţilor din ţara de destinaţie a zborului, pentru efectuarea zborului respectiv.

În urma analizei acestei solicitări, AACR va emite avizul solicitat în maximum 24 de ore de la primirea documentaţiei complete.

"Nu va fi avizată efectuarea zborurilor care intră sub incidenţa prezentei proceduri, în situaţia în care acestea sunt programate să fie efectuate pe acelaşi aeroport, la un interval mai mic de patru ore unul faţă de celălalt", se arată în comunicatul MTIC.

Totodată, AACR va monitoriza respectarea tuturor restricţiilor de operare spre/dinspre România sau pe rute interne, instituite prin ordonanţele militare pentru anumite categorii de zboruri şi va elabora o procedură pentru constatarea contravenţiilor şi aplicarea sancţiunilor ce decurg din nerespectarea de către operatorii aeronavelor a restricţiilor de operare stabilite. Procedura se emite prin Decizia directorului general al Autorităţii Aeronautice Civile Române şi se publică pe pagina de internet a instituţiei (www.caa.ro)

"Noua reglementare aduce clarificări importante şi în ceea ce priveşte obligaţiile agentului de recrutare. Aceasta este prima verigă din mecanismul transportului lucrătorilor sezonieri şi cel care organizează, pe teritoriul României, transportul pasagerilor spre aeroportul de îmbarcare", se precizează în comunicat.

Astfel, agentul de recrutare va organiza transportul spre aeroportul de îmbarcare numai după primirea acordului din partea administratorului aeroportului respectiv, fiind obligat să asigure prezenţa pe aeroportul din România a unui reprezentant care să acorde asistenţă permanentă pasagerilor, inclusiv în situaţia întârzierii sau anulării zborului. Datele de contact ale reprezentantului se comunică administratorului aeroportului cu cel puţin 24 de ore înainte de efectuarea zborului.

Totodată, agentul de recrutare este responsabil şi de asigurarea echipamentelor de protecţie împotriva COVID-19 pentru pasageri.

Un alt aspect care a fost clarificat, prin noua reglementare, vizează partea de responsabilitate a transportatorilor care vor îmbarca numai pasageri care sunt echipaţi corespunzător (cel puţin cu mască şi mănuşi de protecţie) cu respectarea dispoziţiilor din ordonanţele militare în vigoare. Pentru a preveni aglomerarea aeroportului înaintea efectuării zborului a fost stabilit faptul că deplasarea spre aeroport să fie organizată astfel încât pasagerii să nu ajungă la aeroport cu mai mult de patru ore înainte de ora efectuării zborului, indiferent de mijlocul de transport folosit.

La rândul său, operatorul rutier de transport care efectuează transport prin servicii ocazionale are obligaţia să notifice Autoritatea Rutieră Română cu privire la efectuarea cursei, urmând ca ARR să informeze în mod operativ MTIC şi Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transportul Rutier (ISCTR) cu privire la notificarea primită.

"Prin emiterea acestui ordin se asigură coerenţa şi predictibilitatea la nivel naţional în ceea ce priveşte gestionarea grupurilor de lucrători sezonieri care sunt transportaţi spre destinaţiile respective prin intermediul curselor charter. Responsabilităţile în organizarea acestui demers sunt definite, iar toţi factorii implicaţi trebuie să respecte un set de obligaţii, astfel încât procesul să desfăşoare în siguranţă şi în mod fluent în contextul actual, marcat de mari de pericole şi riscuri pentru sănătate", precizează ministerul.

vineri, 10 aprilie 20201052
Comentarii

01Ion(11 apr 09:31)
Tradatorilor! Veti putrezi cu totii in puscarie cand se vor trezi romanii.
02Matei(11 apr 09:16)
Daca mai vreti voturi nu mai aprobati in Parlament prelungirea starii de urgenta. Aceasta e doar un pretext care acopera ilegalitati fara numar, taieri de venituri si amenzi acordate fara numar pt a aduce bani la buget in vederea organizarii alegerilor locale si parlamentare. Se comit abuzuri inimaginabile sub umbrela starii de urgenta care e afacerea secolului pentru acesti nenorociti de PNL-isti. Nu-i intereseaza sanatatea noastra.S-ar bucura daca am crapa cat mai multi si nu ar mai avea cui plati pensii si salarii.Opritii acum pana nu se alege praful de tot.Altfel va fi vai de capul nostru.
01gigi(11 apr 09:11)
liste cu boschetari,iar ka venirea in tara sa.si plateasca transport,carantina,asistenta medicala din Buzunar!nu avem bani ptr toti globe trotterii!
20pt 23:17(11 apr 08:34)
la ora aia trebuia sa dormi ca acum dimineata pun pariu ca ai pierdut avionul!!!
42Dan(11 apr 07:39)
23:17, pentru tine e si mai greu. Din asta crezi tu ca se sustine economia Romaniei ? Din electrocasnicele pe care le cumpara diaspora ? Pai, ce ? Le cumpara de la guvern sau de la vreo multinationala care oricum exporta profitul spre tara de origine ? Si hai sa-ti vand un pont. Majoritatea le cumpara din tarile unde muncesc si le aduc in tara fiindca cele din tara sunt de calitate inferioara. Din tara cumpara doar materiale de constructie ca e mai greu sa cari BCA cu BMW-ul din Germania.
05Magda(11 apr 07:06)
nu poti opri libera circulatie, dar trebuie facuta organizat respectind regulile cum le respectam cu totiii . iar cind se vor intoarce sa si plateasca din baniii lor CARANTINAREA ,asa e corect !
04marinar(11 apr 02:55)
pentru navigatori? va spun eu ce face, il baga in carantina fortata la techirghior unde plateste datorii politice de 4200 ron pe cap de prost, unde mancarea de 70 ron pe zi nu face mai mult de 30 RON si meniul e facut de un om de faceri pe reteta investitii minime profit maxim. afaceristii la randul lor au de platit paraindaratul la partide.
1323:17(10 apr 23:34)
dl ministru? dl cacatzu?
94E greu pt voi(10 apr 23:17)
Sunteti prosti, demni de mila. Nu puteti intelege, la fel erati si la scoala, niste tampi, buturugi. Fara banii muncitorilor, curvelor, pestilor, hotilor, cersetorilor ce activeaza peste granite suntem muci. Primim anual miliarde de euro de la ei, deoarece ei sunt milioane plecati. Sunt bani care intra in economie. Unii cumpara seminte, altii electrocasnice, masini, case, unii platesc facturi, mancare,etc. Asa ajung banii in economia tarii, iar aceasta reuseste sa supravietuiasca. Intelegeti ceva? Fara acesti oameni nu existau clienti la firma X la care lucrezi si nu aveai salariu.
05Autohtonul necajit(10 apr 22:48)
Nu era mai bine sa nu fi venit acasa? Acum se chinuie sa plece inapoi. Dar guvernul face drepti doar e vorba de diaspora cea darnica la vot. Vai mama noastra. Nimic la noi nu iese fara exceptii, nici macar ordonanta militara! Multumim guvernului, halal exemplu!
51o pla(10 apr 22:24)
Pai lumea moare de foame daca nu munceste, ca doar nu-s toti bugetari securisti cu salarii si pensii de mii de euro si satu si freaca pula aiurea.
34Heyu(10 apr 22:17)
Mnisterul coaielor poate face ceva pt. navigatorii care sunt prinsi in mijlocul marilor si oceanelor si care nu pot parasi navele dupa 6 sau noua luni de puscarie platita in niste conditii de care si minerii s ar feri.Pt. ca fara transporturile maritime lumea ar fi in foamete.TOATA LUMEA!
39,,,,,,,,,,,,,,,,,,,(10 apr 22:03)
ce inseamna sa ai Presedinte Neamt,,te vinde si bolnav,,noi trebue sa avem aprobari sa mergem cate doi,
312Tik Tok(10 apr 21:45)
SA STEA DEFINITIV ACOLO SI SA NU MAI VINA IN ROMANIA NICIODATA
mai mult...Ultima oră
29 mai 00:00Ultima orăDonald Trump anunță că încheie relațiile cu OMS și că va retrage Hong Kongului statutul comercial privilegiat

Donald Trump a anunțat vineri că Statele Unite „își încheie” relația cu Organizația Mondială a Sănătății...654

29 mai 00:00Ultima orăMinistrul Educației: Liceenii care au febră în ziua Bacului pot da examenul în condiții speciale226
29 mai 00:00Ultima orăMAE: 470 de cetăţeni români din Spania, Belgia, Ţările de Jos şi Irak au fost repatriaţi236
29 mai 00:00Ultima orăCălugăreanu (ANAF): Obligaţiile fiscale declarate la 25 mai nu sunt considerate restante până pe 25 iunie

Obligaţiile fiscale pe care le-au declarat contribuabilii la data de 25 mai nu sunt considerate restante până pe 25...436

29 mai 00:00Ultima orăAccident rutier pe strada Nicolae Iorga669
29 mai 20:39Ultima orăRectificare Guvern: Turiștii vor putea face plajă și pe cearșaf sau prosop1330
29 mai 00:00Ultima orăVirgil Popescu: Regulile pentru deschiderea teraselor vor fi publicate vineri seară

Normele prevăzute pentru deschiderea teraselor ca urmare a modificării Anexei 3 la HG privind starea de alertă vor fi...390

29 mai 00:00Ultima orăOros: Programul Tomate a fost compromis pentru că au fost date în plată multe dosare fictive392
29 mai 00:00Ultima orăAvocatul Poporului - sesizare din oficiu privind dreptul la ocrotirea sănătăţii în cazul pacienţilor cu boli cronice355
29 mai 00:00Ultima orăEchipa CNN arestată în timp ce transmitea de la protestele din Minneapolis

Un reporter al CNN şi echipa sa de producţie au fost eliberaţi de poliţie la mai puţin de două ore după ce au...467

29 mai 00:25Ultima orăCNAS: Cardul nu va fi utilizat în asistenţa medicală primară şi ambulatorie de specialitate până la 30 septembrie545
29 mai 00:00Ultima orăIncendiu în Medgidia771
Vremea
14.1°14.1° - 15.8° sâmbătă, 30 mai 2020
ConstanțaUmiditate: 79%
Vânt: 5.35 m/s
Presiune: 1012 milibari

Loto
6/494925283848
5/405613153827
joker122227424313
Horoscop
mai mult...SPSportRT
30 mai 00:00SportCare este cel mai valoros club de fotbal din lume

Real Madrid este pentru al doilea an consecutiv cel mai valoros club de fotbal din lume, potrivit unui studiu realizat...211

30 mai 00:07SportFarul are cea mai bună situație financiară din ultimii 12 ani

Managerul clubului FC Farul Constanța, Tiberiu Curt, a făcut câteva precizări în legătură cu articolele apărute...265

30 mai 00:00SportTehnicianul echipei Leicester City, Brendan Rodgers, a declarat că a avut coronavirus şi a învins boala

Tehnicianul echipei Leicester City, Brendan Rodgers, a declarat că a avut coronavirus şi a învins boala, relatează...159

30 mai 00:00SportGruparea Gaziantep, la care activează Marius Şumudică, Alin Toşca şi Alexandru Maxim, a anunţat că un angajat al clubului a fost testat pozitiv cu coronavirus

Gruparea Gaziantep FK, la care activează Marius Şumudică, Alin Toşca şi Alexandru Maxim, a anunţat, vineri, că un...170

Local
30 mai 22:34LocalCOVID-19: 279 de cazuri la Constanţa

Până astăzi, 29 mai, pe teritoriul României, au fost confirmate 18.982 de cazuri de persoane infectate cu virusul...929

30 mai 22:35LocalȘedința ordinară a Consiliului Local Municipal Medgidia: 11 proiecte aprobate

Joi, 28 mai 2020, la Primăria Municipiului Medgidia s-a desfășurat ședința ordinară a Consiliului Local Municipal....467

30 mai 22:28LocalOFICIAL. Parchetul Tribunalului, precizări despre dosarul șefului pazei de la Flora și al agentului de la Penitenciarul Poarta Albă

1540

30 mai 22:32LocalPrinși BEȚI la volan și FĂRĂ permise de conducere

Polițiștii din cadrul Secției 2 și jandarmi ai G.J.M. Tomis, la data de 28 mai a.c., în jurul orei 16.00, au...635

30 mai 22:33LocalCondamnați la închisoare pentru infracțiuni la regimul rutier

Polițiștii din cadrul Poliției orașului Cernavodă, la data de 28 mai a.c., au identificat un bărbat, de 31 de ani,...612

30 mai 22:33LocalGrădina de Vară 'Farul' din Mangalia - reabilitată cu fonduri UE

Consilierii locali din Mangalia au aprobat, recent, sursele de finanțare pentru modernizarea Grădinii de Vară...1037

30 mai 22:29LocalDoi tineri au încercat să facă un 'cocktail Molotov' din petarde ca să-și incendieze socrul

Cei doi tineri din comuna Călărași, răniți de explozia unor petarde ar fi încercat să pregătească un...751

30 mai 22:30LocalSpecialiștii dau PONTUL: Cum sună ANUNȚURILE de angajare care se vor dovedi a FI ȚEPE

Specialiștii atrag atenția asupra anunțurilor de angajare care se pot dovedi a fi țepe. Un milion de români au...788

30 mai 23:10LocalPopescu: Colaborarea cu compania chineză pentru Unităţile 3 şi 4 de la Cernavodă nu a progresat

672

Politică
30 mai 00:00PoliticăPreşedintele Iohannis a semnat decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului general Ioan Buda

Preşedintele Klaus Iohannis a semnat vineri decretul privind încetarea raporturilor de serviciu ale chestorului...161

30 mai 00:00PoliticăTurcan: Guvernul a adoptat procedura ce va permite elevilor să folosească gratuit transportul public pentru a merge la şcoală

Guvernul a adoptat procedura detaliată care le va permite elevilor "să folosească gratuit transportul public pentru a...167

30 mai 00:01PoliticăSONDAJ IMAS. PRO România lui PONTA a ajuns la 11%

926

Interviuri
16 mai 00:50InterviuriEugen Teodorovici: Eu sunt, de fapt, preşedintele PSD

România a intrat într-o nouă etapă din data de 15 mai. Starea de alertă a fost instituită oficial de către...3595

16 mai 13:45InterviuriVictor Ponta: Am înțeles, cu mintea mea de social-democrat, că nu sunt bani pentru măsuri sociale dacă nu merge economia privată

România a ieșit oficial din starea de urgență, intrând, de azi, în starea de alertă. Astfel, despre începutul...3179

13 mai 00:12InterviuriVIDEO! Babu este un laș dacă a avut curajul să lovească o femeie!

5224

8 mai 23:16InterviuriCabinetele stomatologice sunt obligate să mărească prețurile după 15 mai VIDEO

După două luni în care au fost închise din cauza epidemiei și a stării de urgență, cabinetele stomatologice se...7269

6 mai 00:26InterviuriPrefectul Niculescu: Din 605 carantinați la Constanța, 21 aveau Coronavirus! VIDEO

Prefectul George Niculescu, numit în funcție la finele lui 2019, a apucat vremuri greu încercate. Și ne referim la...3289

29 apr 00:26InterviuriProcurorul Teliceanu: dacă minți în adeverință, riști să te alegi cu ani grei de pușcărie! Video

4049

Monden
30 mai 00:00MondenConcertul special „One World: Together at Home“ a stabilit două recorduri

Reprezentaţii Guinness World Records au anunţat că evenimentul special ''One World: Together at Home'', difuzat la...153

30 mai 00:00MondenLady Gaga lansează „Chromatica“ şi se reafirmă ca regină a electropop-ului

Lady Gaga a lansat vineri "Chromatica", cel de-al şaselea său album de studio care are ca tematică universul...160

30 mai 00:00MondenStudioul Paramount pregăteşte o continuare la filmul „Sonic the Hedgehog“

158

30 mai 00:00MondenMTV Video Music Awards ar putea avea loc sub forma unui show live

Reprezentanţii postului MTV poartă discuţii în această perioadă cu numeroase agenţii guvernamentale şi din...151

30 mai 00:00MondenFostul membru ABBA Björn Ulvaeus este noul preşedinte al CISAC

Compozitorul suedez Björn Ulvaeus şi fost membru al celebrei trupe ABBA a fost ales preşedinte al Confederaţiei...169

30 mai 00:00MondenFostul membru ABBA Björn Ulvaeus este noul preşedinte al CISAC

148

Mapamond
30 mai 00:00MapamondCoronavirus: Spania trece de luni într-o nouă fază a măsurilor de relaxare

Spania va continua luni aprofundarea măsurilor de relaxare care vor permite unui procent de 70% din populaţie să...156

30 mai 00:00MapamondCel mai bătrân bărbat din lume, britanicul Bob Weighton, a murit la vârsta de 112 ani

Britanicul Bob Weighton, recunoscut de Guinness Book of Records drept decanul de vârstă al umanităţii, a murit joi...165

30 mai 00:00MapamondCoronavirus: 1.297 de decese în SUA în ultimele 24 de ore

155

30 mai 00:00MapamondBoris Johnson anunţă noi măsuri de relaxare în Regatul Unit de săptămâna viitoare

Prim-ministrul britanic Boris Johnson a anunţat joi o nouă relaxare a restricţiilor impuse pentru limitarea...157

30 mai 00:00MapamondProtest al angajaţilor medicali la Paris: „Vrem bani, nu medalii“

Sute de angajaţi medicali au demonstrat joi în faţa unui spital din Paris pentru a cere salarii mai mari şi mai...168

30 mai 00:00MapamondSpitalele californiene se luptă cu greutăţile financiare după ce s-au pregătit pentru un val epidemic care nu a venit

172

Sănătate
30 mai 00:00SănătateCum îți întărești sistemul imunitar după infecții respiratorii repetate

Rezistența sistemului imunitar ca răspuns la infecțiile respiratorii se schimbă permanent, în funcție de istoricul...159

30 mai 17:56SănătateTraiul în zone aglomerate crește riscul de boli neurologice

Locuirea în apropierea străzilor aglomerate sau a autostrăzilor crește riscul de demență, Parkinson, Alzheimer și...167

30 mai 00:00SănătateImunoterapia sublinguală ar putea vindeca alergia la arahide

150

30 mai 00:00SănătateAlzheimer: au microbii un rol esențial în dezvoltarea bolii?

Prezența anumitor agenți infecțioși pare să fie asociată cu boala Alzheimer, arată un studiu recent, oferind o...156

30 mai 00:00SănătateS-a descoperit celula care declanșează tremorul și cum poate fi controlată

Tremorul - cea mai frecventă tulburare de mișcare - este declanșat de o celulă care poate fi controlată,...164

30 mai 00:00SănătateUn compus anticancerigen, descoperit în frunzele de salcie

153

Prin accesarea replicaonline.ro, sunteți de acord cu termenii de utilizare și politica de confidențialitate.
ACCEPT