REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
9.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Ordonanţa "lui Dragnea": un consilier din Medgidia a devenit independent

Ordonanţa "lui Dragnea": un consilier din Medgidia a devenit independent

Replica API 27 septembrie 2014 | 00:18 364

Joi, 25 septembrie a avut loc ședința ordinară a Consiliului Local Medgidia, pe luna septembrie. Pe ordinea de zi au fost supuse spre aprobare 12 proiecte de hotărâre, care au întrunit în totalitate numărul necesar de voturi pentru a fi admise. La primul punct s-a aprobat aplicarea prevederilor O.U.G. nr. 55/2014 la nivelul Consiliului Local Medgidia, cu referire la Aurelian Arsene (PP - DD - n.r.), care și-a declarat opțiunea de a deveni independent. Potrivit ordonanței mai sus menționate, „...primarii și președinții consiliilor județene, consilierii locali și județeni, precum și candidații care au fost declarați supleanți își pot exprima în scris și o singură dată opțiunea cu privire la partidul politic...fără ca aleșii locali respectivi să își piardă calitatea dobândită în urma alegerilor”.

La punctul următor s-a aprobat rectificarea bugetului local de venituri și cheltuieli al Municipiului Medgidia, pe anul 2014, după cum urmează: majorarea bugetului de investiții pentru repararea unor unități școlare cu 60.000 lei, majorarea bugetului de funcționare cu 200.000 lei pentru asigurarea în bune condiții a desfășurării alegerilor prezidențiale, precum și alocarea unei sume de 40.000 de lei, din sponsorizări, pentru Festivalul Internațional de Muzică Ușoară „Dan Spătaru”.

Consilierii locali au aprobat, de asemenea, lista privind domeniul serviciilor publice în cadrul cărora poate fi prestată muncă în folosul comunităţii şi tipurile de activităţi care pot face obiectul acesteia, în conformitate cu prevederile Legii nr.253/2013 privind executarea pedepselor, a măsurilor educative şi a altor măsuri neprivative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal. Acestea sunt: curățenia în jurul platformelor de gunoi, întreținerea rigolelor de scurgere zonă șosea de centură, străzi, a spațiilor verzi din parcuri, cimitire și din jurul blocurilor de locuit și din incinta Complexului Sportiv Iftimie Ilisei, întreținerea falezei și a malurilor Canalului Dunăre-Marea Neagră. De asemenea, cei care vor face muncă în folosul comunității vor participa la acțiuni de deszăpezire parcări publice, trotuare și la alte activități de interes public.

În ședința ordinară s-a aprobat și proiectul de hotărâre privind aprobarea Master Planului pentru sectorul de apă și apă uzată aferent județului Constanța, versiunea februarie 2014. Acesta cuprinde lucrări de investiții privind extinderea și reabilitarea rețelelor de apă și de canalizare, reabilitarea a patru stații de pompare, reabilitarea rezervorului de 5000 mc.

Pe ordinea de zi a ședinței lunii septembrie au fost înscrise spre aprobare și proiectele: Aprobarea completării inventarului domeniului privat al municipiului Medgidia, Retragerea dreptului de folosinţă asupra unor loturi de teren şi aprobarea atribuirii acestora în folosinţă gratuită pentru construirea de locuinţe proprietate personală tinerilor înscrişi în lista de priorităţi aprobată, în condiţiile Legii nr.15/2003, Aprobarea vânzării, prin licitaţie publică, a unui imobil teren ce aparţine domeniului privat al municipiului Medgidia, situat în Medgidia, str. Panseluţelor, cu destinaţia construire locuinţa, Aprobarea vânzării imobilului teren în suprafaţă de 80 mp situat în satul Remus Opreanu, Aprobarea repartizării unei unităţi locative situată în bloc ANL.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369