REPLICA ONLINE CONSTANTA

14° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
14° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Organismul britanic de reglementare a media a respins reclamaţia conservatorilor privind înlocuirea premierului cu o sculptură de gheaţă la o dezbatere

Organismul britanic de reglementare a media a respins reclamaţia conservatorilor privind înlocuirea premierului cu o sculptură de gheaţă la o dezbatere

Replica API 4 decembrie 2019 | 00:00 435

Boris Johnson

Organismul britanic de reglementare în media (Ofcom) a respins marţi o plângere depusă de Partidul Conservator împotriva unui canal de televiziune care l-a înlocuit pe premierul Boris Johnson, absent de la o dezbatere despre climă, cu o sculptură de gheaţă, relatează AFP şi Reuters.

Ofcom a argumentat că sculptura de gheaţă, un glob terestru cu logo-ul Partidului Conservator, "nu l-a reprezentat personal pe prim-ministru" şi că nu i s-a acordat ''prea multă atenţie editorială".

Mai mulţi lideri de partide politice din Marea Britanie au participat la 28 noiembrie pe postul Channel 4 la o dezbatere consacrată "urgenţei climatice", în cadrul campaniei pentru alegerile legislative din 12 decembrie, dar Boris Johnson, precum şi liderul Partidului Brexit, Nigel Farage, au declinat invitaţia, în locul lor fiind aduse în studio sculpturi de gheaţă care se topeau încet-încet, pentru a ilustra încălzirea globală.

Partidul Conservator a protestat, explicând că a propus ca formaţiunea să fie reprezentată la dezbatere de fostul ministru al mediului Michael Gove, dar a fost refuzat. Channel 4 a subliniat că la dezbatere au fost invitaţi doar lideri de partide.

În decizia anunţată marţi, comisia pentru alegeri din cadrul Ofcom menţionează că posturile de televiziune "au libertatea editorială de a stabili formatul oricărei dezbateri electorale" şi că în cazul de faţă Channel 4 "a ţinut cont în mod corect" de poziţia conservatorilor în ce priveşte problemele de mediu şi "i-a acordat ponderea adecvată". AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218