REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Organizaţia de Tineret a PMP propune înscrierea obligatorie în noul act de identitate a grupei de sânge şi a RH-ului

Organizaţia de Tineret a PMP propune înscrierea obligatorie în noul act de identitate a grupei de sânge şi a RH-ului

Replica API 24 ianuarie 2020 | 00:00 404

Organizaţia de Tineret a PMP a transmis, joi, Ministerului Afacerilor Interne câteva propuneri privind ordonanţa care vizează evidenţa persoanelor şi actele de identitate ale cetăţenilor români, printre acestea figurând înscrierea obligatorie pe acest document a grupei de sânge şi a RH-ului şi înscrierea opţională a calităţii de donator de organe.

"Având în vedere disponibilitatea cetăţenilor români de a călători în diverse ţări, în eventualitatea apariţiei unui eveniment nefericit precum un accident sau contactarea unei boli ce necesită o transfuzie urgentă de sânge este de o reală importanţă cunoaşterea grupei de sânge şi a RH-ului pentru a facilita actul medical", precizează OT - PMP, într-un comunicat, scrie AGERPRES.

Potrivit sursei citate, un alt caz ce trebuie luat în considerare este cel legat de stabilirea într-un timp cât mai scurt a compatibilităţii persoanelor donatoare de organe şi a persoanelor care necesită transplant de organe. În această situaţie, subliniază sursa citată, cunoaşterea grupelor de sânge ale persoanelor în cauză poate salva vieţi.

"Aşa cum în Spania, în urma unui acord prezumat, s-a ajuns la un număr de 46,9 donatori la un milion de locuitori, fiind pe primul loc în lume la acest capitol, datorită conştientizării acestui act umanitar, suntem de părere că în România este prioritară educarea şi încurajarea populaţiei în acest sens. Totodată, adăugarea pe cartea de identitate a unui element distinct care să reprezinte faptul că persoana în cauză este donator de organe poate eficientiza procesul de prelevare de organe şi transplant", se arată în comunicat.

Proiectul de ordonanţă a Guvernului pentru modificarea şi completarea unor acte normative, care prevede emiterea actelor electronice de identitate, a fost supus dezbaterii publice. Pentru a putea călători liber în UE după data de 3 august 2021, cetăţenii români trebuie să fie în posesia unei cărţi electronice de identitate sau a unui paşaport. Cărţile de identitate emise până la această dată vor putea fi utilizate până la expirarea lor. Cartea electronică de identitate care va fi emisă conţine un CIP, elementele biometrice conţinute de acest CIP fiind reglementate expres de regulament.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
si dimensiunea penisului, ca sa nu zic a PULII , Vminsupravmax unde V egalvagin asta ca sa nu facem discriminare.Si ca sa transparenti cu totul DmaxsupraHmax la cei cu al 3lea gen, din tribul lui Ady Nasty. E utile toate.Asa ca am caractere nepermise fetelor.poate acum sunt acceptat.nici acum
0
0
Foarte buna idea! Daca nu in CI macar in cardul de sanatate.
1
0
La Basescu VA FI CEA MAI RIDICATA VALOARE !
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920