REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Organizaţia Internaţională a Muncii: Tinerii riscă efecte traumatizante pe termen lung dacă îşi pierd locul de muncă

Organizaţia Internaţională a Muncii: Tinerii riscă efecte traumatizante pe termen lung dacă îşi pierd locul de muncă

Replica API 13 august 2020 | 00:00 914

Tinerii care şi-au pierdut locurile de muncă sau nu au mai mers la şcoală în timpul pandemiei de coronavirus (COVID-19) riscă să se confrunte cu "efecte traumatizante" în timpul vieţii lor profesionale active, dacă guvernele nu furnizează imediat sprijin, se arată într-un raport publicat de Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM), transmite Reuters, citată de Agerpres.

Un sondaj efectuat în mai de OIM în rândul a 12.000 de tineri din 112 ţări arată că mai mult de unul din şase tineri sub 24 de ani a încetat să mai lucreze în timpul pandemiei, iar într-un alt raport al instituţiei cu sediul la Geneva se arată că peste 70% din studenţi s-au confruntat cu închiderea şcolilor, universităţilor şi a centrelor de pregătire.

Organizaţia Internaţională a Muncii (OIM) a cerut guvernelor să ajute la reintegrarea tinerilor şomeri pe piaţa muncii sau să ofere formare educaţională sau ajutor de şomaj.

"Pandemia are un impact sistematic, extins şi disproporţionat asupra tinerilor", a afirmat la o conferinţă de presă Sangheon Lee, director în cadrul OIM.

Informaţiile din precedentele crize sugerează că tinerii care nu au acces la oportunităţi în ceea ce priveşte locurile de muncă, atunci când intră pe piaţa muncii se confruntă cu consecinţe neîntrerupte în perioada vieţii lor profesionale active, susţine Lee. Acesta a adăugat: "Aceasta este ceea ce numim "efecte traumatizante".

Cele mai afectate sunt tinerele şi tinerii din ţările cu venituri mici, apreciază Organizaţia Internaţională a Muncii.

"Dacă nu se iau urgent măsuri, tinerii vor suferi probabil un impact sever şi de lungă durată în urma pandemiei. Credem că există riscul unei generaţii afectate de măsurile de izolare, care de fapt va fi traumatizată pe durata vieţii profesionale active", a explicat Lee.

Acesta a informat că pandemia a lăsat unul din opt studenţi tineri fără acces la educaţie sau pregătire, deşi cei din ţările bogate au mai mult acces la orele online.

"Este important să ne amintimim că nu este doar riscul pierderii locurilor de muncă. Chiar şi în cazul celor care au rămas angajaţi după începerea pandemiei, a scăzut cu aproape un sfert numărul de ore lucrate iar doi din cinci tineri s-au confruntat cu scăderea veniturilor", a declarat oficialul OIM.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367