REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

ONU: Se prefigurează o CATASTROFĂ umanitară

ONU: Se prefigurează o CATASTROFĂ umanitară

Replica API 5 decembrie 2020 | 11:55 1371

Anul viitor se prefigurează a fi o catastrofă umanitară, iar ţările bogate nu trebuie să calce în picioare ţările sărace ”într-o goană pentru vaccinuri” pentru a combate pandemia de coronavirus, au avertizat vineri oficiali ai Naţiunilor Unite în Adunarea Generală, transmite Reuters citat de stiripesurse.ro

Şeful Programului Mondial pentru Alimente (WFP), David Beasley, şi şeful Organizaţiei Mundiale a Sănătăţii (PMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, au vorbit în timpul unei întâlniri speciale pe tema Covid-19, care a apărut în China anul trecut şi a infectat 65 de milioane de oameni la nivel mondial, informează News.ro.

Pandemia, măsurile luate de ţări pentru a încerca să oprească răspândirea ei şi impactul economic au alimentat o creştere cu 40% a numărului de persoane care au nevoie de ajutor umanitar, au anunţat Naţiunile Unite la începutul acestei săptămâni. Organizaţia a făcut apel pentru 35 de miliarde de dolari pentru finanţarea ajutoarelor necesare.

”2021 va fi literalmente catastrofal pe baza a ceea ce vedem în această etapă a jocului”, a spus Beasley, adăugând că pentru o duzină de ţări, foamea ”bate la uşă”. El a spus că 2021 va fi probabil ”cel mai grav an de criză umanitară de la înfiinţarea Naţiunilor Unite”, în urmă cu 75 de ani, iar organizaţia ”nu vom putea finanţa totul ... aşa că trebuie să acordăm prioritate, aşa cum spun, aisbergurilor din faţa Titanicului ”.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, şi înalţii oficiali ai oerganizaţiei au solicitat, de asemenea, ca vaccinurile pentru Covid-19 să fie puse la dispoziţia tuturor şi ca ţările bogate să ajute ţările în curs de dezvoltare să combată epidemia şi să se refacă.

Tedros a cerut o injecţie imediată de 4,3 miliarde de dolari într-un program mondial de distribuire a vaccinurilor.

”Pur şi simplu nu putem accepta o lume în care săracii şi marginalizaţii sunt călcaţi în picioare de cei bogaţi şi puternici, în şocul vaccinurilor. Aceasta este o criză globală şi soluţiile trebuie împărţite în mod echitabil ca bunuri publice globale”.”, a mai spus Tedros Adunării Generale.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ciudat e ca se vorbea de ea inca din martie cand covidu abia se arata lumii. Chiar ca pare planificata toata porcaria asta. Chiar, nu e nimeni vinovat ca s-a raspandit minunatul virus ? Aaaa da , liliecii pentru supa chinezeasca. Sictir.
0
0
Saracii in pandemie , sunt precum ranitii intr-un razboi....o piatra de moara. Un soldat ranit, provoaca mai multe probleme armatei proprii ,decat un soldat mort. De ce ? Simplu.....pentru ca necesita costuri materiale ,necesita personal ,necesita spatiu de ingrijire....in plus, demoralizeaza camarazii prin natura ranilor mutilante. Asa ca .....nu este o problema bogat-sarac , pusa in cheie comunista ...saracul bun ...bogatul hapsan...ci .este o problema legata de capacitatea fiecarui stat de a sustine acest razboi si de a putea sa isi salveze cat mai multi cetateni. Preventia chiar e solutia.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102