REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.9° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
9.9° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo impun reguli stricte spectatorilor care vor asista la întreceri

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo impun reguli stricte spectatorilor care vor asista la întreceri

Replica API 25 iunie 2021 | 08:04 645

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au anunţat miercuri, cu o lună înaintea ceremoniei de deschidere, noile reguli, foarte stricte, pentru spectatorii care vor asista la întrecerile din cadrul competiţiei care va avea loc în perioada 23 iulie - 8 august, informează AFP, citată de Agerpres.

Preşedinta comitetului Tokyo-2020, Seiko Hashimoto, a declarat că "ambianţa festivă va trebui suprimată" pentru a organiza aceste Jocuri în deplină siguranţă, admiţând că organizatorii vor trebui să dea dovadă de "creativitate" pentru ca atmosfera să poată fi totuşi una pozitivă.

Responsabilii olimpici au decis luni să permită maximum 10.000 de spectatori locali la fiecare sit al Jocurilor, însă Hashimoto i-a avertizat că nu se aştepte la tipul de petrecere la care au dreptul în prezent fanii fotbalului la EURO 2020, de exemplu.

"În Europa, siturile sunt pline de celebrări. Din păcate, noi nu vom fi probabil în măsură să facem acelaşi lucru", a spus şefa comitetului japonez de organizare.

În Japonia, spectatorii vor trebui să îndeplinească mai multe cerinţe anti-Covid-19 pentru a intra în siturile Jocurilor Olimpice.

Orice persoane care prezintă o temperatură corporală de peste 37,5 grade la două controale diferite nu va putea intra în tribune, în aceeaşi situaţie urmând să se afle orice tuşeşte sau nu poartă mască, fără posibilitatea de a-şi recupera banii în cazul în care i se va refuza intrarea.

Odată ajunşi în interior, spectatorii vor putea aplauda, dar nu vor avea dreptul să-i aclame pe sportivi sau "să intre în contact direct cu alţi spectatori" şi vor fi sfătuiţi să se întoarcă direct acasă după competiţii.

De asemenea, li se va interzice să solicite de autografe din partea sportivilor sau "să-şi exprime sprijinul verbal" sau "orice formă de ovaţionare care ar putea crea o mulţime".

La Jocurile Olimpice de la Tokyo, spectatorii vor trebui să se descurce şi fără alcool, ceea ce este permis la alte evenimente sportive care au loc în Japonia. Această interdicţie a fost decisă "pentru a atenua cât mai mult posibil preocupările publice", a explicat preşedinta Tokyo-2020.

"Oamenii pot simţi bucurie în inimile lor, dar nu se vor putea manifesta zgomotos şi vor trebui să evite mulţimile. Încercăm foarte mult să găsim o modalitate de a sărbători", a mai sus Seiko Hashimoto, subliniind că aceste Jocuri vor pune în evidenţă "valorile reale" ale mişcării olimpice.

Sportivii participanţi la Jocurile Olimpice de la Tokyo vor fi supuşi la rândul lor unor reguli foarte stricte, urmând să fie testaţi zilnic împotriva Covid-19 şi vor fi ţinuţi departe de public.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614