REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
13° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Orgie cu liceeni: minorii acuzaţi că au violat o colegă, liberi să se vadă cu iubitele oficiale

Orgie cu liceeni: minorii acuzaţi că au violat o colegă, liberi să se vadă cu iubitele oficiale

Replica API 12 februarie 2014 | 00:00 310

Arestaţi la domiciliu

Arestaţi la domiciliu

Cei cinci liceeni acuzaţi că au drogat şi violat o elevă a Liceului Internaţional de Informatică din Constanţa, şi trimişi în judecată, nu se mai află după gratii. Însă, motivele de bucurie nu sunt chiar atât de mari, întrucât au primit arest la domiciliu. Pe de altă parte, nimeni - poate cu excepţia părinţilor alături de care locuiesc - nu le poate interzice să primească în vizită iubitele care-şi smulgeau părul din cap pe Internet, de supărare că cei cinci au fost arestaţi. De menţionat că a scăpat din arest şi a şasea persoană din acest dosar, şi anume majorul care îi şantaja pe 4 dintre băieţi, pentru a-l face scăpat pe vărul său de acuzaţii.

"Respinge cererea de înlocuire a măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a controlului judiciar, formulată de inculpatul Sîrbu Răzvan Claudiu, ca neîntemeiată. Înlocuieşte măsura preventivă a arestării preventive, prevăzută de art. 223 C. proc. pen., luată faţă de inculpaţii G. Cristian Floris, I. Dan Cristian, V. Severius Alexandru, A. Sever Tekin, Ş. Flavius Evelin Vasile şi Sîrbu Răzvan Claudiu, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, prevăzută de art. 218 C. proc. pen., pe o durată de 30 zile, începând cu data de 11.02.2014 şi până la data de 12.03.2014, inclusiv. Dispune punerea în libertate a inculpaţilor dacă nu sunt arestaţi în altă cauză, la data rămânerii definitive a prezentei încheieri", se arată pe portalul instanţelor de judecată.

Aceştia nu au voie să părăsească imobilul de domiciliu, fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. De asemenea, ei trebuie să se prezinte în faţa judecătorului de cameră preliminară sau a instanţei de judecată ori de câte ori sunt chemaţi, să nu comunice cu persoana vătămată, cu coinculpaţii şi martorii din dosar, cu membrii de familie ai acestora. În caz contrar, se pot întoarce după gratii.

Vorbim despre scandalul sexual ce s-a iscat la Constanţa, la finele anului 2013, când cinci băieţi au fost acuzaţi că au drogat şi violat o minoră, de 15 ani, Roxana B., atât la domiciliul ei, cât şi acasă la unul dintre tineri. Ei ar fi filmat scenele fierbinţi, după care le-au postat pe internet, mama fetei dând peste imagini şi depunând reclamaţie. În dosar apare şi o a şasea persoană, acuzată de şantaj şi favorizarea infractorului. Au avut loc cercetări, după care percheziţii domiciliare, băieţii fiind reţinuţi şi apoi arestaţi. Însă, pe 29 ianuarie, magistraţii au decis ca ei să fie trimişi în judecată în stare de arest. Ca urmare a probatoriului administrat, s-a reţinut că, în lipsa consimţământului părţii vătămate, băieţii, şi ei minori, fie au întreţinut acte sexuale cu partea vătămată, în timp ce ceilalţi inculpaţi acordau acte de ajutor moral şi material constând în încurajarea faptei, în dezbrăcarea şi ulterior în spălarea părţii vătămate în cada din baia locuinţei, fie stăteau pe margine şi încurajau dezmăţul. Totodată, s-a reţinut că în aceeaşi noapte, au condus-o pe partea vătămată la locuinţa acesteia, în care au intrat fără acord, unde, profitând de imposibilitatea acesteia de a-şi exprima voinţa, au întreţinut acte sexuale cu partea vătămată, în timp ce ceilalţi inculpaţi minori, de asemenea, încurajau faptele.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218