REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
10.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Orice drogat sau beţiv poate închiria un ski-jet în Mamaia

Orice drogat sau beţiv poate închiria un ski-jet în Mamaia

Replica API 23 august 2011 | 00:00 1614

Băieţii care muncesc la negru n-au nici o apăsare:

Băieţii care muncesc la negru n-au nici o apăsare:

Salvamarii şi reprezentanţii firmelor de agrement care închiriază ski-jet-uri pe plaja din staţiunea Mamaia sunt într-o permanentă stare de conflict. Nu mai este mult şi se sfârşeşte vara, iar salvamarii au ajuns la limita puterilor în relaţia cu cei care oferă distracţie pe mare. Motivul? Lipsa de discernământ.

Lipsă de discernământ este expresia corectă în ceea ce-i priveşte pe angajaţii de la închirieri ski-jet-uri. Asta pentru că, din ce relatează salamarii, nu puţine au fost cazurile când cei care au ieşit în larg se aflau într-o stare avansată de ebrietate sau sub efectul vizibil al drogurilor. Cei care închiriază ski-jet-urile nu dau doi bani pe riscurile la care se expun clienţii băuţi ori drogaţi, ori ce consecinţe ar putea trage ei în cazul unor accidente, la fel cum nu se gândesc nici la munca salvamarilor, evident îngreunată de starea celor care au nevoie de ajutor. Năuciţi de aburii alcoolului, nu puţine au fost situaţiile când vitejii de pe ski-jet-uri s-au aflat în pericol, salvamarii fiind nevoiţi să intervină, iar de aici pornind şi conflictele cu băieţii care se ocupă cu închirierea utilajelor de agrement. "Pe lângă situaţia cu cei băuţi, cei care închiriază ski-jet-uri nu ţin cont dacă au în faţă un client care nu a mai ieşit în larg cu aşa ceva, şi oferă motoare puternice. Vă daţi seama că nu este de joacă", ne-a declarat un salvamar. Deşi se semnează un contract în care clientul îşi asumă anumite respnsabilităţi, cum ar fi faptul că ştie să conducă ski-jet-ul sau faptul că nu iese din zona de siguranţă, deseori clienţii nici nu citesc ce prevede contractul şi nici nu le pasă, singurul gând fiind distracţia în larg. Gabi Culea, coordonatorul salvamarilor, admite faptul că deseori le sunt închiriate ski-jet-uri şi persoanelor care sunt vizibil într-o stare de ebrietate, existând, ca urmare a unor abateri ale celor care ies în larg, şi sesizări în atenţia Poliţiei de Frontieră şi Căpităniei. În urma nerespectării contractului şi a unor eventuale incidente pe apă, Gabi Culea afirmă că Poliţia de Frontieră îi poate amenda pe cei care ies în larg cu astfel de ambarcaţiuni, în funcţie de fapta comisă. Vara anului 2008, când două ski-jet-uri s-au izbit frontal rămâne în topul verilor cu cele mai grave accidente de acest gen, mai precizează Culea. Anul acesta, din fericire, nu au fost înregistrate incidente de o asemenea gravitate. Pe lângă cele prezentate mai-sus facem precizarea că, în încercarea de a discuta cu câţiva băieţi care închiriază ski-jet-uri, am primit şi următorul "răspuns" la întrebarea dacă sunt angajaţi legal: datul din umeri şi hohote de râs. Probabil că mai mult decât concludent pentru reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă din Constanţa.

Camer NEGIP

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218