REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
17.5° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Orice modificare a fiscalității făcută pe genunchi, fără consultări, este o gravă eroare

Orice modificare a fiscalității făcută pe genunchi, fără consultări, este o gravă eroare

Replica API 3 iulie 2017 | 00:00 341

Paul (INACO):

Paul (INACO):

Andreea Paul

Orice modificare a fiscalității făcută pe genunchi, fără studiu de impact și fără consultarea mediului de afaceri reprezintă o gravă eroare, atrage atenția, sâmbătă, Andreea Paul, președintele INACO - Inițiativa pentru Competitivitate, într-un comunicat de presă, scrie AGERPRES.

Potrivit sursei citate, pentru România se întrevăd la orizont trei pericole, odată cu noile modificări fiscale anunțate în Programul de guvernare al partidului de guvernământ, respectiv: infringement din parte Uniunii Europene și retragerea investițiilor proiectate în viitor sau actuale, creșterea accelerată a evaziunii fiscale și, nu în ultimul rând, căderea bursei și reducerea perspectivei de creștere economică.

'Referitor la proiectul de taxare în funcție de cifra de afaceri — propus în Programul de guvernare al Guvernului României, vă aduc în atenție Decizia recentă a Comisiei Europene față de o inițiativă relativ similară luată de către Polonia la începutul anului trecut asupra sectorului de retail. Coincidență sau nu, Comunicarea Comisiei Europene pe acest subiect să fie făcută ieri, 30 iunie. Procedura lansată împotriva Poloniei (prima solicitare de explicații) a fost demarată în 11 februarie 2016, în septembrie 2016 fiind transmis în mod oficial Poloniei să renunțe la această măsură care încalcă art. 108 (2) al Tratatului UE. Reținem din documentul indicat explicația de la pct. 24 din care rezultă că 79% din suma totală colectată prin această taxa ar fi fost plătită de către 20 de companii internaționale, care acoperă 67% din piață', subliniază reprezentanta INACO.

În același context, Andreea Paul susține că, în privința propunerii Guvernului de a introduce de la 1 septembrie 2017 firmelor plătitoare de TVA un cont separat "split TVA" pentru plata taxei pe valoare adăugată ca măsură de reducere a evaziunii fiscale, este necesară nu doar consultarea publică, dar chiar și avizul UE pentru derogarea de la directiva privind TVA pe baza unei analize consistente de fezabilitate.

'(...) readuc aminte că Marea Britanie, care a analizat acest concept și l-a dezbătut predictibil, consecvent și transparent, a lansat pe gov.uk o adevărată consultare publică — nicidecum nu a vizat punerea în aplicare în două-trei luni, în urma căreia analiza de fezabilitate a arătat că nu va funcționa un sistem de cont "split TVA", ci doar un sistem de plata "split VAT payment" prin care statul colectează direct TVA pentru tranzacțiile online. Chiar și așa, sistemul gândit și dezbătut de britanici este foarte controversat', a explicat Paul, care consideră, totodată, că termenul pentru introducerea contului separat de TVA în România de la 1 septembrie este unul 'nerealist și neprofesionist stabilit'.

Președintele INACO a adăugat că declarația noului ministru de Finanțe, Ionuț Mișa, conform căruia Pilonul II de pensii va fi desființat, a creat turbulențe în evoluția indicilor bursieri de la București.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Andreea, esti cretina? Ce sa intelegem din acea taiere? O taiere e o taiere! Punct! Tu crezi ca daca 100 de proaste ca tine spun o prostie, ea devine altceva? Nu, ramane tot o prostie! Sictir!
2
1
nu ati inteles nimic , legat de acele taieri de salarii, care se impuneau ptr a nu ajunge precum grecia si oricum la preluarea guvernarii de catre Ponta toti banii pentru reintregire se aflau in cont cu plata integrala intr-o luna, iar Ponta ptr a arata ce destepti si capabilisunt, au redat banii in trei transe. Va rog sa verificati si sa constatati. Situatia actuala, cu un astfel de guvern de incapabili dovedti confor evaluarii de un penal, aveau zero rezultate, acum sunt apti. Despre ce vorbim? Aveti rabdare si va veti lovi de increderea si votului acordat in baza unor minciuni si promisiuni
1
3
si voi cand ati taiat salariile ati analizat indelung si ati spus ca decat sa furati mai putin mai bine taiati la aia care muncesc.
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102