REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Orientul Mijlociu, pe un butoi cu pulbere! Benjamin Netanyahu nu dă înapoi - Israelul continuă tirul bombardamentelor în Gaza

Orientul Mijlociu, pe un butoi cu pulbere! Benjamin Netanyahu nu dă înapoi - Israelul continuă tirul bombardamentelor în Gaza

Replica API 5 mai 2019 | 00:00 192

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat duminică dimineaţă că a ordonat armatei să continue "loviturile masive" contra ţintelor Hamas şi ale Jihadului islamic din Fâşia Gaza, ca răspuns la tirurile de rachetă provenite din teritoriul palestinian.

"Am dat instrucţiuni pentru a continua loviturile masive contra elementelor teroriste din Fâşia Gaza şi am ordonat consolidarea trupelor desfăşurate de-a lungul Fâşiei", a declarat Netanyahu, conform news.ro.

Peste 400 de rachete au fost lansate, începând de sâmbătă dimineaţă, din Gaza spre Israel, iar forţele armate israeliene au ripostat, iar în confruntări au murit un israelian şi şapte palestinieni.

Rachetele au ajuns până în Be'er Sheva, aflat în centrul Israelului. Israelul a lovit 200 de ţinte Hamas din Fâşia Gaza; toate şcolile din sud au fost închise; surse neagă că ar fi avut loc discuţii privind încetarea focului.

Potrivit unui oficial militar, peste 250 de rachete au fost lansate spre sudul şi centrul Israelului, iar zeci dintre ele au fost interceptate.

O sursă apropiată grupării palestiniene Hamas a declarat pentru Haaretz că organizaţia a decis să facă paşi serioşi împotriva Israelului, din cauza faptului că guvernul israelian a implementat greu înţelegerile la care au ajuns cele două părţi.

Potrivit informaţiilor transmise de autorităţile palestiniene, şapte oameni au fost ucişi în Gaza, de sâmbătă, când a început escaladarea conflictului, iar 47 au fost răniţi. Între cei ucişi se numără femei şi copii.

Peste noapte au fost lansate dinspre Gaza 180 de rachete, iar Israelul a lovit 60 de ţinte din Fâşie, potrivit Forţelor de Apărare Israeliene.

De la începerea escaladării conflictului, armata israeliană a identificat 430 de rachete lansate din Gaza. Israelul a atacat peste 200 de ţinte, ca răspuns, şi continuă asaltul.

Autorităţile israeliene au transmis că rachetele au ajuns în zone diferite.

Sursa: stiripesurse.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614