REPLICA ONLINE CONSTANTA

17° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Oros: România va susţine la Bruxelles plafonarea voluntară şi plata redistributivă

Oros: România va susţine la Bruxelles plafonarea voluntară şi plata redistributivă

Replica API 20 decembrie 2019 | 02:57 411

România va susţine plafonarea voluntară şi plata redistributivă în noua Politică Agricolă Comună, astfel încât să poată să sprijine mai mult fermele de familie, a anunţat, joi, ministrul Agriculturii, Adrian Oros.

"Am discutat la Bruxelles despre plafonare, dar încă această problemă nu este decisă. Sunt foarte multe ţări care cer plafonare obligatorie, dar noi mergem să susţinem plafonarea voluntară. Vrem să decidem noi care este limita la care vom stabili această plafonare şi plata redistributivă, astfel încât să putem sprijini mai mult fermele de familie, fermele medii. Acesta este unul dintre obiectivele principale ale programului nostru de guvernare, dar şi ale mele în acest mandat", a spus Oros.

El a anunţat că sunt mai multe ţări care susţin, alături în România, plafonarea voluntară, precizând în acest sens Polonia, alături de care va lucra şi pe alte aspecte din Planul Naţional Strategic.

"Da, sunt multe ţări şi am avut chiar şi o întâlnire bilaterală cu ministrul Poloniei şi vom susţine împreună, pe lângă acest aspect al plafonării voluntare şi al plăţii redistributive şi alte aspecte legate de Planul National Strategic (PNS). Am convenit să lucrăm împreună la acest Plan Naţional Strategic pentru că sunt ţări oarecum asemănătoare din punct de vedere al stării agriculturii, dar şi două ţări foarte importante în această parte a Europei", a explicat ministrul.

Întrebat dacă este mulţumit de bugetul Ministerului Agriculturii pentru anul 2020, având în vedere că acesta este mai mic cu 14,5% decât anul trecut, Oros a răspuns: "niciodată nu o să fiu mulţumit şi nu cred că vreun ministru vreodată, indiferent ce minister conduce, va fi mulţumit de buget, dar o să încercăm să ne descurcăm".

În schimb, Oros a dat asigurări că reducerea fondurilor alocate MADR nu a fost făcută "în niciun caz din sprijinul acordat fermierilor". "Noi suntem aici ca să-i ajutăm să funcţioneze", a adăugat şeful MADR.

Oros a transmis şi un mesaj cu ocazia Sărbătorilor de iarnă, atât jurnaliştilor prezenţi la Târgul de Crăciun din curtea ministerului, cât şi fermierilor.

"Vă spun sărbători frumoase, multă pace şi de anul viitor să ne apucăm cu toţii de treabă. Să mişcăm lucrurile măcar atât cât putem să le mişcăm. Intenţia noastră este una pozitivă. Am reuşit să ne întâlnim cu aproape toate asociaţiile din agricultură să ştim exact care sunt problemele şi am început şi unele analize, iar anul viitor chiar la început de an vrem să venim să discutăm concret legat de PNS", a adăugat Adrian Oros.

Ministrul Agriculturii a participat joi la deschiderea Târgului de Crăciun organizat în curtea MADR în perioada 19 - 23 decembrie 2019. AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218