REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
11.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Oscar 2019: Clooney, Pitt şi de Niro se alătură demersului care critică anunţarea unor premii în pauzele publicitare

Oscar 2019: Clooney, Pitt şi de Niro se alătură demersului care critică anunţarea unor premii în pauzele publicitare

Replica API 18 februarie 2019 | 00:00 285

Actorii George Clooney, Brad Pitt şi Robert de Niro s-au alăturat joi amplului protest de la Hollywood care critică planurile Academiei de Film de a anunţa câştigătorii categoriilor ''imagine'', ''montaj'' şi alte câteva premii în timpul pauzelor comerciale, la ediţia de săptămâna viitoare a galei premiilor Oscar, potrivit Reuters.

Sandra Bullock, Emma Stone şi Jon Hamm s-au alăturat, de asemenea, scrisorii deschise semnate de regizorii Martin Scorsese, Spike Lee şi Alfonso Cuaron, care solicită renunţarea la această decizie.

Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice a anunţat, la începutul săptămânii, că Oscarurile pentru imagine, montaj, scurtmetraj şi machiaj vor fi anunţate în timpul pauzelor publicitare ale transmisiunii din 24 februarie.

Academia a precizat că versiunile editate ale discursurile de acceptare ale premiilor din cadrul acestor categorii vor fi incluse ulterior în transmisiunea televizată.

Iniţiativa face parte din efortul Academiei de a scurta transmisiunea televizată şi de a creşte audienţa. Un număr total de 24 de premii sunt înmânate în timpul galei de decernare. Organizatorii au promis că vor scurta durata transmisiunii cu 40 de minute anul acesta.

Scrisoarea deschisă, semnată de peste 50 de regizori, actori şi cineaşti, acuză Academia că ''acordă acestor meserii esenţiale un statut inferior'', insultându-i pe profesioniştii care activează în aceste domenii.

Academia a apărat miercuri schimbările dând vina pe ''relatări inexacte în presă şi pe reţelele de socializare'', care ''au supărat, aşa cum era de aşteptat, membrii Academiei''.

Unele relatări de presă au sugerat că laureaţii celor patru categorii nu vor fi incluşi deloc în transmisiunea televizată.

Într-o scrisoare adresată celor 8.000 de membri ai săi, Academia a spus că reprezentanţii celor patru categorii vizate s-au alăturat în mod voluntar demersului.

"Niciun premiu din cadrul celei de-a 91-a ediţii a Oscarurilor nu va fi prezentat într-un mod care reflectă realizările nominalizaţilor şi câştigătorilor săi mai prejos decât altele", se mai spune în scrisoarea Academiei.

Decizia a fost, de asemenea, atacată pe Twitter de Cuaron, al cărui film ''Roma'', este nominalizat atât la categoria ''cea mai bună imagine'', cât şi ''la cel mai bun film''.

"În istoria cinematografiei au existat capodopere fără sonor, în alb negru, fără intrigă, fără actori şi fără muzică. Dar nu a existat niciun film fără imagine sau montaj", a scris Cuaron pe contul său de Twitter.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367