REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

OSCAR2019 - O gală marcată deja de controverse, dar cu un posibil prezentator surpriză şi multe vedete pe scenă

OSCAR2019 - O gală marcată deja de controverse, dar cu un posibil prezentator surpriză şi multe vedete pe scenă

Replica API 23 februarie 2019 | 00:00 393

Cea de-a 91-a ediţie a galei de decernare a premiilor Oscar, cel mai important eveniment organizat de industria cinematografică de la Hollywood, care va avea loc în noaptea de duminică spre luni la Los Angeles, va fi un show ce a fost deja marcat în ultimele săptămâni de mai multe controverse, dar care ar putea să beneficieze în cele din urmă de un prezentator surpriză şi să aducă pe scenă numeroase vedete de prim rang.

Whoopi Goldberg, posibil prezentator surpriză

Potrivit The Guardian, absenţa subită a actriţei americane Whoopi Goldberg din emisiunea de televiziune "The View" şi colaborările ei din trecut cu Academia de film americană au determinat apariţia unor speculaţii potrivit cărora ea ar putea fi prezentatorul surpriză al galei de duminică seară.

Ediţia din acest an a galei Oscar reprezintă al doilea show fără prezentator principal de după 1988 din istoria de nouă decenii a acestui eveniment, însă tot mai multe zvonuri din presa americană lasă să se înţeleagă că Whoopi Goldberg, de patru ori prezentatoare a acestui show televizat, ar putea să prezinte din nou gala Oscar.

Whoopi Goldberg nu a mai apărut în ultimele zile în ediţiile zilnice ale emisiunii "The View", difuzată de postul american ABC, acelaşi care transmite şi premiile Academiei de film americane.

Ea a fost prima femeie care a primit titulatura de prezentator principal al galei Oscar în 1994 şi a repetat această prestaţie în alţi trei ani - 1996, 1999 şi 2002. Toate cele patru evoluţii ale sale au fost bine primite de criticii de specialitate şi de public.

În această săptămână, revista Vanity Fair, care întreţine o colaborare strânsă cu organizatorii galelor Oscar, a publicat pe contul ei de Twitter o înregistrare video cu un monolog susţinut de Whoopi Goldberg la ediţia din 1999 a acestor premii.

Înainte ca Academia de film americană să o contacteze pe Whoopi Goldberg pentru a îi propune rolul de prezentator principal al galei Oscar, vedeta americană făcuse deja istorie şi devenise prima femeie afro-americană care a primit două nominalizări la aceste trofee. După ce a pierdut premiul în 1986, pentru rolul din "The Color Purple", Whoopi Goldberg a câştigat în 1991 Oscarul pentru cea mai bună actriţă în rol secundar graţie interpretării sale din filmul "Ghost".

Controversa Kevin Hart

Kevin Hart a fost desemnat prezentator principal al galei Oscar 2019 în luna decembrie, însă actorul de comedie a renunţat la această titulatură după doar trei zile, din cauza controverselor generate de comentariile homofobe pe care starul le-a făcut în trecut, precizează radiotimes.com. Într-o serie de mesaje publicate pe Twitter, Kevin Hart a prezentat scuze comunităţii LGBT pentru acele declaraţii ale sale.

Înainte de desemnarea lui Kevin Hart în calitate de prezentator principal, dar şi după retragerea lui, Whoopi Goldberg a declarat că este interesată să preia încă o dată responsabilitatea de a gazdă a ceremoniei.

Cum va arăta gala Oscar fără un prezentator confirmat şi cine va înmâna premiile în 2019?

Deocamdată nu este clar formatul pe care îl va avea show-ul fără prezentator - însă dacă lucrurile vor rămâne astfel, atunci aceasta va fi prima gală din ultimii 30 de ani când ceremonia nu va avea o gazdă.

Potrivit The Hollywood Reporter, producătorii show-ului doresc să îi reunească pe scenă, în calitate de prezentatori ai unora dintre premii, pe actorii din distribuţia filmelor din seria "Avengers" (inclusiv Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Scarlett Johansson, Mark Ruffalo şi Chris Evans), dar şi alte celebrităţi de prim rang, pentru a aduce strălucire unei transmisiuni televizate atât de galonate şi pentru a umple spaţiile de emisie dintre înmânările de premii şi secvenţele muzicale din desfăşurătorul evenimentului.

Deocamdată, au confirmat participarea actorii Chris Evans, Chadwick Boseman, Samuel L. Jackson, Jason Momoa, James McAvoy, Brie Larson, Charlize Theron, Emilia Clarke, Awkwafina, Constance Wu, Tina Fey, Amy Poehler, Daniel Craig, Javier Bardem, Jennifer Lopez, Laura Dern, Angela Bassett, Melissa McCarthy, Sarah Paulson, Michael B. Jordan, Danai Gurira, Michael Keaton, Helen Mirren, Tyler Perry, Pharrell Williams, Paul Rudd şi Michelle Yeoh.

Potrivit tradiţiei, câştigătorii de anul trecut din categoriile de interpretare vor reveni pe scena galei Oscar pentru a înmâna statuetele atribuite învingătorilor din acest an.

Astfel, Gary Oldman va înmâna premiul pentru cea mai bună actriţă, Frances McDormand va înmâna Oscarul pentru cel mai bun actor în rol principal, iar Allison Janney şi Sam Rockwell vor atribui trofeele pentru roluri secundare.

Cine va cânta la gala Oscar?

Organizatorii au anunţat numele artiştilor care vor urca pe scenă pentru a susţine microrecitaluri în cadrul galei din acest an. Printre ei se vor afla trupa Queen şi solistul Adam Lambert, dar şi Lady Gaga şi Bradley Cooper, care vor interpreta single-ul "Shallow", nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun cântec.

Va urca pe scenă şi Jennifer Hudson, care va interpreta piesa "I'll Fight", extrasă de pe coloana sonoră a documentarului "RBG". Vor mai cânta Gillian Welch şi David Rawlings ("When a Coyboy Trades His Spurs for Wings"), iar Bette Midler va fi un reprezentant de marcă al muzicalului "Mary Poppins Returns" şi va interpreta un cover al cântecului "The Place Where Lost Things Go".

Controversa categoriilor televizate

Academia de film americană a generat o nouă controversă atunci când a anunţat că învingătorii din patru categorii - imagine, montaj, scurtmetraj şi machiaj/coafură - vor fi anunţaţi în timpul pauzelor comerciale.

Anunţul a stârnit numeroase proteste pe Twitter, iar numeroşi cineaşti şi critici de specialitate au criticat cu virulenţă decizia de a nu prezenta în transmisiune directă laureaţii acestor categorii tehnice. Guillermo Del Toro, Quentin Tarantino, Martin Scorsese, Spike Lee şi alţi regizori de prestigiu au adresat instituţiei americane o scrisoare deschisă în care au declarat că aceste categorii reprezintă "inima cinematografiei".

În urma acestui demers, Academia de film americană a anunţat că a revizuit acea decizie controversată şi a precizat că "toate premiile vor fi prezentate în formatul tradiţional" al galei.

Cine votează la Oscaruri?

AMPAS (Academy of Motion Picture Arts and Sciences) este alcătuită din aproximativ 7.000 de profesionişti din întreaga lume. În 2014, în urma controverselor #OscarsSoWhite, presa a aflat că 94% dintre votanţi erau persoane caucaziene, iar 76% dintre membrii instituţiei erau bărbaţi.

Fostul preşedinte al AMPAS Cheryl Boone-Isaacs a demarat un amplu proces de schimbare a acestei realităţi în 2016, lansând o iniţiativă ce vizează dublarea numărului membrilor academiei provenind din alte spaţii demografice până în 2020.

În cadrul acestui proiect, un număr de 928 de membri noi, de diverse naţionalităţi şi rase, au fost primiţi în Academia de film americană în iunie 2018.

Cine a câştigat cele mai multe premii Oscar?

Walt Disney conduce plutonul artiştilor cu cele mai multe victorii şi are în palmares 26 de premii Oscar. Însă el era producătorul aflat în spatele multor filme de succes lansate de studioul Disney, iar recordul lui nu este deloc surprinzător. În privinţa premiilor de interpretare, Katherine Hepburn ocupă primul loc, cu patru statuete în palmares. Ea este urmată de un trio de actori celebri - Jack Nicholson, Daniel Day-Lewis şi Walter Brennan -, care au câştigat fiecare trei trofee.

AGERPRES

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920