REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ospătarii restaurantului Flacăra au îmbolnăvit 50 de turişti pentru că nu s-au spălat pe mâini

Ospătarii restaurantului Flacăra au îmbolnăvit 50 de turişti pentru că nu s-au spălat pe mâini

Replica API 26 mai 2012 | 00:00 205

Se confirmă Salmonella

Se confirmă Salmonella

Au ignorat normele de igienă şi au îmbolnăvit 50 de persoane. Vorbim despre ospătarii restaurantului Flacăra din Eforie Sud care au servit mâncare fără să se spele pe mâini. O demonstrează chiar rezultatele preliminarii ale anchetei epidemiologice efectuată de către specialiştii Direcţiei de Sănătate Publică din Constanţa, în colaborare cu inspectorii veterinari, în perioada 23-25 mai a.c., la unitatea de alimentaţie publică. Conform acestora, o femeie din cei 50 bolnavi care au ajuns în atenţia medicilor a fost contaminată cu Salmonella tip D, bacteria care stă la baza a peste 70% din cazurile de toxiinfecţii alimentare.

Raportul Direcţiei de Sănătate Publică arată că din cele 10 persoane la care specialiştii constănţeni au recoltat probe de mâini, trei erau contaminaţi cu enterobacterii. Dintre aceştia unul era ospătar. Specialiştii constănţeni spun că inclusiv pe bolurile de supă s-au găsit enterobacterii, iar pe talerul de lemn -bacterii poliforme. "Este posibil ca ospătarul contaminat cu enterobacterii să fi dus bolurile de supă la mesele oamenilor şi să fi transmis infecţia mai departe. Rezultatele preliminare ale anchetei arată cu o probabilitate mare că există posibilitatea ca toxiinfecţia alimentară să fi pornit chiar de la angajaţii restaurantului care se pare că nu au respectat toate normele de igienă", au declarat, pentru "Replica", inspectorii sanitari.

Restaurantul Flacăra riscă o amendă de până la 20.000 lei

Reamintim că, în urma triajului epidemiologic al personalului din blocul alimentar, au fost scoase din producţie 3 persoane care prezentau simptomatologie digestivă. Menţionăm că rezultatele finale ale anchetei vor fi gata abia luni, 28 mai a.c., când se va decide şi ce sancţiuni se vor aplica celor care se fac vinovaţi de declanşarea focarului de toxiinfecţie alimentară. Restaurantul Flacăra riscă o amendă de până la 20.000 lei, iar ospătarii şi bucătarii care au ignorat normele de igienă vor fi nevoiţi să scoată din buzunar între 5.000 şi 1.000 de lei.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614