REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.4° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Ostaşii şi ofiţerii sovietici, comemoraţi la Constanţa

Ostaşii şi ofiţerii sovietici, comemoraţi la Constanţa

Replica API 5 mai 2017 | 00:00 376

Moment istoric la Constanța! La Monumentul ostașilor și ofițerilor sovietici din Cimitirul Central Constanța a avut loc joi, 4 mai a.c., ceremonialul depunerii de coroane de flori, cu ocazia Zilei Victoriei. La eveniment au participat demnitari ruși, printre care Consulul General al Federației Ruse la Constanța, Vladimir Volkov, alături de Natalia Volkova, reprezentați M.A.I., invitați de la Prefectura Constanța și Primăria Municipiului Constanța, reprezentanți de la Gazprom și membri ai comunității ruse din oraș. Slujba a fost susținută de IPS Teodosie.

„Astăzi, în ajunul victoriei marelui război pentru apărarea patriei, ne-am adunat lângă monumentul soldaților și ofițerilor sovietici ca să cinstim memoria celor căzuți în crudul război împotriva fascismului. În cel de-al Doilea Război Mondial, au fost implicate 61 de state și aproape 80% din populația pământului. Probabil nu există nicio țară care, într-un fel sau altul, să nu fi suferit din cauza acestei tragedii, dar evenimentele cele mai crude și hotărâtoare ale acestui război s-au desfășurat pe teritoriul Uniunii Sovietice. Germania fascistă și aliații săi se așteptau să înrobească Europa și Rusia sovietică, dar planurile lor au eșuat. Rezultatele marilor bătălii de pe frontul de est, precum apărarea Moscovei și a Leningradului, luptele de la Stalingrad, bătăliile de pe arcul de la Kursk, nu le vom uita niciodată și au dus la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial. Jertfele cele mai sângeroase, catastrofe în istoria în omenirii, au fost de mai mult de 50 de milioane de oameni, jumătate dintre care au populația sovietică. Ne amintim că armata română, la etapa finală a războiului, a participat la o serie de lupte importante, și alături de armata sovietică a luptat împotriva jugului fascist pe teritoriu european, participând la eliberarea Ungariei și Cehoslovaciei”, a menționat Consulul General al Federației Ruse la Constanța, Vladimir Volkov.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De fapt rolul ala fundamental in zdrobirea Germaniei naziste l-a avut aviata americana si britanica care le-au facut nemtilor praf industria de razboi. Si iarna aia din Rusia, cea mai grea din ultimii 50 de ani - la vremea respectiva. Plus sute de cargouri cu provizii primite de la aliati.Fara toate astea, rusii erau terminati de mult. Dar ei isi asuma toate meritele, nu zic nimic de ajutorul primit din partea altora. "Marea" natiune rusa. Au dat jos jugul fascist si l-au pus in loc pe ala sovietic.
6
1
Ostasii sovietici au avut un rol fundamental in zdrobirea Germaniei naziste . Merita tot respectul romanilor responsabili ...
1
8
Criminali de razboi
7
0
Rusii in stilul lor arogant nu se lasa in a face propaganda cu falsuri.Ei au venit in Romania numai ca invadatori. Iar poporul Roman nu poate fi prostit.
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218