REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
7.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Ovanesian monitorizează orice COPAC TĂIAT în afara cadrului legal!

Ovanesian monitorizează orice COPAC TĂIAT în afara cadrului legal!

Replica API 8 iunie 2021 | 14:03 2670

City manager-ul Constanţei, Felicia Ovanesian, îi avertizează pe responsabilii cu toaletarea copacilor din municipiu că se va lăsa „cu sânge” pentru orice copac tăiat ilegal. Acest lucru vine în urma mai multor plângeri, formulate de către cetăţeni, cu privire la faptul că mai mulţi copaci sănătoşi de pe strada I.L. Caragiale ar fi fost însemnaţi, urmând să fie tăiaţi.

„Am siguranţa că nimeni nu îşi riscă locul de muncă”

Constănţenii solicită Primăriei Constanţa plantarea de noi arbori în municipiu, susţinând că cei existenţi sunt tăiaţi de către angajaţii Confort Urban, cu toate că mulţi dintre ei sunt sănătoşi tun. „Ar fi minunat dacă s-ar planta și copaci în oraș, nu doar flori. Se taie în continuare copaci care nu au nimic. Pe I. L. Caragiale, spre biserica Sf. Ioan Botezătorul, sunt copaci cu cruce roșie care urmează a fi tăiaţi. Copaci sănătoși, verzi”, a transmis o constănţeancă.

În acest context, city manager-ul Constanţei, Felicia Ovanesian, a venit cu precizări pentru cetăţeni şi cu avertismente pentru cei responsabili cu toaletarea arborilor din municipiu, subliniind că angajaţii care vor tăia vreun arbore sănătos îşi vor pierde locul de muncă. „Copacii se plantează din noiembrie încolo. Se taie cei uscaţi. Nu-i plăcut să îţi cadă unul în braţe. Nu am niciun dubiu că se taie doar copaci uscaţi. Am siguranţa că nimeni nu îşi riscă locul de muncă. Orice pom tăiat în afara cadrului legal... se lasă cu "sânge"! Garantat!”, a transmis Felicia Ovanesian.

Toaletare pe cheltuiala proprie

Amintim că în această perioadă echipele din cadrul Primăriei Constanţa nu efectuează lucrări de toaletare a copacilor decât acolo unde este nevoie urgent, astfel că cetăţenii pot solicita administraţiei locale să se ocupe ei, pe cheltuială proprie. „Primăria intervine, în acestă perioadă, doar acolo unde este urgent. Să taie crengile rupte, pe cele care pun în pericol clădirile, maşinile, oamenii. Se dau astfel de acorduri, dar se precizează clar ce lucrări trebuie executate. Lucrarea va fi ulterior verificată şi se face pe cheltuiala cetăţeanului. Dacă a tăiat mai mult, suportă sancţiunile de rigoare, iar dacă taie cumva copacul, nu doar că primeşte amendă de la Poliţia Locală, dar e pus să planteze 50-100 de copaci.”, precizează Primăria Constanţa.

Citeşte şi:

Se pot TOALETA COPACII din faţa blocurilor, pe CHELTUIALĂ PROPRIE

Diana MAXIMIUC

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In alte tari pentu un pom taiat faci puscarie. Cine ii aresteaza pe acesti criminali? Sa faca toti puscarie pentru toti pomii taiati din Constanta.In niciun oras civilizat din toata Uniunea Europeana nu se taie pomii ca in Constanta.O tara plina de infractori penali din primarie cu afaceri dubioase cu firme.Taxa ilegala de la cetateni sub pretextul "curatenie" a orasului.Ai vazutpenalule in UE sa aduca puscariasi,sa faca curatenie in cartiere cu civili ? Suntem la Auschwitz? Nu ai voie sa cobori in gradina cand sunt puscariasii,tipa la gardianul la civil, nu are voie in gradina blocului.De ce infractorilor nu auvoie? Ce sunt la puscarie? Acesti infractori ne incalaca dreptul la libera circulatie.Multe infractiuni ,abuzuri.Au taiat artarii,B-dul Mamaia,au taiat duzii pitici de la Miga.Au taiat teii pe Tomis.In toate cartierele au distrus vegetatia.Au taiat in august pomi. Infractori protejati .Iincompetentii au distrus orasul toata,fauna,vegetatia Constantei.Garda de mediu ce face?
2
0
peste 3 ani dispareti nu ati facut nimic un an
1
0
Auzi ma felician, dar cu casa ta de 1400 de m patrati cum stam? Bani cinstiti nu? Multa mwe cu kkt tie si amiralului de pluta si intregului pnl si sustinatorilor vostri.
11
1
dar iarba cand o taiati ca ne pierdem copiii prin ea,.
14
0
Veniti pe str. M.Eminescu, o strada intens circulata, atat de masini cat si de pietoni. La fiecare adiere de vant mai puternica se umple strada de crengi uscate. Foarte multi copaci de pe domeniul public -treaba primariei- necesita toaletare.
10
0
problema este ca taie si nu pune nimic in loc, pentru fiecare pom taiat trebuie sa plantati altul, un puiet, de ce nu faceti asta?
12
0
FA LESBIANA NENOROCITA DU-TE DRACU ACASA CU TOT CU AMIRALUL DE HANDEL !!!!!
13
5
siti meneger? ce e aia?
8
3
Felicia,dada chiar vrei sa faci ceva,vezi ca este o lege a toiletarii care interzice taierea a mai mult de 205 din coronament.In plus,nu pui orice driujbar sa-ti taie poii si noi sa inghitim praf.dar vezi ca mazare pirnaie si polaris fac bani din taierea si vinzarea pomilor.In sudul litoralului,Mangalia si statiuni,au facut si fac jaf,salcimi,castani,platani taiati fara mila. Cind te duci in varna,vezi cum arata un oras si compara cu cta,o latrina!
23
0
dar cu dosarele pe care lumea vroia sa le scoata de la naftalina din Primarie, si doamna s-a opus, pentru ca era implicata???
20
1
Las ca nu mai ai mult, nu mai merge cu floricele, natura verde si sentimente...
13
2
Jos PNL. Www.scufundamamiralul.ro
19
8
N ati facut nimic intr un an. Mai mult ati distrus.
33
4
Dar cu constructia de la lupoaica, ai lasato moarta, ca faci ca dregi, sanchi, teau manjit si pe tine
29
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614