REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.4° ConstanÈ›a Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.4° ConstanÈ›a MarÈ›i, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Oxfam: Condiţiile din tabăra provizorie de migranţi din Lesbos sunt mai proaste decât cele iniţiale

Oxfam: Condiţiile din tabăra provizorie de migranţi din Lesbos sunt mai proaste decât cele iniţiale

Replica API 22 octombrie 2020 | 00:00 1071

Organizaţia umanitară Oxfam a criticat condiţiile dintr-o tabără de corturi provizorie pentru refugiaţi şi migranţi pe insula Lesbos din Grecia, spunând că sunt mai proaste decât cele din locul iniţial, care a ars, relatează DPA, citată de Agerpres.

Aproximativ 8.000 de persoane, majoritatea familii cu copii, locuiesc în corturi care nu sunt adaptate la condiţii de iarnă, a transmis miercuri Oxfam de la Bruxelles.

Organizaţia caritabilă a trimis angajaţi în Lesbos, împreună cu Consiliul pentru Refugiaţi din Grecia, pentru a evalua situaţia din acest spaţiu provizoriu după ce un incendiu a distrus în septembrie tabăra din insula Moria. Autorităţile susţin că incendiul a fost declanşat deliberat de migranţi.

Lucrătorii umanitari au criticat noua tabără, spunând că adăposturile sunt inadecvate, resursele de apă sunt extrem de reduse, serviciile de sănătate sunt limitate şi nu există acces la ajutor juridic.

Unele corturi sunt plasate la doar 20 de metri de mare şi nu sunt protejate în faţa condiţiilor meteo, mai spun ei.

Mâncarea nu este distribuită decât o dată sau de două ori pe zi şi este insuficientă şi de proastă calitate, a mai precizat Oxfam.

În plus, resursele de apă pentru igienă sunt extrem de limitate, astfel că mulţi oameni se spală în mare. Nu există un sistem de drenare şi de canalizare în respectivul loc, care a fost anterior un câmp militar de instruire în folosirea armelor.

Oxfam face apel la ţările din UE să primească refugiaţi din insulele greceşti şi spune că UE ar trebui de asemenea să ajute Grecia şi organizaţiile umanitare să echipeze taberele corespunzător.

Grecia ar trebui să îi transfere pe refugiaţi şi migranţi pe continent cât mai repede posibil şi să îi găzduiască în condiţii corespunzătoare, a adăugat organizaţia.

Părţi din această tabără provizorie au fost deja inundate în timpul ploilor masive din octombrie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920