REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

"Păcănelele" Loteriei, din nou la control!

"Păcănelele" Loteriei, din nou la control!

Replica API 23 martie 2012 | 00:00 426

Încadrate ca slot maşini în 2010, aparatele Loteriei sunt luate iar la puricat. Compania este acuzată că nu a achitat taxe şi impozite pentru acestea.

Inspectorii Biroului Român de Metrologie Legală (BRML) verifică din nou, zilele acestea, aparatele Loteriei Naţionale, pe care instituţia le-a încadrat în acte ca video-loterie, iar BRML, ca slot maşini. Decizia Biroului determină Loteria să achite taxe şi impozite de 350 de milioane de euro.

Conducerea Gărzii Financiare a cerut reprezentanţilor BRML, încă de pe 15 iunie 2010, să verifice dacă cele 6.273 de aparate ale Loteriei sunt video-loterie, aşa cum scrie în actele oficiale, sau slot-maşini.

"Ca urmare a adresei dumneavoastră, vă comunicăm: Referitor la maşinile electronice cu câştiguri având următoarele programe de joc: video multigame, super v gaminator 21, video - slot - king of the wild şi video slot castle conquest, acestea fac parte din categoria maşinilor electronice cu câştiguri (slot maşini) pentru care firma Lotrom SA (cea care a livrat aparatele Loteriei Române - n.r.) a obţinut aprobări de tip şi certificate de verificare tehnică", i-au informat reprezentanţii BRML pe cei ai Gărzii Financiare.

Pe baza acestei constatări, Garda Financiară şi ANAF-ul au stabilit, anul trecut, suma totală pe care Loteria Naţională trebuie s-o plătească bugetului de stat, ca taxe şi impozite neachitate din 2009 până în prezent. Asta, deoarece instituţia a susţinut că derulează video -loterie, pentru care nu se achită dări către stat.

BRML: "E un control tehnic"

Întrebat care e motivul pentru care au demarat acest control la Loterie, Marian Buzatu, directorul Direcţiei Autorizări din cadrul BRML, ne-a declarat: "Da, într-adevăr, derulăm zilele acestea un control asupra aparatelor de la Loteria Română. E un control tehnic, care se face anual. Verificăm caracteristicile tehnice ale aparatelor. Acestea au fost deja încadrate ca slot maşini. Încadrarea nu mai poate fi schimbată decât de către Comisia jocurilor de noroc".

Contract pentru greci Afacerea încheiată în 2003 între Loteria Română şi firmele greceşti Intralot, Intracom şi Lotrom a fost doar în favoarea grecilor. Conform înţelegerii, aceştia au primit, în primii trei ani, 85% din încasările jocului, iar în următorii trei ani - 75% din banii de la jucători. Câştigul Loteriei a fost nesemnificativ.

sursa: evz.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614