REPLICA ONLINE CONSTANTA

5.9° ConstanÈ›a Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
5.9° ConstanÈ›a Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Pacienți condiționați de plata testului de COVID-19 pentru a fi tratați într-un spital de stat din ţară

Pacienți condiționați de plata testului de COVID-19 pentru a fi tratați într-un spital de stat din ţară

Replica API 9 iunie 2020 | 00:00 894

Mai mulți bolnavi s-au plâns că au fost trimiși să își facă testul pentru noul coronavirus la un laborator privat, deci contra cost, înainte de a fi primiți în Spitalul Județean Galați pentru diverse proceduri. Reprezentații Spitalul Clinic Județean de Urgență Galați spun că doar pentru urgențe și pentru bolnavii cronici se face testul gratuit, restul pacienților trebuie să vină cu testul deja făcut, scrie digi24.ro.

foto: playtech.ro

Odată cu instituirea stării de urgență și reorganizarea spitalelor pentru a primi cazuri de COVID-19, mulți pacienți au fost nevoiți să-și reprogrameze intervențiile chirurgicale care nu erau considerate urgențe pentru o dată ulterioară. Din momentul în care s-au relaxat măsurile, spitalul a început să primească pacienți non-COVID, numai că internarea este condiționată acum de efectuarea contra cost a unui test pentru noul coronavirus într-un laborator privat. Este vorba despre bolnavii care nu sunt considerați cronici și care nu au o urgență, dar au venit zilele trecute la spital pentru internare, conform reprogramărilor făcute în urmă cu aproximativ două luni. Lor li s-a cerut și rezultatul unui test PCR, pe care trebuie să și-l facă la un laborator privat. În consecință, acești pacienți sunt nevoiți să plătească din buzunar aproximativ 300 de lei pentru un astfel de test.

Reprezentanții Ministerului Sănătății au declarat pentru Digi24 că este ilegal ca un spital de stat să ceară pacienților să-și plătească analizele pentru depistarea COVID-19. În prezent, sunt testați doar pacienții oncologici, cei care fac dializă sau oricare persoană care prezintă simptome de COVID-19. În cazul în care spitalul dorește testarea tuturor pacienților care se internează, acesta trebuie să facă testarea din fonduri proprii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614