REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Pacienţii care vor merge la spitalele private în cadrul programelor naţionale ale Ministerului Sănătăţii nu vor trebui să plătească

Pacienţii care vor merge la spitalele private în cadrul programelor naţionale ale Ministerului Sănătăţii nu vor trebui să plătească

Replica API 29 ianuarie 2020 | 00:00 200

Victor Costache

Pacienţii care vor merge la spitalele private în cadrul programelor naţionale "acţiuni prioritare" ale Ministerului Sănătăţii (exemplu accidentul vascular cerebral acut, ATI, infarctul miocardic acut) nu vor trebui să plătească, a afirmat miercuri, într-o conferinţă de presă, ministrul Sănătăţii, Victor Costache.

Potrivit acestuia, spitalele private care vor să se înscrie în aceste programe, după adoptarea ordonanţei care va modifica Legea Sănătăţii, trebuie să îşi asume eventualele pierderi pe care le pot înregistra cu bolnavii primiţi.

"Aceste acţiuni prioritare au o anumită particularitate. Se decontează numai echipamentele şi materialele sanitare", a susţinut Costache.

Victor Costache a precizat că nu va fi schimbat parcursul (n.r. - medical) al pacientului după adoptarea ordonanţei de modificare a Legii Sănătăţii.

"Acolo fusese un amendament din 2014 sau 2015 în care se prevedea (apelarea la spitale private - n.r.) dacă este excedată capacitatea centrelor de stat. După cum aţi văzut din raportul Comisiei Europene, capacitatea întregului sistem este excedată", a spus ministrul.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă reglementează cadrul legal pentru acordarea unor servicii integrate şi servicii conexe în cadrul unor programe naţionale de sănătate curative, având în vedere faptul că în anul 2020 va începe derularea programului naţional pentru persoanele cu afecţiuni din spectrul autist, precum şi faptul că în cadrul programelor naţionale de sănătate curative, pentru unele dintre aceste programe vor fi acordate servicii integrate, care pot cuprinde, după caz, medicamente, servicii medicale, investigaţii paraclinice etc.

Prin proiectul de act normativ se propune ca serviciile medicale din cadrul programelor naţionale de sănătate curative, care se suportă din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate, să se deruleze în mod unitar atât prin furnizori publici, cât şi prin furnizori privaţi, în mod similar cu reglementarea privind furnizorii privaţi de medicamente şi dispozitive medicale, scrie Agerpres.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cand taiati salariile uriase si nejustificate ale medicilor ghicitori si cand dati legea ori la stat ori la privat?oare dupa alegeri?
3
0
Cititi pe Libertatea ce contract de peste 20 mii lei brut pe luna pentru 10 ore de lucru pe saptamana are escrocul asta penelist cu clinica Polisano MedLife si cum s a angajat sub semnatura sa lucreze in beneficiul clinicii multinationale si impotriva interesului pacientilor romani. Ce faci denea? Trimite l unde i locul lui. La puscarie langa dragnea.
2
0
Penalu PNLeului e cinstit,,ia bani de la stat si da la privat..
2
1
Suna frumos. Sa vedem daca este si adevarat.
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218