Pacienţii din spitalele constănţene vor servi caviar de Florii
Pacienţii din spitalele constănţene vor servi caviar de Florii
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestMeniu festiv
Meniu festiv
Persoanele care au nefericirea de a-şi petrece ziua de Florii internaţi în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, dar şi în cel de Boli Infecţioase, vor avea totuşi parte de o mică surpriză, şi anume o masă copioasă. Iniţiativa a fost, ca de fiecare dată, a firmei care se ocupă cu hrana celor două unităţi spitaliceşti, Arimex Comexim, administrată de Petre Preda. La micul dejun vor avea parte de şuncă presată, miere, brânză de vaci, unt, miere şi surpriza cea mare: tarte cu caviar. Masa de prânz va fi dedicată, în marte parte, preparatelor din peşte. La primul fel, pacienţii vor servi ciorbă de burtă, supă cremă de legume cu crutoane, supă de pasăre cu fulgi de ou, în timp ce la felul doi vor avea plachie de trunchi de macrou cu mămăligă, peşte la tavă cu cartofi natur, iar ca desert - ştrudel cu mere. Masa de seară va debuta cu salată de ton cu porumb şi maioneză, salată de peşte şi pilaf cu spanac şi carne de pui. Şi dacă tot este zi de sărbătoare, masa va fi sfinţită, iar preotul va ţine o slujbă în acest scop. De aceleaşi condiţii vor avea parte şi în ziua de Paşte, când mâncarea tradiţională va fi la ea acasă, de la ouă roşii şi până la pască. "Încercăm să aducem un strop de mulţumire pacienţilor, măcar din punct de vedere culinar. Vom oferi meniuri tradiţionale dar şi mai festive. Meniul de Paşte nu este încă stabilit, dar va fi unul tradiţional, cu produse pe care le găteşte orice gospodină în casa sa", a declarat, pentru "Replica", Petre Preda, managerul Arimex Comexim.
Liliana CHIRU
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News