REPLICA ONLINE CONSTANTA

22° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
22° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Pădurile din judeţul Constanţa, RASE CU GIRUL UNUI ŞEF DE LA OCOLUL SILVIC!

Pădurile din judeţul Constanţa, RASE CU GIRUL UNUI ŞEF DE LA OCOLUL SILVIC!

Replica API 18 martie 2017 | 00:04 2658

Premieră în România: pădurar pus sub control judiciar şi cu interdicţia să se apropie de copaci!

Premieră în România: pădurar pus sub control judiciar şi cu interdicţia să se apropie de copaci!

sursa foto businesscover.ro

Premieră în România! Un şef de Ocol Silvic a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ulterior (joi, 16 martie a.c.) pus sub control judiciar, fiind acuzat de tăieri ilegale de păduri şi abuz în serviciu (3 fapte)! În plus, tot ca o premieră, Zarcu Apostol, şef al Ocolului Silvic Cernavodă, a primit interdicţia de a părăsi judeţul Constanţa şi de a se apropia la mai puţin de 1.000 de metri de vreo pădure!!

Alături de el, au fost puse sub acuzare şi două angajate de la Agenţia de Mediu Constanţa. ele două au fost inculpate pentru fals intelectual. Dosarul a fost instrumentat de Parchetul Curţii de Apel Constanţa, după ce a fost preluat de la Parchetul din Medgidia.

Anchetatorii au scos la iveală că şeful Ocolului Silvic Cernavodă, Zarcu Apostol, a emis mai multe autorizaţii de exploatare pentru zone împădurite din judeţul Constanţa, fără a avea însă autorizaţii de mediu, ceea ce contravine legii! Ba mai mult, la un moment dat, Apostol a beneficiat şi de ajutorul a două angajate a Agenţiei de Mediu Constanţa, care au încercat să îl „acopere” cu documente, numai că... au fost puse şi ele sub învinuire!

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa au stabilit că, la data de 8 octombrie 2016, pe raza localităţii Ion Corvin spre Viile, SC SIMS SRL Călăraşi tăia copaci din pădurea Mirceşti doar în baza unei autorizaţii de exploatare emisă de şeful Ocolului Silvic Cernavodă. Lipsea însă autorizaţia de mediu, indispensabilă în astfel de situaţii. Tot în absenţa unei autorizaţii de mediu, acelaşi şef de ocol silvic a permis şi tăierea copacilor din pădurea situată la intrare în Ion Corvin. totdată, la data de 18 octombrie 2016, tot fără autorizaţie de mediu, s-a constatat că SC Burlacu Com Feteşti tăia copaci în zona Urluia. Şi în cazul acestei păduri, societatea primise OK-ul de la pădurarul Zarcu Apostol!

La un moment dat, una dintre firmele implicate a încercat să se pună în legalitate, mai exact SIMS SRL a solicitat, pe data de 10 octombrie (aşadar ulterior tăierilor din 8 octombrie), o autorizaţie de la Agenţia de Mediu Călăraşi. În data de 31 octombrie, în ideea de a-l ajuta pe Zarcu Apostol şi, evident, societatea care tăaise deja pădurea, două funcţionare de la Agenţia de Mediu Constanţa au întocmit un document conform căruia copacii ar fi în continuare în picioare şi ar urma să fie tăiaţi! Flasul a fost însă descoperit, iar cele două au fost puse sub inculpare pentru fals intelectual.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
domnilor sintem mintiti cu nerusinare anchetam ,si gratiem,ce facem cu prejudiciile cum le recuperam ,ca doar nu a fost singur ,cercetam analizam dar nu se intimpla absolut nimic,petru ce avem acest serviciu care nu rezolva nimic,sau aceste anchete dau bine in UE.
1
0
Padurea de la Baneasa o gestioneaza Nastase Bombonel,de parca i-a facut-o ma-sa cadou
1
0
Padurea de pe DN39 a fost vanduta chipurile curatata de catre Florea Vasile padurarul din Costinesti cu stirea sefului ocolului silvic .A ajuns sa care lemnul din padure cu masina mica dacia brek rosu CT-AFZ stivut in curtea sa pe str.Tineretului .nr.112 Costinesti.Noua ne-a distrus aerul,viata verde si el s-a imbogatit cu autoturisme lui si la cei doi copii ,credite achitate la banci prin executare silita executor OANA SILVIU.Un om pus pe praduiala ,imbogatindu-se peste nopate din furtul lemnului din padurea noastra.
2
1
daca nu-s in stare sa faca dreptate poporul trebuie sa-si faca dreptate singur : impuscat inclusiv nemernici ce nu vor sa faca dreptate !
4
1
Tatal meu lucreaza la Ocolul Silvic Cernavoda in functie de padurar.Dar eu sunt fiul lui o javra de om,un nenorocit , un tatuat din cur pana in cap,sunt un mare peste adica proxenet, nu am muncit niciodata, nu am castigat un leu cinstit si totusi am limuzina de lux marca mercedes de culoare alba.Este bine in Romania si mai ales in Cernavoda cand stai la umbra si iti vin banutii de la femei trimise la produs.
9
0
din Seimeni...Tata ne a facut de cacat nepotul asta al nostru care se ocupa de curve prin Cernavoda si pe deasupra este tatuat din cur pana in cap.Am inteles ca el are fetite la produs nu a muncit o zi in viata lui si are masini de lux pe care le schimba ca pe ciorapi.Se plictiseste ca nu are de munca.Mi a zis ca da bani grei la politia din Cernavoda sa nu fie deranjat.Asa o fi sa fie verifiat daca are cineva curajul.
16
0
se vede ca lumea este disperata si aici la mare din cauza distrugerii padurilor;sa i oblige sa si declare averile padurarii cu sefii lor si cine nu le justifica da i se confiste averea si la puscarie!niste criminali din cauza carora va suferi toata lumea.
12
0
sunt pedepse prea mici
11
0
rupe in doua de politia romana.Am curve la produs ptr moi si limuzina cum nu a vazut New Yorkul.Ce bine este in Romania.Doar pe fraierii care muncesc ii deranjeaza politia.Pe noi proxenetii niciodata.Semneaza acest articol Motoloiu Ionel.
13
2
Au decimat cea mai frumoasa padure din judet cu arbori de peste 100 de ani acolo miroase a DNA-dar cine sa verifice
17
0
al ROMANIEI !!!...Domnilor eu nu am munciti in viata mea o secunda.Am fetite la produs in Europa si ma doare in cur de cei care vorbesc de mine.Am limuzina de lux si cand nu ma plitisesc de ea o schimb.Programul zilnic este urmatorul:Ma trezesc la ora 10 imi duc limuzina la spalatorie apoi merg si servesc masa la un restaurant de lux din Cernavoda.Apoi merg la somn vre o cateva ore iar dupa aceea merg in oras sa vad ce fetite minore mai pot racola ptr a produce pentru mine.Asta este viata unui proxenet in Cernavoda.Sunt tatuat pe tot corpul inclusiv pe penis si in anus.
22
0
Asta a lu None are avere la Boiciu la Seimeni Mici,vinde tasumare luboda la leu!
25
0
verificati padurarii:Nida turcu,Greavu George,None Ion,Marius, sa vedem de unde au acesti fomisti jeep uri. Sa vedem de unde justifica fiul lui None Ion un parazit al societatii si pe deasupra mare rechin adica proxenet mercedesul de culoare alba in valoare de 100.000 de euro.Asteptam rezultatul investigatiei in replica.
25
2
pai de aceea se agita astia de la romsilva sa modifice sanctiunile prevazute in ordonanta 55, le titiie curu la sefi...
12
3
La Baneasa padurarul Oancea vinde lemne pe bautura umbla beat din poarta in poarta si aduna toti copacii cazuti din radacini si ii vinde.
17
2
Sat fara stapan...Nida padurarul are jeep,None Ion are jeep iar baiatul lui un tatuat si in cur schimba masinile ca pe sosete si nu are un minut de munca.Acest trantor se plictiseste de sedere...Cand se satura de o limuzina o schimba imediat cu alta...Nu serveste decat masini de lux mertzane,porche.Greavu George isi trage o vila frumoasa si pe deasupra si a cumparat si o diploma de inginer.Trai nineaca la ocol...Verificatii pe acesti padurari cu salariu minim pe economie si plini de euroi..
20
2
Domnilor un padurar nu castiga mai mult de 1600 lei si se chinuie pentru un astfel de salariu unii chiar folosesc inca caruta cu cal pentru a pazi padurea. Nu veniti cu afirmatii gresite iarna se confrunta cu furturi de lemn cu diverse persoane care ii pun viata in pericol. Si astea fac parte din activitatea padurarilor. Si ei au familii care ii asteapta acasa ca toti silvicultorii care muncesc in folosul gosodaririi padurilor statului riscanduse ramanand in fata legii singuri.
15
9
SPOVEDANIA LUI CIULEI: AM TRACTOARE CARE CARA LEMN DE FOC FARA A ELIBERA BON FISCAL PENTRU TRANSPORT AM FIRMA DE EXPLOATARE IMPREUNA CU COSTEL AM TAURI SI ALTE ANIMALE LA DIVERSI PADURARI MA DOARE-N SPATE DE VOI
23
29
veniti oameni ai legii platiti din banii saracilor in zona adamclisi ,urluia zorile savedetice au acumulat niste padurari facuti la apelul de seara
14
2
Sa nu uitam si de contabila de la ocol harsova cu barbasu care are depozit si cumpara si vinde lemne fara bon si pacaleste pe batrani la bani si la lemne. Nu mai zic de gasca ferencz nicolae barosan care au jecmanit ocolul ani dea randu
21
25
Observ ca se fac comentarii total pe langa subiect....cei care au de reclamat in leg cu harsova ii invit sa o faca la regia nationala a padurilor sau garda forestiera dar pe numele adevarat nu ascunzandu se dupa nickname-uri. Iar fustrarile si mizeriile politice rezolvati le intre voi acolo nu implicati alte institutii. Sunt destule subiecte in harsova fara sa implicati ocolul
33
21
cumnatul primarului Ionescu face afaceri cu ocolul si imparte cu ciulei comisioanele.
24
31
si la Baneasa,jud Cta la fel,paduraru ia lemne din padure gratis si le vinde. rusine
15
4
Vinovatii sa plateasca,foarte usor pot fi verificati acesti impostori,AVERILE LA CONTROL,nu au salarii chiar asa de mari,ca sasi permita luxul exorbitant in care traeste si limuzinile cu care se plimba,nau nici bunul simt sa se aptina de la extravaganta ce o afiseaza,titi la control.
18
3
Daca nu silvicultorii ingrijesc padurile si le gestioneaza atunci cine? Ce care nu stiu ca padurea se regenereaza prin taieri autorizate conform legilor silvice . Pentru cei care dau cu presupusul crezanduse ecologisti sa isi adune gunoiul de prin paduri cand merg la picnic sau sa nu isi transpote gunoiul de acasa in paduri .
20
15
Articol comandat, denigrator, fara fapte dovedite. Acest om nu are nici vila, nici masini de lux, si cine il cunoaste stie ca este un om integru. Are ghinionul de a fi urmarit de un procuror care are zeci, sute de dosare intocmite pe genunchi, in dorinta de afirmare. Probabil de-asta aproape toate i-au fost respinse si desfiintate in instanta. "Premiera in Romania", mare procuror, mare site de stiri.
19
16
Si padurarul Florea Vasile din Costinesti str.Tineretului.nr.114 a praduit padurea care tine de-a lungul soselei DN39 Agigea -Mangalia .Masa lemnoasa fiind vanduta cu sume cuprimse intre 400-450 t cu stirea sefilor au curatat-o definitiv ca s-o impadureasca cu fonduri UE.Fiind atat de inimos pentru tara si-a sacrificat inclusiv autoturismul personal DACIA BREKCT-67-AFZ la caratul masei lemnoase sustrasa din padure si transformata in bani.
13
8
Domnilor padurile trebuiesc administrate si parcurse cu lucrari de ingrijire totodata conduse in producerea de masa lemnoasa de calitate. Toate aceste lucruri se fac prin o gestionare durabila nu prin vorbele nestiutorilor aviz celor ce se pricep la fotbal aici e vorba de silvicultura.
12
14
Frustratii isterici care comenteaza cu mizerii fara sa stie despre ce sau cine este vorba ar trebui sa se uite in jurul lor sa vada cate obiecte din lemn sunt, pentru a constientiza cat sunt de ipocriti. Lemnul nu se produce inca artificial, el provine doar dintr-o padure, din arbori taiati. Si lemnul de foc pentru peste 50% din judetul CTA tot dintr-o taiere de padure provine. Cu toate astea "criminalii" de silvicultori, in 100 de ani de administrare au dublat suprafata padurii in judet si au crescut volumul de lemn ce se poate recolta anual, legal, asa cum sunt si parchetele in cazul de fata
14
15
Nu va mai scuzati...A ti distrus padurile Romaniei cu girul sefilor si cu a voastra putere...Din niste prapaditi de padurari a ti ajuns mari mahari de nu va mai ajunge nimeni la nasuc.Exemplu vi l pot da prin padurarul None Ion din Cernavoda care a praduit fondul cinegetic cu italieni si a scapat de piscarie iar baiatul lui schimba masinile de lux in fiecare saptamana si nu are o ora de munca.Rog sa se sesizeze toate organele sa fie verificati de unde au sute de mii de euro.Nu cumva padurarul None este in aceiasi gasca cu Grevu George si vinde lemne la greu cu avizul lui Zarcu Apostol???.
22
8
Mergeti peste tot in judet sa vedeti daca cu fondurile europene s su impadurit deslurile din banii luati de Mazare Nicusor si clica de primari din judet sa vedeti ce livezi private au conace la iesitile din sate si taranii munceste pe plantatiile lor spoi platiti cu un sjutor social cautati sclavagia din tara intai apoi umblati in diaspora sa denigrati romanii mafiotilor psd o sa fiti arestati pina la a la al treilea grad din famile pentru cat ati furat
30
2
se pare ca in romania,dupa politica si fotbal,mai nou, toti se pricep la paduri. in acest caz ma vad nevoit sa fac cateva precizari: s-a demonstrat cumva ca materialul lemnos a fost expediat fara avize de insotire?oare la munte cate firme isi revizuiesc autorizatia de mediu la fiecare parchet? aici toti comenteaza cum s-a mai facut pe net la taierile in scaun la salcie , am mai vazut comentarii cuncriminalii, sa i lege pe toti, in timp ce taierea era una legala. pana sa comentati veniti sa vedeticum se planteaza ,se intretine si se exploateaza un arboret.
21
11
Ce faci zarcule, te scuzi singur? Fu-tu-ti mortii ma-ti,,,,
17
12
La puscarie cu cretinul care da asemenea ok-uri.
10
10
Eliberarea unei autorizatii de exploatare a unui parchet pentru o firma de exploatare nu este conditionata in lege de existenta unei autorizatii de mediu pt parchetul respectiv. Exploatarea forestiera la care se face referire in articol este perfect legala, doar ca probabil nu toti procurorii termina facultatea cu 10, cat despre comentariile de aici, ca si articolul in sine sunt facute ca totul in Romania, de catre habarnisti si pareristi pe care nu ii intereseaza realitatea, caci pentru asta trebuie sa citesti legi si normative, desi sunt convins ca cititul nu este punctul lor forte.
16
10
In 1988 bunicul meu din Baneasa a furat 2 ani de puscarie, cu suspendare e adevarat, ptr ca a fost prins cu o SINGURA creanga USCATA care a gasit-o in padurea Caslapanar ptr cei care cunosc zona. L-a salvat faptul ca inginerul silvic NU padurarul, a dat in scris ca acea creanga era rupta de vant, au facut poze la ruptura si la teiul respectiv, altfel lua cu executare ptr ca nu a anuntat organele cand a gasit-o, cam asta era legea atunci. Acum contra unui pachet de tigari si o bere la pet poti sa faci mobila.
25
1
cum se face ca-n romanica numai nemernicii se arunca la ciolan,sa-i arda Domnul pe toti cu tot neamul lor,actual si viitor,pina la a saptea spita,amin
15
4
Mergeti si la Sipotele sa vedeti dealuri complet dezgolite. Padurea a fost taiata la ras. Ploile vor face prapad. Foame mare la ocoalele silvice din judetul Constanta. In ritmul acesta in doi ani nu vor mai fi paduri decat in fotografii!!!!
15
3
Pana la urma si asa avem destula verdea-ta si mai cu seama paduri, copaci, vara cauti cu lumanarea un loc sa stai la umbra, venit la Mangalea sa vede-ti ca s-au taiat aproape toti copacii si prin parcuri iar cei tualetati pe marginea strazilor sant lasa-ti fara coroana, taiati in bataie de joc aproape ca niste stalpi fara crengi, asta-i tara condusa de nemernici !
16
0
felicitari Parchetului! Trebuia sa vina si momentul acesta! De 25 de ani se fura si se braconeaza cu implicarea celor care sunt platiti sa apere padurea. Codrul e frate cu romanul dar suntem in plin proces fraticid. Cat de curand romanul va fi frate cu desertul.
18
3
de ce se seszeaza toti dupa ce se taie padurile ? De ce nu inainte ?
23
2
si saracul de ciulei de la harsova pune floarea soarelui in loc de pomi. si ia spaga de la crescatorii de animale
28
13
inclusiv pe ruta DN39 Lazu-Mangalia padurarul Florea Vasile din Costinesti .str.Tineretului.nr.114 cu acordul sefului Ocolului Silvic din aceasta zona au,, curatat padurea ''de tot ,lemnul obtinut fiind depozitat la adresa de mai sus acasa la padurar si apoi fiind vandut la negru .Lemnul fiind carat cu masina personala o dacia brek rosu CT-67-AFZ ,masina fiind achizitionata de la fam.Moise si achitata contravoaloarea cu masa lemnoasa pentru foc.Acasa la domiciliul este un adevarat depozit de lemne pentru foc scoase la vanzare.
19
0
lepra.......sa fie aspru pedepsiti .....garda de mediu.....sa vada varianta ovidiu constanta focarul de infectie nerusinati
20
2
Faceti angajari la procuratura caci nu faceti fata cei existenti acum. Orasul si tara au fost furate si distruse zi de zi timp de 27 ani. Acesti hoti borfasi trebuie sa plateasca, nu sa-si afiseze masinile scumpe si vilele in fata noastra, pt ca si orice copil stie ca le au din FURTURI. Sa fie obligat el si copiii lui sa planteze tot atatia copaci cati a taiat, jigodia hoata.
27
4
Padurarul trebuie convocat la o partida de vanatoare si impuscat "din greseala",iar cele de la mediu sa fie martore.
22
4
din prapaditii de padurari...Greavu George,Nida turcul,Marius,None ...OAMENI cu vile si masini de lux.. Va rugam sa verificati si padurarii de la Ocolul Silvic Cernavoda.Acum ...ex futacul Toly Zarcu cum se prezenta la fetite sa ii se salte averile...
28
5
De Greavu de la Cernavoda ce ziceti!
29
1
Mergesti la Cismeaua Mihai Eminescu--Pestera SF.Andrei sa vedeti o padure de sute de ani distrusa -imi vvine sa plang,de 65 de ani mergeam acolo de 1 MAI.Acolo mergeti cei de la Replica si vedeti jaful-apoi mergeti la Brebeni sa vedeti parfie de ski .
29
3
Aceste Escroace de la MEDIU merita sa faca Puscarie deoarece iau multa SPAGA pt o autorizatie si sant vinovate pt NEACCESAREA FONDURILOR EUROPENE . Iti elibereaza o Autorizatie de Mediu dupa cei putin 3 LUNI .Puscaria sa va scoata Fumurile din Cap
31
5
inundatii, poluare, boli grave asta a facut nenorocitul asta
27
5

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369