REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.1° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.1° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Pagină online, dedicată DEZASTRULUI de la locurile de joacă pentru copii

Pagină online, dedicată DEZASTRULUI de la locurile de joacă pentru copii

Replica API 24 aprilie 2017 | 00:00 329

sursa foto facebook

Locurile de joacă pentru copii au devenit niște ruine, între timp edilul de la malul mării lansând promisiunea că vor fi consolidate și, mai mult decât atât, vor fi construite altele noi. Momentan, nu a fost demarată nici o acţiune în acest sens, iar constănţenii au ţinut să facă publică “lista neagră” a locurilor de joacă. Pe această listă se află cel din zona Badea Cârțan, de pe strada Adamclisi, din zona Tomis Nord sau cel de pe strada Cișmelei.

Părinții din Constanța au demarat petiții pentru ca autoritățile locale să investească în locurile de joacă. “Deloc sigure. Acelea se pot numi tobogane? Bătaie de joc!”, a spus o mămică. “Anul trecut ce suma a fost alocată și cum a fost cheltuită ? Dar acum 2 ani ? Locurile de joacă dintre blocuri arată jalnic sau au dispărut sub parcări în ultimii 10 ani”, a fost constatarea unui alt constănțean.

“Asta trebuie să înțeleagă primăria. Nu faci un loc de joacă pentru 20-30 de ani. Trebuie igienizate periodic și întreținute, cel puțin anual”, a adăugat acesta. În mediul online, a fost creat și o pagină destinată exclusiv acestei probleme a administrației locale. Oamenii pot dezbate în timpi reali acest subiet.

“Proiectul nostru, concretizat în pagina aceasta, își propune să dea o mână de ajutor constănțenilor să poată identifica toate locurile de joacă din oraș și în același timp ne dorim să ne asigurăm că primăria își ține promisiunea măcar anul acesta și folosește cei 4 milioane de euro așa cum a promis, pentru a asigura o dezvoltare armonioasă a celor mici prin prezența locurilor de joacă demne de un municipiu atât de important la nivel național.

Nu-i ușor să-ți duci copilul într-un loc de joacă și să stai cu frică că poate se rupe leagănul sau poate se taie într-o bucată de tablă ruginită sau calcă într-o bucată ascuțită de metal. Este nevoie de încredere atât pentru părinte, cât și pentru copil că locul de joacă poate fi un cocon în care copilul se poate zbengui în siguranță”, susțin fondatorii paginii online.

Diana NEAȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Jaful e organizat mai baieti.nu cred ca ezista un loc in oras unde sa nu vedem caini cacanduse si stapani care sai pupe subt coada.In schimb copii au ajuns sa se joace pe telefon,pentru ca daca ies din bloace nau loc de aceiasi caini care se caca si musca si de masinile barosanilor din parcari.da nai loc pe totoar sa mergi in primu rand.la tara la bunici mai e loc pentru bieti copi.
1
0
Cand au fost alegeri, nu au avut timp sa mearga la vot, nu vedeti ca suntem cei mai mari cretini din Romania.
5
0
veniti la abator ,aleea portului,locul de joaca de acolo este monumentul nesimtirii ,indolentei , mizeriei ,tiganiei ,toti oamenii cu catei de la blocuri vin cu cainii sa se cace acolo .Dar efectiv parca e la expozitie de javre si vin acolo la tobogan se uite la gaozul cainelui cum iese cacatul e o placere deosebita pentru ei nespalati samantari jegosi cu treling veniti din satele vasluiiului
4
0
Pagina se numeste "Intrebati ca retarzii"....Daca nu vedeti "pa net" nu credeti sau ce? Iesi inpula mea in strada si convingete cu ochii tai.
1
3
Numele paginii, va rugam!
2
1
sa-mi bag pula cum arata fratane locu de joaca , e dezastru neicusoare
1
0
Diana ne dai si numele paginii sau ni-l spui in alt articol ?
4
1
.....................
1
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614