REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Paginile web ale Forțelor Navale, PSD-ului și Ministerului Afacerilor Interne, ținta unor hackeri minori

Paginile web ale Forțelor Navale, PSD-ului și Ministerului Afacerilor Interne, ținta unor hackeri minori

Replica API 15 august 2018 | 03:20 345

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism- Serviciul Teritorial (DIICOT) Ploiești au efectuat două percheziții domiciliare la locuințele a doi suspecți minori, suspectați că au accesat ilegal mai multe web-site-uri aparținând unor instituții, printre care și pe cel al Forțelor Navale Române. Cu ocazia percheziției au fost găsite mai multe sisteme informatice și medii de stocare a datelor informatice ce prezintă interes pentru cauză.

Potrivit anchetatorilor, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 26 iunie – 10 iulie a.c., suspecții, folosind programe informatice specializate, au accesat ilegal mai multe web-site-uri aparținând unor entități de drept public și drept privat din România și străinătate, au alterat conținutul și restricționat accesul pentru utilizatori, iar în unele dintre cazuri au solicitat sume de bani în monedă virtuală pentru restabilirea situației anterioare.

Printre web-site-urile compromise de către cei doi se numără și cele aparținând Poliției Locale Ploiești și Forţelor Navale Române, precum și web-site-uri aparținând unor entități private din România. Suspecții au încercat să compromită și web-site-urile aparținând Ministerului Afacerilor Interne și Poliției Române, acțiune nerealizată datorită măsurilor de securitate existente.

Sâmbătă, 11 august a.c., suspecții au accesat ilegal și restricționat accesul la web-site- ul aparținând Partidului Social Democrat, iar duminică, 12 august a.c., au accesat ilegal și restricționat accesul la website-ul aparținând Direcției Generale de Evidență a Persoanelor a Municipiului București.

În cauză sunt continuate cercetările sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, acces ilegal la un sistem informatic, alterarea integrităţii datelor informatice și perturbarea funcţionării sistemelor informatice.

Dosarul este instrumentat împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești.

„Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal suspecții beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, au precizat procurorii DIICOT.

F.B.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
cred ca mai bine s-ar impune securitatea sporita de protejare a datelor acestor web-site-uri, mai ales ale institutiilor publice
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218