REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Palatul Copiilor, Stadionul Farul și Complexul Badea Cârțan nu vor mai fi reabilitate. Consilierii PNL s-au opus

Palatul Copiilor, Stadionul Farul și Complexul Badea Cârțan nu vor mai fi reabilitate. Consilierii PNL s-au opus

Replica API 31 august 2016 | 15:37 391

Consilierii locali municipali au fost convocați, miercuri, 31 august, a.c., în ședință. Înaintea aceste ședințe, Organizația Municipală a PNL Constanța a organizat o conferință de presă prin care a anunțat că va vota împotrivă la câteva proiecte. Probabil pentru a nu exista discuții aceste proiecte au fost retrase de pe ordinea de zi. Este vorba despre proiectul de hotărâre nr. 36, privind asumarea HCL nr. 172/2016, privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea imobilului situat în municipiul Constanța, zona Palas din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Apărării Naționale în domeniul public al municipiului Constanța și administrarea Consiliului local al municipiului Constanța; proiectul de hotărâre nr. 37, privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea unor imobile situate în municipiul Constanța, str. Primăverii nr. 2 din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Tineretului și Sportului în domeniul public al municipiului Constanța și administrarea Consiliului local al municipiului Constanța; proiectul de hotărâre nr. 38, privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea unor imobile situate în municipiul Constanța, str. Soveja nr. 17 din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Tineretului și Sportului în domeniul public al municipiului Constanța și administrarea Consiliului local al municipiului Constanța; proiect de hotărâre nr. 39, privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri pentru transmiterea unor imobile situate în municipiul Constanța, zona Badea Cârțan din domeniul public al statului și administrarea Ministerului Tineretului și Sportului în domeniul public al municipiului Constanța și administrarea Consiliului local al municipiului Constanța și proiectul de hotărâre nr. 12, privind stabilirea prețului local pentru populație al energiei termice în sezonul rece 2016-2017 în municipiul Constanța.

Referitor la proiectele de hotărâre 37, 38 și 39 în care consiliul local cere Ministerului Tineretului și Sportului, dar și Guvernului României transmiterea unor imobile în administrarea Consiliului Local Constanța, mai exact Palatului Copiilor, Stadionului Farul și Complexului Badea Cârțan, consilierii PNL, prin vocea lui Vergil Chițac, au afirmat că se vor opune. „În două săptămâni proiectul cu Palatul Copiilor a trecut pe reepede înainte de la CJC la CLM. Asta în condițiile în care, în data de 25 august, am citit într-o publicație locală că un reprezentant al Ministerului Educațieia afirmat că nu este de acord cu acest tranfer. Atunci de ce se insistă așa mult pe această speță, dacă știm că Miniterul Educației nu agreează acest lucru? Nu cumva încercăm să dăm satisfacție unor rechini imobiliari? Cred că este o chestiune foarte serioasă pe care ar trebui să o documentăm”, a declarat Vergil Chițac în cadrul unei conferințe de presă.

Edilul orașului a făcut și el câteva precizări în legătură cu aceste proiecte. ''Baza sportivă de la Farul arată deplorabil. Baza este administrată de FC Farul care se îndreaptă spre faliment. Pentru a nu pierde timp am considerat că este datoria mea să propun consiliului local să fie adoptat un document ca stadionul să fie transferat municipalității. Aceeași abordare am avut-o și legat de Palatul Copiilor'', a afirmat primarul Decebal Făgădău. De asemenea, acesta a mai menționat că nu există nici o legătură între proiectul propus de CJC și cel de la CL. ''Eu aveam de mult pregătit acest proiect. Mi se pare firesc ca municipiul să administreze aceste două unități. Actualmente acestea reprezintă două pete negre pe obrazul orașului'', a mai declarat Făgădău. Totodată, primarul a făcut referire și la Complexul Badea Cârțan. ''În acea zonă avem mai multe proiecte. Construirea unei Săli Polivalente și a unui Bazin olimpic de înot, dar și reabilitarea sălii de sport a Liceului Sportiv. Din acest tablou lipsea Complexul Badea Cârțan, care este abandonat. El nu se poate desființa, întrucât legea interzice acest lucru. Înainte de ședință a venit la mine doctorul Rezeanu, consilier PNL și mi-a transmis că au avut discuții în interiorul organizației. Le dau răgaz până la următoare ședință din septembrie să se hotărască. Eu orium le voi introduce din nou pe ordinea de zi'', a încheiat primarul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218