REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Palatul Copiilor va fi preluat de către Consiliul Judeţean!

Palatul Copiilor va fi preluat de către Consiliul Judeţean!

Replica API 29 noiembrie 2017 | 00:00 545

Ședința de Consiliu Județean Constanța a adus un nou proiect în atenția opiniei publice! Astfel, cei 32 consilieri prezenți au votat proiectul privind solicitarea către Guvernul României de emitere a unei hotărâri privind transmiterea Palatului Copiilor din domeniul public al statului în domeniul public al Județului Constanța. Consilierul județean PNL, George Muhscină, a declarat că a votat proiectul cu condiția să fie trecute în proiectul de hotărâre cele trei amendamente, și anume neînstrăinarea spațiului verde din jurul palatului și să fie trecut în registrul spațiilor verzi, iar terenurilor de sport să nu li se schimbe destinația. Aceste amendamente urmează a fi introduse în proxima ședință, după ce urmează a fi finalizate documentele la nivelul Guvernului. Totodată, el a solicitat să fie administrată clădirea exclusiv de Consiliul Județean Constanța. Inițiatorul proiectului, Horia Țuțuianu, care este și președintele CJC, a declarat că atâta timp cât va fi președinte nu o va înstrăina și nu va fi folosită în alte scopuri. Acesta a plecat în cursul zilei de marți la București cu documentele aferente solicitării pentru a duce demersul cu succes la final.

„Deocamdată am făcut doar o solicitare. Ulterior, dacă această solicitare va avea și repercursiuni necesare și printr-o aprobare vom prelua și proprietatea acestui spațiu, vom lucra la un proiect de reamenajare, reabilitare și modernizare al acestui Palat al Copiilor. Mă refer la Direcția de Proiecte – se va lucra intensiv, ca pe axă de finanțare să găsim bani europeni. Dacă nu, le-am spus-o și consilierilor, eșalonat din bugetul CJ-ului vom găsi surse de modernizare. Nu cunosc datele de la Ministerul Învățământului când au fost ultima oară alocați bani și investiți în acel complex, dar după cum știți, de foarte mult timp, arată într-o stare jalnică, deplorabilă, de pe vremea când eram eu copil. La acel Palat al Copiilor sau Parcul Pionierilor, mergeam și eu. Făceam tenis, aeromodelism, navomodelism”, a spus Horia Marius Țuțuianu.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In 2-3 ani vor rasarii restaurante, hoteluri.. in curtea Palatului copiilor. Voi ce credeti ca s-a schimbat asa dintr-o data lupul? Acela e teren de top!!! De ce il vor in proprietate, daca vor sa ajute o pot face si asa cu fonduri? Dupa ce ca au umplut parcul Tabacarie cu mall si hoteluri acum se vor muta in curtea Palatului copiilor! Cu azilul de batrani din Mamaia ce s-a mai intamplat? Ne pregatim incet sa devoram tot huh? Pacat ca suntem asa, nu o sa le luam cu noi insa raman dezastre sociale dupa noi!
1
0
Haideti cu investitii pentru copii. E bine ca s-a facut primul pas! Sper ca in 2 ani sa arate mult mai bine acea zona, iar copii mei sa mearga de drag acolo.
1
1
niste blocuri pentru copii.
3
0
Autoritatile locale au pus ochii pe terenul respectiv.
4
0
Eu chiar nu va inteleg oameni buni. Ori ca faci, ori ca nu faci, tot in aceeasi categorie te incadrezi. Daca fiecare dintre domniile voastre ar face un pic de efort si ar cauta sa urmaneasca evolutia d-lui Horia Marius Tutuianu din momentul in care a ocupat functia de Presedinte al Consiliului Judetean Constanta si pana in prezent, ma refer aici la proiecte concrete legate in primul rand de sistemul de sanatate, invatamant, ati judeca mult mai obiectiv. Ce este rau in faptul ca vrea sa reabilitete Palatul Copiilor? Considerati ca acest patrimoniu foloseste cuiva in starea in care se afla acum?
1
4
Muhcina dupa ce ca e chel, mai e si prost. Felicitari Horia Tutuianu pentru initiativa si pentru proiect!
1
4
Cand omul incearca sa faca ceva se gasesc unii laketi sa comenteze. Bravo domnule Presedinte!!! Tot asa !!!
1
4
Bai cur pictat, de cand nu ai mai fost tu pe la Palatul Copiilor? Poate deplorabil arati tu sau cladirea infecta undeti dosesti tu fundul. Interiorul cladirii Palatului Copiilor este de 5 stele fata de interiorul cladirii Consiliului Judetean. Mai intai ar trebui sa te ocupi de cladirea unde ar trebui sa-ti petreci 8 zile pe zi dar tu si gasca ta aveti cu totul alte interese.Un bloc, 2 , 3 pe strada Primaverii, un teren luat pe persoana si apoi vandut la supra pret unui lant de magazine. Cu alte cuvinte afaceri frate!Daca esti asa de inimos pute-ai sa faci o donatie catre aceasta institutie!
5
0
Alo sa vezi tu acum retrocedari . Sa vezi tu acum kaufland ca vorba aia lidel e la doi pasi . Sa vezi tu blocuri cu fier turcesc cel mai prost si beton de cea mai slaba calitate .
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367