REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.3° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
10.3° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Palaz a atacat taxa de paragină din Mangalia. Tusac ripostează: "Prefectul blochează proiectele de dezvoltare"

Palaz a atacat taxa de paragină din Mangalia. Tusac ripostează: "Prefectul blochează proiectele de dezvoltare"

Replica API 12 iunie 2011 | 00:00 119

În data de 1 iunie 2011 prefectul judeţului Constanţa, Claudiu Iorga Palaz solicita la Tribunalul Constanţa anularea parţială a Hotărârii nr. 183/23.12.2010, privind stabilirea impozitelor şi taxelor locale pentru anul 2011, respectiv punctul XIII - alte taxe, literele D-taxa verde, E - taxa de paragin[ şi G - taxa de promovarea a turismului.

Facem precizarea că aceste taxe au fost iniţiate de primarul Mihai Claudiu Tusac la solicitarea agenţilor economici, a asociaţiilor de turism şi a patronatelor din acelaşi domeniu care au investit serios în activele deţinute în zona de sud a litoralului românesc, arată Primăria Mangalia într-un comunicat de presă.

"Taxa de paragină se referă la toate activele în care nu s-au mai făcut investiţii de ani de zile şi care, prin aspectul lor degradat, afectează grav imaginea zonei. Prezenţa acestor imobile, aflate în stare avansată de degradare, alături de hoteluri de patru stele face ca efortul depus de agenţii economici, care au făcut investiţii majore în zonă, să fie zădărnicit. Acelaşi rol îl au şi taxa verde şi taxa de promovare a turismului. Ambele taxe vin în sprijinul agenţilor economici care au investit în activele lor, contribuind astfel la dezvoltarea turistică a zonei de sud a litoralului românesc, la remedierea imaginii staţiunilor din arealul municipiului Mangalia", mai susţine Tusac prin intermediul aceluiaşi comunicat de presă.

"Reprezentantul Guvernului în teritoriu, prefectul Claudiu Iorga Palaz nu înţelege scopul acestor taxe şi doreşte cu orice preţ blocarea oricărui proiect ce are ca scop dezvoltarea municipiului Mangalia şi a staţiunilor aflate în zonă. Doar că, prin atitudinea lui de Gică-contra, el intră în contradicţie cu proprii şefi de la Bucureşti. De exemplu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea a susţinut iniţiativa primarului Mihai Claudiu Tusac privind instituirea taxei de paragină, în timp ce prefectul o atacă în instanţă", mai arat[ Claudiu Tusac.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614