REPLICA ONLINE CONSTANTA

8.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
8.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Palaz a demisionat de la Prefectură, pentru locale: "E timpul pentru o schimbare"

Palaz a demisionat de la Prefectură, pentru locale: "E timpul pentru o schimbare"

Replica API 26 aprilie 2012 | 00:00 71

Bozdoacă, singura propunere pentru funcţia de prefect?

Bozdoacă, singura propunere pentru funcţia de prefect?

"Guvernele trec, Palaz rămâne", a comentat ieri, amuzat, fostul prefect. După 12 ani de activitate în cadrul Prefecturii Constanţa, Claudiu Iorga Palaz a decis să renunţe, pentru moment, la instituţie, pentru a intra în campania electorală. Fostul prefect a declarat că a demisionat din funcţie pe 18 aprilie, cu 50 de zile înainte de a candida din partea UNPR la locale, aşa cum prevede legea, pentru că, spune el, este timpul pentru "o schimbare".

Fostul reprezentant al Guvernului a anunţat în cadrul unei conferinţe de presă, pe care a susţinut-o miercuri la Prefectura Constanţa, că în cursul acestei săptămâni îşi va prezenta platforma politică, dar şi faptul că: "Nu mai sunt prefect. Vreau să rămân apolitic până ies pe uşa Prefecturii. Mi-aş dori să nu mai fiu ţinut de funcţia publică să pot fi lejer în discuţii". La final de mandat, Palaz a declarat: "Am avut o colaborare bună cu toată lumea: cu PSD, PNL, PDL, PNŢCD şi cu alte formaţiuni care au fost de-a lungul timpului. Ca prefect sunt convins că mi-am făcut treaba bine. Prefectura, cât am fost prefect, a fost cu totul şi cu totul alta. Cred că este timpul pentru o schimbare. În toată perioada asta am fost întrebat dacă plec. Şi plec pentru că la ora asta nu vedem altă posibilitate pentru o confruntare electorală reală în ceea ce priveşte viitoarele alegeri din Constanţa din 10 iunie. Îmi doresc să fie o luptă corectă, fără furăciuni. Am o experienţă maximă în acest sens". Reamintim că decizia privind numirea unui nou prefect a fost amânată, având în vedere că există două nominalizări şi orgolii de o parte şi de alta - PDL l-a propus pe Constantin Dina, UNPR - pe Aura Bozdoacă. Prin urmare, atribuţiile de prefect sunt preluate interimar de subprefectul Aidun Curt-Mola. Fostul reprezentant al Guvernului în teritoriu a declarat că şefa Departamentului Juridic din cadrul Prefecturii, Aura Bozdoacă, este propunerea pentru funcţia de prefect înaintată la Guvern. "În lipsa prefectului, domnul Curt-Mola asigură interimatul. El rămâne subprefect. Prefectul va fi stabilit săptămâna viitoare, marţi. Propunerea este Aura Bozdoacă. Mi-am depus demisia din funcţia de prefect cu 50 de zile înainte de ziua alegrilor. Demisia mea este un act de voinţă. Este problema ministrului de Interne dacă nu a anunţat înregistrarea actului", a spus Palaz.

Alexandra VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614