REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Palaz, acuzat că s-a pronunţat cu o lună înaintea procurorilor în dosarul referendumului de la Cernavodă

Palaz, acuzat că s-a pronunţat cu o lună înaintea procurorilor în dosarul referendumului de la Cernavodă

Replica API 10 martie 2012 | 00:00 86

Avocata Marianei Mircea îl "pârăşte"

Avocata Marianei Mircea îl "pârăşte"

Prefectul Constanţei, Claudiu Palaz, primeşte noi acuzaţii, în legătură cu cele două rezoluţii emise de Parchet, cu privire la preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu, şi cu primarul de la Cernavodă, Mariana Mircea.

Mai exact, reprezentantul Guvernului în teritoriu este acuzat că s-a pronunţat aproape cu o lună înaintea procurorilor, cu privire la neînceperea urmăririi penale (NUP) faţă de primarul de la Cernavodă şi preşedintele CJC. Este vorba despre plângerea penală formulată de prefect, în aprilie 2011, împotriva Marianei Mircea şi a preşedintelui CJC, în ceea ce priveşte refuzul acestora de a desemna reprezentant pentru comisia de organizare a referendumului pentru demiterea primarului oraşului Cernavodă. Potrivit avocatei Marianei Mircea, Palaz a postat pe site-ul prefecturii, pe data de 30 ianuarie, că s-a dat NUP pentru cei doi făptuitori, cu motivaţia că "fapta nu există" sau că "îi lipseşte unul dintre elementele constitutive ale infracţiunii". Însă, în realitate, spune avocata, procurorii s-au pronunţat, dând acele NUP-uri, abia pe 29 februarie, peste aproape o lună, iar Palaz nu avea de unde să ştie ce rezoluţii va emite procurorul, în plângerea penală formulată. Totuşi, ar exista un motiv, spun surse neoficiale; acela că prefectul ar fi încercat să forţeze puţin nota, în sensul de a face presiuni asupra anchetatorilor. În replică, prefectul Palaz ne-a declarat că poate proba cele postate pe site-ul Prefecturii. "Am comunicarea primită de la Parchet, pe care mi-au trimis-o procurorii, doar nu publicam aşa, de nebun. Pentru cine vrea să vadă, o pot trimite pe fax", ne-a declarat Claudiu Palaz.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108