REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Palaz ar colabora cu toţi liderii de dreapta de la Constanţa, mai puţin cu Gigi Chiru

Palaz ar colabora cu toţi liderii de dreapta de la Constanţa, mai puţin cu Gigi Chiru

Replica API 11 februarie 2014 | 00:00 196

Ce este şi ce nu este liderul MP dispus să facă - vă miră?

Ce este şi ce nu este liderul MP dispus să facă - vă miră?

Abramburelile îndreptării, fuziunii, colaborării sau alte coagulări de dreapta care au invadat spaţiul public din România la puţinul timp rămas înainte de alegerile europarlamentare continuă pe ritmurile circului. Dacă la mijlocul lunii decembrie a anului trecut, preşedintele Traian Băsescu invoca lovitura de stat a majorităţii parlamentare, la care "PDL a fost complice", duminică, şeful statului a revenit la gânduri mai bune. Aflat la o dezbatere organizată de Fundaţia Mişcarea Populară pe tema statului de drept, la Cluj, şeful statului a declarat "popularilor" că "toţi datorăm ceva PDL, să nu fie atacat partidul acesta". De la statul de drept s-a trecut instant la statul de drepţi, iar""popularii" s-au conformat. Nu şi democrat-liberalii, care, prin vocea prim-vicepreşedintelui Andreei Paul, Elena Udrea a fost din nou o ţintă a atacurilor: "Ce ne spunea Elena Udrea? Într-o zi era candidat Emil Boc, apoi era Mihai Răzvan Ungureanu, pentru ca în altă zi să ne vorbească de George Maior. De fapt, ea se gândeşte la propria candidatură".

Pe de altă parte, preşedintele PDL, Vasile Blaga, a fost mai vehement în declaraţii şi şi-a exprimat speranţa ca Boc să nu se bage "într-o fundătură", apropiindu-se de Partidul Mişcarea Populară. Afirmaţia, evident, i-a deranjat pe "populari", în special pe liderul MP Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, la rândul său, prezent la Cluj. "Am văzut declaraţia lui Vasile Blaga, care a spus despre Emil Boc că s-a înscris într-o fundătură de fundaţie şi mi se pare jignitoare la adresa fostului premier al României. Tot greul, în acea perioadă, l-a dus Emil Boc. Măcar din respect nu trebuia să fie jignit Emil Boc. Totuşi, să nu uităm că a câştigat Primăria Cluj, în condiţiile în care PDL nu mai era pe val. Chiar este o valoare. Măcar din respect şi pentru faptul că sunt colegi, nu trebuia să-l jignească", a menţionat Palaz, pentru "Replica". În speranţa că, pe lângă atacurile escaladate ale eşaloanelor secunde, contrar cerinţelor liderilor naţionali, ne explică şi nouă cineva cum "stă treaba" cu mobilizarea dreptei pentru următorul scrutin electoral, în special la Constanţa, Palaz a oferit pentru "Replica" mai multe detalii. Liderul MP Constanţa a înţeles apelul celor de "mai sus" şi, surprinzător, susţine că îşi va controla caracterul vulcanic, de dragul unităţii dreptei. Dacă o minune durează trei zile, pentru Palaz nu durează nici trei secunde, pentru că liderul local al MP a menţionat că ar fi dispus să colaboreze cu ceilalţi lideri locali care se revendică de la dreapta eşichierului politic, mai puţin cu "cei care înfig cuţite în spate", pentru că nu este "obişnuit să fac joc de glezne". Interpretabil pentru unii, clar ca lumina zilei pentru alţii şi care se vede "din avion": Palaz ar colabora cu oricine ar fi de dreapta din Constanţa, mai puţin cu liderul PDL, Christian Gigi Chiru. "Apelul la unitate s-a făcut clar. Acum, depinde care va fi poziţia celorlalte forţe de dreapta. S-a dat semnalul pentru unitate şi e clar că trebuie, dar nu aşa cum o vede Vasile Blaga. Cu asemenea declaraţii, nu poţi să faci unitate, dacă o ţine în acest ritm. Faptul că Emil Boc şi poate şi alţi primari care vor veni la fundaţie, se alătură acestui proiect, dovedeşte clar că Mişcarea Populară este, într-adevăr, principalul proiect de dreapta, viabil. De aceea oamenii vin la noi şi Blaga ar trebui să se abţină în declaraţii. Pentru interesul unităţii dreptei, da, aş colabora pe plan local. Dar, depinde cu cine şi care va fi poziţia celorlalţi lideri faţă de USL. Este foarte importantă. Să colaborez cu cineva care îmi bagă cuţitul în spate este destul de neplăcut. Poziţionarea liderilor locali de dreapta, să fie clară: anti USL. Eu nu prea sunt obişnuit să fac joc de glezne. Nu am trădat şi nu voi trăda niciodată pe cei care au încredere în mine. Eu nu am făcut înţelegeri politice în spatele colegilor care au fost cu mine în echipă", a conchis Palaz.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367