REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Palaz ar colabora şi cu liberalii şi cu democrat-liberalii, doar dacă "liderii nu ar avea angajamente cu autorităţile locale"

Palaz ar colabora şi cu liberalii şi cu democrat-liberalii, doar dacă "liderii nu ar avea angajamente cu autorităţile locale"

Replica API 1 martie 2014 | 00:00 178

O luăm de la capăt:

O luăm de la capăt:

Pe fondul discuţiilor de împăcare, apropiere, unificare, colaborare şi alte forme de coagulări care au înnebunit realmente de cap întregul electorat de dreapta, la Constanţa, vechile dispute se reiau. Prin ieşirea PNL de la guvernare, liderii locali şi naţionali de dreapta sunt nevoiţi să reia toate calculele şi să descopere noi metode de abordare. Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, face noi apeluri de reluare a dialogului, însă nu în orice formă. În cadrul unei conferinţe, organizată vineri la sediul partidului, Palaz consideră că liberalii au în prezent o şansă a pocăinţei, care ar putea duce la o unificare a forţelor de dreapta: "Îi aşteptăm pe toţi cei care, într-adevăr, doresc binele ţării şi reuşesc să treacă de orgolii. Nu se mai poate pe această zicală: noi vrem şi ceilalţi nu vor şi aşa mai departe. Cei care sunt de bună credinţă şi doresc binele românilor trebuie să treacă peste orgolii. Dacă PNL va recunoaşte greşelile pe care le-a făcut şi că, într-adevăr, guvernarea alături de PSD a fost un dezastru şi îşi va dori cu adevărat binele pentru români, sunt convins că unirea tuturor forţelor de dreapta va fi de bun augur pentru România", a declarat Palaz.

Pentru Palaz, "pocăinţa" s-ar putea reflecta prin activitatea politică, mai exact prin opoziţie constantă faţă de actuala administraţie municipală şi judeţeană, categoric dominată de mai mulţi ani de social-democraţi: "PNL ar trebui să activeze împotriva actualei administraţii locale, Mazăre şi Constantinescu. Astfel, am putea vorbi de o colaborare. În orice construcţie politică, dacă unul activează, iar celălalt merge cu frâna trasă, mă îndoiesc că vom reuşi să ne atingem obiectivele pe plan judeţean. Obiectivele alături de PNL ar trebui schimbarea lui Mazăre-Constantinescu, asta să fie clar, dar între MP şi PNL, voi spune că MP nu va merge cu frâna trasă. Mi-aş dori ca acest lucru să îl facă şi liberalii. Aşa putem să facem formal o alianţă, iar în teren lucrurile să nu funcţioneze într-adevăr", a punctat Palaz.

Pe fondul schimbărilor calculelor de dreapta, mediul politic tomitan se face remarcat printr-o particularitate: disensiunile fără sfârşit dintre Palaz şi preşedintele pe judeţ al PDL Constanţa, Christian Gigi Chiru. În ciuda semnalelor de apropiere emise de toate taberele de dreapta, colaborarea dintre cei doi, similară cu cea dintre Adolf Hitler şi Iosif Stalin, ar putea pulveriza planurile liderilor naţionali, care trâmbiţează zilnic teoria unificării dreptei. Într-un astfel de context, Palaz pozează în pionul principal al opoziţiei faţă de actuala administraţie locală şi judeţeană şi consideră că modelul său ar trebui preluat şi de alţi lideri, pe care îi îndeamnă să renunţe la politica de "frână trasă", iar îndemnul său privind renunţarea la "avantaje din administraţiei locale" este, în mod cert, adresat subliminal lui Chiru, după cum a menţionat pentru "Replica". "Întotdeauna am susţinut că o colaborare cu PDL Constanţa este posibilă în condiţiile în care poziţionarea faţă de gruparea Mazăre-Constantinescu este stabilită foarte clar. La ora asta, în judeţul şi municipiul Constanţa, lucrurile sunt împărţite foarte clar: Mazăre - Constantinescu şi celelalte partide. Până nu vom înţelege acest lucru, că trebuie lucrat pentru schimbarea acestei administraţii, nu vom reuşi decât să avem o foaie de parcurs şi nişte interese cu această administraţie. Cred că este destul de greu să renunţi la a mai avea mici avantaje cu administraţia locală şi judeţeană, dar dacă vrem într-adevăr să schimbăm lucrurile în Constanţa, aşa cum eu sunt dispus să mă bat în continuare cu ei, aşa mi-aş dori şi din partea PDL. Mulţi membri activi ai PDL au venit către PMP pentru acest motiv: îşi doresc o opoziţie foarte clară şi nu mai sunt dispuşi să accepte negocieri pe la spatele lor cu administraţia locală. În general, mulţi spun că se bat, dar ştiţi cum este, te faci că dai un pumn, apoi te fereşti, deci genul acesta de abordare nu mi se pare în regulă. Din punctul meu de vedere, nu este normal. Ştiţi foarte bine cum se face o campanie, are şi părţi frumoase şi părţi urâte şi îţi dai seama că ai luptat degeaba, ai pierdut timp preţios, ţi-ai luat injurii în mod gratuit şi, apoi după campanie, afli că şefi de organizaţii şi-au dat mâna. Nu sunt de acord cu această abordare, iar membrii PDL tocmai din acest motiv au venit la noi. Lucrurile au fost cum au fost, în campanie am arătat ceea ce s-a întâmplat şi modul în care nu a fost o campanie desfăşurată pentru constănţeni", a concluzionat Palaz.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218