REPLICA ONLINE CONSTANTA

23.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
23.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Palaz, atac la Chiru! Cum comentaţi?

Palaz, atac la Chiru! Cum comentaţi?

Replica API 4 iunie 2012 | 00:00 216

Comunicat de presă al candidatului UNPR la Primăria Constanţa, Claudiu Plaz:

"Gigi Chiru ne minte de la începutul campaniei cu neruşinare. Crede că noi, locuitorii municipiului Constanţa, suntem ignoranţi dar şi incapabili să descoperim minciuna sa grosolană. Îl anunţ că s-a înşelat!

În conferinţa de presă desfăşurată în data de 31 mai 2012, Gigi Chiru a declarat:

"Vreau să vă spun că pentru "Constanţa - capitală cultural europeană" am primit încurajări de la înalţi oficiali europeni. Am o relaţie personală la nivelul Consiliului Europei de unde am primit aceste încurajări şi câteva sfaturi cum trebuie să punem în aplicare, în operă, candidatura Constanţei pentru statutul de oraş european. Am avut semnale pozitive şi din partea domnului Leonard Orban, ştiţi, este domnul ministru cu fondurile europene".

Pentru o bună şi corectă informare a lui Gigi Chiru, dar mai ales a opiniei publice, ţările care vor propune viitoarele capitale europene ale culturii sunt stabilite până în anul 2019, după cum urmează (material preluat şi tradus de pe http://en.wikipedia.org/wiki/European_Capital_of_Culture):

2013: Franţa - Marsilia, Slovacia - Kosice;

2014: Suedia - Ume, Letonia - Riga, Bosnia-Herzegovina - Sarajevo;

2015: Franţa - Mons, Cehia - Plze;

2016: Spania - San Sebastin, Polonia - Wrocaw;

2017: Danemarca - între Aarhus şi Snderborg, Cipru - între Pafos şi Nicosia;

2018: Olanda - între Utrecht, Eindhoven, Haga, Leeuwarden şi Maastricht, Malta - Valletta;

2019: Italia, Bulgaria;

2020: Irlanda, Romania - între Timişoara, Iaşi, Cluj-Napoca şi Bucureşti, Croaţia (Dubrovnik).

Mai mult, iată şi o declaraţie a preşedintelui Comisiei de Cultură din cadrul Parlamentului European, doamna Doris Pack (publicată în data de 22 iunie 2011 pe http://www.tion.ro/timisoara-%E2%80%93-promovata-pentru-titlul-de-capitala-culturala-europeana-la-bruxelles/939606): "Nu ştim ce se va întâmpla după 2019 cu capitalele culturale. Până atunci toate oraşele au fost alese. În 2012 vom începe discuţiile privind viitorul capitalelor culturale. Le vom păstra, dar nu ştim sub ce formă, dacă va fi un singur oraş (pe an - n.r.) (...) sau vom avea două sau trei capitale culturale cum avem acum. Vom discuta acest lucru".

Având în vedere elementele prezentate mai sus, în mod natural se nasc mai multe întrebări:

Cine este "relaţia personală" a lui Gigi Chiru din cadrul Comisiei Europene care îl poate încuraja în demersul său mincinos?

Este evident că această "relaţie personală" nu există, pentru că treburile în Parlamentul European nu merg ca la Eforie.

Cum va putea Gigi Chiru să atragă sutele de milioane de euro care ar fi generat locuri de muncă şi prosperitate în Constanţa dacă municipiul nostru nu poate primi statutul de capitală culturală europeană decât cel mai devreme începând cu anul 2020?

Nu va putea. Nu va putea atrage nici un euro, nu va putea crea nici un loc de muncă. Nu va putea face nimic din ce a promis în programul său inexistent. Iar un candidat fără program, practic nu există.

Cum a crezut Gigi Chiru că va scăpa cu această minciună?

Simplu. Pentru că nu îl interesează ce oferă constănţenilor, vrea doar voturile constănţenilor. Este evident că în viziunea lui Gigi Chiru, scopul scuză minciuna, nu contează cât de mare este minciuna.

Nu aştept de la Gigi Chiru nici scuze publice, pentru minciunile adresate constănţenilor, şi nici vreun gest de onoare, cum ar fi retragerea din cursa electorală, având în vedere că este singurul candidat fără program.

Consider însă că prin acestă demonstraţie, s-a clarificat că lupta pentru câştigarea Primăriei municipiului Constanţa se duce în doi: eu şi Mazăre".

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367