REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.1° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.1° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Palaz: Contraamiralul Chiţac a ajuns marioneta lui Comănescu

Palaz: Contraamiralul Chiţac a ajuns marioneta lui Comănescu

Replica API 19 octombrie 2015 | 00:02 444

Preşedintele PMP Constanţa este convins că rectorul Academiei Navale este „împins” să candideze la primărie

Preşedintele PMP Constanţa este convins că rectorul Academiei Navale este „împins” să candideze la primărie

Claudiu Palaz

Fostul prefect Claudiu Palaz se pregăteşte să candideze, însă nu vrea să spună dacă pentru Primăria Constanţa. Toate acţiunile acestuia însă, precum şi materialele de promovare împărştiate de tinerii Partidului Mişcarea Populară îl indică însă ca viitor candidat pentru primărie. Pentru că şi-a asumat rolul de „jucător” şi la alegerile locale din 2016, Palaz spune că deja i s-a transmis că va fi ţinta unor atacuri.

„Cei cărora le lipesc eticheta de USL-işti m-au ameninţat că vor declanşa o campanie împotriva mea, cu articole care deja au fost publicate în anii trecuţi în presa aservită. Îi anunţ de pe acum că dacă articolele nu vor fi însoţite de sentinţe definitive ale instaţelor, prin care să dovedească faptul că am săvârşit fapte prin care am încălcat legea, îi voi da în judecată sau, cum e vorba aia românesască: mor cu ei de gât. Iar ameninţările nu mă vor opri să “dezbrac” toţi candidaţii de toate secretele”, a declarat Palaz.

Reporter: Pentru că intenţionaţi să candidaţi la Primăria Constanţa, cu siguranţă sunteţi foarte atent la ce se întâmplă, cine vrea să candieeze, ce „combinaţii” se mai fac în târg. Ce se mai aude pe bursa zvonurilor?

Claudiu Palaz: E bine pusă întrebarea, dar nu o să scoateţi de la mine dacă voi candida la Primăria Constanţa. am spus tot timpul că voi candida. Unde voi candida, voi anunţa la timpul potrivit, dar, în schimb, mă interesează, e normal să fiu atent la mişcările politice din Constanţa în ceea ce îi priveşte pe cei care şi-au anunţat candidaturile pentru primărie sau la Consiliul Judeţean. După cum ştiţi, la Consiliul Judeţean se va candid ape liste, deci sunt aproape convins că mulţi dintre cei care sunt pe liste la primărie se vor regăsi pe acea listă. Dar toată lumea vede discuţiile mai mult referitor la primărie şi nimeni nu anunţă la Consiliul Judeţean, pentru că acolo, alegându-se preşedintele din rândul consilierilor, nu poate nimeni să revendice de pe acum că el va fi candidatul care va trebui să fie pus la preşedinţia CJ. Este posibil în momentul unor alianţe care se vor face, să nu fie agreat candidatul pe care tu, ca partid, ţi-l propui pentru Consiliul Judeţean.

Şi-atunci, interesul este legat de Primăria Constanţa. (…) Văd o totală lipsă de organizare a PSD-ului în ceea ce-l priveşte pe candidatul Decebal Făgădău. Nu văd PSD-ul să-şi rupă cămaşa de pe el pentru susţinerea lui Făgădău. (…) În ceea ce priveşte PNL, chiar mă gândeam să fac la sfârşitul anului un calendar pentru 2016 cu candidaţii PNL-ului pe fiecare lună. Ba mai mult, ne-am trezit şi cu un independent care este deja pregătit să fie împins în faţă, şi anume contraamiralul Vergil Chiţac (rectorul Academiei Navale – n.r.). Din ce se aude pe piaţă, Chiţac este susţinut de „Stăpânul inelelor”, Gabriel Comănescu (proprietarul companiei de foraj marin Grup Servicii Petroliere – n.r.), deci este o marionetă. Asta este poziţia mea astăzi. Nu este un om (Vergil Chiţac – n.r.) care poate spune că nu are nimeni „telecomandă” pe el. (…)

Rep.: Domnul Comănescu era un apropiat al domnului Băsescu. S-ar putea să vă treziţi că dumneavoastră, PMP-ul, îl veţi susţine pe domnul Chiţac.

C.P.: Exclusă varianta. Vă spun de pe acum, cu subiect şi predicat: este exclusă varianta ca preşedintele Traian Băsescu să-l sprijine pe acest... Domnul preşedinte Băsescu va fi prezent în Constanţa la lansarea candidaturii mele şi la lansarea colegilor mei din celelalte localităţi din judeţul Constanţa. (...)

INTERVIUL COMPLET ÎL PUTEŢI URMĂRI AICI:

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218