REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.2° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.2° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Palaz, despre campania pentru Elena Udrea: „În general, bărbaţilor le e frică de femeile puternice. Mie nu”

Palaz, despre campania pentru Elena Udrea: „În general, bărbaţilor le e frică de femeile puternice. Mie nu”

Replica API 31 octombrie 2014 | 00:51 133

Preşedintele PMP Constanţa,

Preşedintele PMP Constanţa,

Claudiu Iorga Palaz

Pe ultima sută de metri a campaniei electorale, înainte de primul tur al alegerilor prezidenţiale, preşedintele Partidului Mişcarea Populară Constanţa, Claudiu Palaz, şi-a mai făcut „o dambla”: i-a făcut plângere penală actualului prefect Radu Volcinschi, pe motiv că acesta nu îl eliberează din funcţie pe Nicuşor Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean. Plângerea a fost depusă la DNA Constanţa, în plus, Palaz a mers cu mare tămbălău şi la uşa Prefecturii, pentru a-i transmite lui Volcinschi punctul său de vedere în legătură cu preşedintele suspendat al CJC. Pancarte, sloganuri, ATV-uri şi... steguleţe cu PMP şi candidatul partidului la prezidenţiale, Elena Udrea. Fapt ce ne aminteşte că, în perioada de faţă, suntem în campanie pentru fotoliul de la Cotroceni, nicidecum pentru cel de preşedinte al CJC! Prin urmare, a fost firesc să aflăm de la Claudiu Palaz cum decurge activitatea militanţilor şi dincolo de „răfuiala” cu Nicuşor Constantinescu.

Reporter: Faţă de alegerile trecute, care este percepţia constănţenilor faţă de Elena Udrea?

Claudiu Palaz: Faţă de cum a fost la europarlamentare, când PMP nu era un partid „copt”, nu am mai întâmpinat aşa o opoziţie din partea susţinătorilor actualilor guvernanţi - Victor Ponta şi Radu Mazăre. N-am mai auzit lumea strigând împotriva candidatului nostru sau a preşedintelui Traian Băsescu. Au mai fost 1-2 bătrâni care ne-au apostrofat. Sunt oameni care fac parte din electoratul lui Radu Mazăre, care primesc pachete.

Rep.: Se simte o răcire a constănţenilor faţă de actuala administraţie locală?

C.P.: Părerea constănţenilor faţă de administraţia Mazăre şi PSD este una proastă. Pot spune că s-a înrăutăţit de la ultimele alegeri. În schimb, PMP şi preşedintele Traian Băsescu nu mai sunt aşa de blamaţi.

Rep.: Vă referiţi la PMP şi preşedintele Traian Băsescu, dar vă reamintesc faptul că acum e campanie, iar candidatul PMP la preşedinţie este Elena Udrea. Aveţi o reţinere în a o promova, sunteţi misogin?

C.P.: Nici vorbă! Puteţi să mă acuzaţi de orice vreţi, dar nu de misoginism. Apreciez femeile. Am colaborat excelent, când am fost prefect, cu femei. Multe au avut funcţii de conducere în Prefectură. În general, bărbaţilor le e frică de femeile puternice. Mie nu. Cât priveşte campania, sunt alături de colegii mei în fiecare zi în campanie pentru Elena Udrea, candidatul PMP.

Rep.: În aceste zile, vedem o Elena Udrea care susţine că împotriva ei complotează inclusiv un serviciu... Se comentează că e autovictimizare. Chiar aşa, serviciile nu au ce face, stau şi o urmăresc pe Elena Udrea?

C.P.: Nu e autovictimizare. E clar că singurul atac care putea fi făcut la adresa Elenei Udrea era acela de a publica un articol mincinos la adresa ei pe un site obscur din străinătate. Ce este clar, e că voturile PMP vor conta în turul doi. Nu e la voia întâmplării ce s-a întâmplat, e implicat un serviciu. Posibil SIE. Să nu uităm că Sârbu a fost la DIE, Meleşcanu, Ponta a fost la SIE.

Rep.: Doar ce a încercat preşedintele Traian Băsescu să minimizeze impactul faptului că Victor Ponta ar fi fost ofiţer acoperit, aşa cum tot domnia sa anunţase, iar acum dvs. ce faceţi? Iar amintiţi de teoria ofiţerului acoperit?

C.P.: Aşa cum spunea şi preşedintele, Ponta a avut rolul unui ţânc. Nu există pentru colaboratorii respectivului serviciu altă denumire decât cea de „ofiţer”. Asta nu înseamnă că toţi colaboratorii sunt ofiţeri în sensul adevărat al cuvântului... Mă refer că acel serviciu este nevoit să colaboreze cu persoane de diferite facturi, niveluri... În cazul lui Ponta - un ţânc, probabil folosit pentru nimicuri care ajutau serviciul să îşi atingă anumite scopuri. Adică, nu e cazul să credem acum că Ponta făcea marele spionaj sau că a îndeplinit cine ştie ce misiune fabuloasă.

Rep.: Revenind la campanie, ce scor vă aşteptaţi să obţineţi?

C.P.: Pe Constanţa, la nivel de judeţ, mă aştept la 25 de mii de voturi. Totul depinde de prezenţa la vot. La europarlamentare am avut 19.600. Mă aştept la un procent de circa 12 - 13%, posibil să creştem.

Rep.: Vă aşteptaţi la tentative de fraude la alegeri?

C.P.: Da, ne aşteptăm la tentative de fraude. Însă, reprezentanţii noştri în secţiile de votare au un sistem foarte bine pus la punct de verificare. Cel puţin la municipiu s-a dovedit la europarlamentare. În mediul rural e un pic mai complicat, întrucât acolo se practică mult turismul electoral.

Rep.: La nivel de municipiu, spuneţi că lucrurile au mers bine la europarlamentare. Dar, la acel moment, preşedinte la PMP, la municipiu, era deputatul Florin Gheorghe, care a plecat între timp la UNPR. Credeţi că organizaţia municipală va funcţiona la fel de bine şi în prezent, fără Florin Gheorghe?

C.P.: Florin Gheorghe n-a mişcat un deget la europarlamentare! Scorul de la acele alegeri nu este meritul lui. Acum, Gheorghe a ajuns unde îşi are locul: la un partid comunist. Gheorghe a schimbat 5 partide în 5 luni. Acum e la UNPR. Puteţi să îmi spuneţi ce gestionează acolo, cu ce se ocupă? Cu nimic!

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614