REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
14.2° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Palaz, despre Ponta: „Când s-a dus acasă şi-a luat poşete-n cap de la nevastă-sa”

Palaz, despre Ponta: „Când s-a dus acasă şi-a luat poşete-n cap de la nevastă-sa”

Replica API 16 octombrie 2014 | 00:00 162

Cutremur pe scena politică. Ziua şi scandalul, iar DNA reuşeşte să şocheze opinia publică cu nume cu greutate ale politicii, care dau „cu subsemnatul”. Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a ajuns, miercuri dimineaţă, alături de un avocat, la DNA Braşov, unde au avut loc audieri într-un dosar privind retrocedări ilegale de terenuri în care sunt vizaţi magistraţi şi doi avocaţi, unul dintre ei fiind deputatul PSD Ioan Adam. Ilie Sârbu a ieşit de la DNA Braşov după mai puţin de o oră, el spunându-le jurnaliştilor că nu a fost audiat, fără a face alte declaraţii.

Procurorii DNA au explicat care este implicarea senatorului Ilie Sârbu în dosar. Astfel, rolul său era de a-l “ameninţa pe directorul general Romsilva să pună presiune pe angajaţii de la Romsilva Bacău, astfel încât aceştia să piardă procesele aflate pe rolul instanţei. În aceste procese, moştenitorii erau reprezentaţi de avocatul Ioan Adam”.

Sârbu este socrul premierului Victor Ponta, iar implicarea în retrocedări ar putea fi o stranie coincidenţă, întrucât, pe 30 septembrie, Ponta a spus că prin hotărâri judecătoreşti a fost retrocedată în ultimii ani o suprafaţă egală cu cea a României, Bulgariei, Ungariei şi a unei jumătaţi din Ucraina, iar statul are de plătit în următorii 20 ani mai mult decât poate produce. Coincidenţă sau mustrare de conştiinţă? Potrivit liderului formaţiunii locale a PMP, Claudiu-Iorga Palaz, nici vorbă de a doua situaţie. “PSD consideră că lumea se împarte între PSD şi restul şi ne confirmă încă o dată care era adevăratul motiv al suspendării din 2012, când s-a intrat cu buldozerul în instituţiile statului. Toţi aceşti membri PSD doreau protecţie din partea autorităţilor. (...) Lui Ponta încă nu i s-au uscat coşurile de pe faţă. Poate să fie o inconştienţă, dar mă îndoiesc că ar fi avut el aşa ceva (mustrare de conştiinţă – n.r.), pentru că l-ar fi bătut Daciana cu sacoşa în cap acasă. A zis-o pur şi simplu, ca declaraţie electorală, este pură coincidenţă. Exclus să-l apuce dintr-o dată mustrarea de conştiinţă pe Ponta şi să înceapă să îşi facă curăţenie în propria ogradă şi să-l dea exemplu pe socru. A fost o greşeală pentru care, repet, acasă când s-a dus şi-a luat poşete-n cap de la nevastă-sa că a făcut gafa asta”, a declarat Palaz, pentru Replica.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218