REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.4° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.4° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Palaz îi acuză pe Mazăre şi Constantinescu de fals şi uz de fals şi le face plângeri penale

Palaz îi acuză pe Mazăre şi Constantinescu de fals şi uz de fals şi le face plângeri penale

Replica API 20 februarie 2012 | 00:00 119

Prefectul, despre adversarii săi: "Să nu mai apară pe la tv şi să facă precum polizorul că nu mai au bani de vacanţe"

Prefectul, despre adversarii săi: "Să nu mai apară pe la tv şi să facă precum polizorul că nu mai au bani de vacanţe"

Disputele politice dintre prefectul Constanţei, Claudiu Palaz, pe deoparte, şi primarul Radu Mazăre şi preşedintele Consiliului Judeţean, Nicuşor Constantinescu, pe de altă parte, au atins apogeul unor schimburi de replici şi răzbunări de ordin personal. Participanţii la această "scenetă" se acuză reciproc, iar plângerile penale au început să curgă.

Ieri, de exemplu, prefectul Palaz a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că va depune o nouă plângere penală împotriva celor doi - Mazăre şi Constantinescu -, ca urmare a demersului făcut împotriva lor, în legătură cu declaraţiile de avere din perioada 2000 - 2003. Reamintim că în urmă cu aproximativ 2 luni, Palaz a făcut o adresă la Direcţia Generală a Finanţelor Publice (DGFP) Constanţa, prin care a solicitat informaţii privind veniturile celor doi de la firmele pe care le administrau. Interesul său a fost acela de a stabili dacă sumele de bani, prevăzute în respectivele declaraţii de avere, provin de la acele firme sau este vorba de fraude. În cadrul conferinţei de ieri, Palaz a anunţat că a primit răspunsul mult aşteptat de la Finanţelor Publice, prin care a fost informat oficial că, în perioada 2000 - 2003, nici Mazăre, nici Constantinescu nu au obţinut venituri şi nici dividente de la acele firme.

Mătuşa Tamara de Constanţa?!

Claudiu Palaz s-a arătat mulţumit de informaţia primită. În opinia lui, dacă din acele firme nu s-au obţinut bani, iar salariile de funcţionari publici nu puteau acoperi acele sume mari de bani, de milioane de euro, după cum susţine prefectul că ar cheltui cei doi, banii nu puteau proveni decât din fraude, furturi sau şpăgi. "Din răspunsul Direcţiei de Finanţe rezultă că nici primarul Mazăre şi nici Constantinescu nu au obţinut bani sau dividente în perioada respectivă. Şi atunci, de unde au bani, dacă nu au ridicat un leu? Vreau să facă dovada de unde au conturile pline. Cum au declarat ei că aveau acei bani în acea perioadă, milioane de euro? Vreau să-şi justifice aceşti bani, de unde îi au. Săptămâna asta le voi face o nouă plângere penală, pentru fals şi uz de fals, şi voi sesiza şi ANI. Dar întâi să-şi justifice provenienţa banilor. Ei m-au acuzat că m-am făcut procuror şi am cerut declasificarea declaraţiilor de avere, dar am făcut asta în mod legal. Vreau să facă şi ei la fel, ca să nu mai apară pe la tv şi să facă precum polizorul că nu mai au bani de vacanţe în străinătate", a spus Claudiu Palaz.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367