REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
11.9° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Palaz îi solicită prefectului Volcinschi să îşi facă singur plângere penală

Palaz îi solicită prefectului Volcinschi să îşi facă singur plângere penală

Replica API 9 iulie 2014 | 00:00 181

Clasa politică devine din ce în ce mai greu de descifrat. Referendumul de desfiinţare a judeţului Constanţa, organizat în luna noiembrie a anului 2011, revine "pe tapet" în cel mai, literalmente, penal mod posibil. Preşedintele Partidului Mişcarea Populară Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, şi-a adus aminte de răfuielile mai vechi pe care le-a avut cu actualul prefect, Radu Volcinschi, atunci reprezentant politic, iscate de la prelungirea cu o oră a referendumului.

Reamintim că Palaz, atunci prefect, alături de reprezentanţii PDL, au denunţat prelungirea de la 20:00 până la 21:00, urmând o plângere penală de toată frumuseţea şi de care liderul PMP şi-a adus astăzi aminte şi intenţionează să o resusciteze. Fie că e vorba doar să-I ia peste picior pe Volcinschi, fie că este vorba de o solicitare firească, Palaz nu mai are acces la numărul de înregistrare pe care l-a primit de la DNA, întrucât nu mai ocupă funcţia de prefect şi îi solicită lui Volcinschi să lămurească toate neclarităţile în cadrul unei conferinţe de presă. "Îi cer public ca, în conferinţă de presă, să prezinte soluţia în dosarul în care era acuzat şi în care i-am făcut plângere referitor la referendumul pentru care dumnealui a votat prelungirea nelegală şi văd că pune batista pe ţambal şi nu a urmat celelalte căi de atac. De când m-am interesat şi până acum, tot spune că a primit soluţia, că nu ştie. Nu! Avea obligaţia, prin lege, acolo este infracţiune clar, când el, împreună cu ceilalţi reprezentanţi politici, au votat prelungirea orei de votare, în condiţiile în care judecătorul era reprezentant în BEC, s-a opus acestui lucru. Am făcut plângere penală, iar el nu trebuie să gândească cu dublă personalitate, cum face Ponta, îi înţeleg pe-ăştia de la PSD că aşa gândesc, dar el trebuie să discearnă. E prefect, trebuie să facă plângere, mai departe împotriva soluţiei de neîncepere a urmăririi penale. Îl înţeleg, e greu acum să-ţi faci plângere împotriva ta, dar va trebui să o facă. Dacă nu, îi voi face plângere penală, pentru toate aceste infracţiuni", a precizat Palaz, în cadrul unei conferinţe, organizată marţi la sediul partidului. Referendumul organizat, în noiembrie 2011, pentru reorganizarea administrativ-teritorială a judeţului Constanţa, a eşuat lamentabil, prezenţa la vot fiind de 43%, peste 90% din aceştia votând împotriva reorganizării.

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218