REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.9° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Palaz îl lucrează pe Chiru cu Elena Udrea la Taverna Sârbului

Palaz îl lucrează pe Chiru cu Elena Udrea la Taverna Sârbului

Replica API 11 martie 2013 | 00:00 144

"Cină de taină" cu câţiva pedelişti şi un fost prefect

"Cină de taină" cu câţiva pedelişti şi un fost prefect

Elena Udrea şi-a prezentat, ieri, la Constanţa, moţiunea pentru preşedinţia PDL. La finalul întâlnirii cu o organizaţie condusă de un preşedinte care s-a declarat susţinător al lui Vasile Blaga, Elena Udrea l-a informat pe Christian Gigi Chiru că pleacă spre Bucureşti şi nu mai are timp să dea curs unei invitaţii la masă. În realitate, Elena Udrea a mai petrecut câteva ore în Constanţa, la restaurantul "Taverna Sârbului", în compania câtorva susţinători de la centru, dar şi a unor pedelişti constănţeni. În afară de membrii PDL, la "cina cea de taină" a fost prezent şi fostul prefect Claudiu Palaz. Chiar dacă ne aşteptam ca la masă să aibă loc şi cei doi primari care şi-au dat silinţa să umple sala unde Elena Udrea şi-a prezentat moţiunea - iar aici ne referim la Tudorel Gurgu (Ciobanu) şi Nicolae Anghel (Castelu) -, ei bine, n-a fost aşa! Gurgu ne-a spus că habar nu are de cina de la "Taverna Sârbului", în schimb, Ionuţ Anghel, preşedintele PDL Eforie, a recunoscut că: "Am fost, am dat curs unei invitaţii, nu cred că deranjează asta pe cineva...". Au mai fost prezenţi: deputatul Florin Gheorghe, primarul comunei Poarta Albă, Vasile Delicoti, consilierii judeţeni Corina Gheorghe, Adrian Sponte, Ionuţ Fântână, dar şi Petrişor Cruceanu, Florin Gavrilă, Coca Tudor, Gelu Tulea. În ciuda insistenţelor noastre, Claudiu Palaz nu a putut fi contactat, însă opţiunea acestuia, chiar dacă nu este membru PDL, este clară: el a postat pe Facebook un banner pe care poate fi citit titlul moţiunii Elenei Udrea - "Noul PDL - O nouă Românie". În plus, se speculează că, dacă Elena Udrea ar câştiga şefia PDL, Claudiu Palaz ar fi o variantă de preşedinte pentru organizaţia de la Constanţa. Chestionat cu privire la Claudiu Palaz şi cina prezentată mai-sus, prima reacţie a actualului preşedinte al PDL Constanţa, senatorul Christian Gigi Chiru a fost: "Cine este Palaz?". Pus în faţa detaliilor de la cină, aflate de cotidianul "Replica" de Constanţa, Chiru a comentat: "Dacă este adevărat că s-a întâlnit cu Palaz, - cel care a tăvălit numele PDL-ului în campanie -, deşi eu am invitat-o pe doamna Udrea la masă, dar m-a refuzat elegant spunând că pleacă la Bucureşti, atunci înseamnă că acesta este viitorul pus la cale. Aceasta este unitatea despre care a vorbit dânsa, seriozitatea şi construcţia la care a făcut apel. Asta e construcţia la care ne invită: să trădăm cu uneperişti, cu pesedişti şi ce dracu' or mai fi ăia... Dacă erau prezenţi la masă şi Mazăre şi Constantinescu, formula era completă". Revenind la cele discutate de Udrea în cerc restrâns, menţionăm că, potrivit surselor noastre, pedeliştii prezenţi i-ar fi comunicat lui Palaz că este binevenit în PDL (nu de aceeaşi părere pare a fi însă şi Chiru), dar fără Maria Stavrositu sau Mihai Petre.

Şi Gheorghe ar vrea de toate

Pe de altă parte, există şi speculaţii cum că şi deputatul Florin Gheorghe ar fi interesat de preşedinţia PDL Constanţa. De altfel, Gheorghe a şi recunoscut faptul că el o susţine pe Elena Udrea la preşedinţia PDL, spre deosebire de Christian Gigi Chiru care îl susţine pe Vasile Blaga. Şi tot Gheorghe mai declara, pentru "Replica", faptul că ar candida, în 2016, pentru Primăria Constanţa.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218