REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
12.1° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Palaz: În acest moment, Filimon e vinovat pentru lipsa căldurii la Mangalia

Palaz: În acest moment, Filimon e vinovat pentru lipsa căldurii la Mangalia

Replica API 16 februarie 2012 | 00:00 139

Viceprimarul Mangaliei a anunţat că a reziliat contractul cu Callatis Therm

Viceprimarul Mangaliei a anunţat că a reziliat contractul cu Callatis Therm

În cadrul unui briefing de presă, prefectul Claudiu Palaz a ţinut să facă puţină lumină în legătură cu "noua" situaţie de la Mangalia. Potrivit acestuia, ieri dimineaţă a pus la punct un mod simplu de a debloca situaţia căldurii, împreună cu viceprimarul Constantin Filimon, însă, ulterior, acesta "s-a sucit", iar planul a căzut.

"Am negociat cu directoarea de la Callatis Therm în legătură cu preţul gicacaloriei, iar ieri dimineaţă, la 10.30, am vorbit cu Filimon să rezolvăm situaţia, cu banii de la Guvern, 1,5 milioane de lei, plus încă 3 milioane de la Consiliul Local. Filimon nu trebuia decât să bage 2 facturi în contabilitate şi să îmi trimită 2 ordine de plată, dovada. Însă de la 11.30 nu mi-a mai răspuns la telefon. I-am trimis mesaj în care i-am cerut să îmi comunice cele 2 OP-uri, plata la preţ mic a gigacaloriei. Problema era ca şi rezolvată, iar cetăţenii urmau să aibă căldură seara. Numai că s-a trezit el că reziliază contractul cu SC Callatis Therm. Mi-a trimis 2 înştiinţări prin care m-a anunţat că reziliază contractul, mai mult, văzând ce gafă a făcut, mi-a cerut sprijinul în privinţa preluării personalului angajat al societăţii şi susţinerea cererii autorităţii locale de deblocare de la rezervele de stat a unei cantităţi de 2.500 tone motorină de la Rompetrol sau Petrom, în caz contrar să dispun instituirea stării de alertă la Mangalia. Practic, ei vor să achiziţionez combustibil de unde vor ei", susţine prefectul Palaz. Mai mult decât atât, reprezentantul Guvernului în teritoriu este de părere că Filimon a recurs la acest gest, de reziliere a contractului, fără a avea destule cunoştinţe în legătură cu acest aspect şi cu rea voinţă. "Filimon a blocat întreaga situaţie, la Mangalia. Habar nu are ce face şi ce paşi trebuie urmaţi pentru a se rezolva ceva. El a reziliat contractul şi a spus că până seara cetăţenii vor avea căldură. Greşit. Contractul în cauză nu poate fi reziliat decât printr-o hotărâre a Curţii de Albitraj, iar asta nu se rezolvă până seara. El a făcut acest lucru tocmai pentru a nu da căldură la Mangalia. Acum el nu are cum să furnizeze agent termic, doar dacă o găsi el vreo soluţie, deşi nu văd nici una. Nu ştiu ce are Filimon în cap. Dacă ar fi ascultat ce i-am spus, oamenii aveau acum căldură. În acest moment, el este singurul vinovat pentru lipsa căldurii", a mai precizat Palaz. Precizăm că, după conferinţa de presă susţinută la Mangalia de Filimon, în care anunţa rezilierea contractului cu Callatis Therm, viceprimarul a precizat că nu are cum să fie furnizată căldură în acest moment, dar că a găsit o soluţie.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614