REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Palaz încurcă socotelile UNPR-ului în Consiliul Local: "Nu sunt de vânzare, mă retrag când vreau eu"

Palaz încurcă socotelile UNPR-ului în Consiliul Local: "Nu sunt de vânzare, mă retrag când vreau eu"

Replica API 26 iunie 2012 | 00:00 84

Fostul prefect de Constanţa nu înţelege de ce nu a fost validat

Fostul prefect de Constanţa nu înţelege de ce nu a fost validat

Municipiul Constanţa are Consiliu Local, viceprimari şi primar care a depus jurământul pentru următorii patru ani. Validarea mandatelor aleşilor locali a avut loc ieri, în sala "Remus Opreanu" a Prefecturii. În linii mari, constituirea CL Constanţa s-a desfăşurat fără incidente, cu excepţia momentului validării singurului reprezentant al UNPR prezent în sală: Harry Boiagian. Amintim că, urmare a alegerilor din data de 10 iunie, UNPR a obţinut două mandate de consilier. Practic, UNPR nu are oameni în consiliu, şi asta pentru că, la şedinţa de ieri, s-a considerat că nu este lămurită situaţia primului om din lista UNPR, fostul prefect Claudiu Palaz. El anunţase că nu va face parte dintr-un Consiliu Local condus de primarul Radu Mazăre, însă nu a depus, până în prezent, un document prin care să oficializeze opţiunea sa de a se retrage. Poziţia 2 din lista de consilieri ai UNPR, Harry Boiagian a fost nevoit să se mulţumească ieri doar cu prezenţa şi cu următorul comentariu din partea primarului Radu Mazăre: "De ce nu te validează, mă?". Ulterior, Harry Boiagian a explicat că nu a dorit să ia cuvântul pentru a combate decizia în ceea ce-l priveşte, întrucât "era o şedinţă festivă". "Eu consider că puteam fi validat, pentru că aveam toate hârtiile în regulă. Nici Radu Mazăre nu a fost împotriva mea. A fost doar o chestiune de interpretare în defavoarea mea", a declarat Harry Boiagian. El speră însă că va fi validat la următoarea şedinţă a Consiliului Local, asta dacă şi primarul va introduce pe ordinea de zi un proiect în acest sens.

Lipoveanu: "Palaz trebuie să se retragă"

Liderul UNPR Constanţa, George Lipoveanu, a părut însă iritat de situaţia creată, dând de înţeles că ipostaza caraghioasă în care s-a aflat partidul s-ar datora lui Claudiu Palaz. "Sperăm să reglăm situaţia săptămâna viitoare, să ajungă hârtia (cea prin care Palaz se retrage din consiliu -n.r.) şi să fie validaţi consilierii. Palaz trebuie să se retragă", a spus George Lipoveanu, amintind că fostul prefect a declarat că nu era interesat decât de funcţia de primar, nu şi de cea de consilier local, sau cel puţin aşa declara în campania electorală. În cazul în care hârtia nu va sosi, UNPR ar urma să ia o decizie pe această temă în cadrul unei şedinţe a organizaţiei constănţene. Pe lângă retragerea lui Claudiu Palaz, ar urma să se mai retragă din CL şi Cristian Fuior, spune liderul UNPR, iar în final consilieri ar rămâne Harry Boiagian şi Vasile Roşu. Revenind la situaţia fostului prefect, Lipoveanu a spus că, dacă Palaz va dori, UNPR îl va susţine la parlamentare.

Palaz: "Am mii de voturi în spate, eu hotărăsc unde vreau să mă duc"

În ciuda planurilor lui Lipoveanu, reacţia lui Palaz a sunat bizar, indicând o tensiune între acesta şi liderul UNPR Constanţa. "Dacă mergem pe lege, azi (ieri-n.r.) trebuia să fiu validat. Nu ştiu ce hârtie nu a avut partidul, eu ştiu că dosarul meu era complet. Alte jocuri nu mă interesează", a declarat Claudiu Palaz. "N-am fost validat pentru că sunt alte jocuri la mijloc. Nu sunt de vânzare, eu am onoare", a continuat fostul prefect. Mai mult, declaraţiile lui Lipoveanu l-au făcut să spună şi că: "Am mii de voturi în spate, eu hotărăsc unde vreau să mă duc. Deocamdată sunt consilier local", a afirmat Palaz, în replică la faptul că UNPR l-ar putea susţine să candideze pentru un post de parlamentar, în toamnă.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218