REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Palaz le bate obrazul transportatorilor de pe ruta Constanţa-Năvodari: ‘Preferă câştiguri cât mai mari, în locul bunului simţ faţă de călători’

Palaz le bate obrazul transportatorilor de pe ruta Constanţa-Năvodari: ‘Preferă câştiguri cât mai mari, în locul bunului simţ faţă de călători’

Replica API 25 septembrie 2018 | 10:23 337

Au fost la un pas să protesteze în faţa Consiliului Judeţean Constanţa! S-au repliat însă după câteva controale care au mai pus la punct transportatorii pe ruta Constanţa-Năvodari şi retur, însă situaţia continuă să fie nelalocul ei.

Năvodărenii continuă să reclame că pe traseul în cauză transportatorii îşi bat joc – ba sunt puţine maşini, ba sunt adevărate sicrie pe roţi, ba se scumpeşte biletul! Pentru că nu prea există autoritate care să le vină în ajutor sau care să interfereze în serviciile oferite de un privat, iar altă soluţie (ca de exemplu o rută 23) nu există, oamenii continuă să-şi spună păsul pe reţelele de socializare. Şi… cam atât!

Consiliul Judeţean Constanţa a încercat, prin diverse verificări pe ruta amintită, să pună în ordine transportatorii, să îi determine să ia măsuri pentru ca pasagerii să beneficieze de condiţii decente.

“Au fost aplicate amenzi. Dar mai mult, ce să le facem? Contractul de delegare de gestiune pentru transport a fost făcut de fosta conducere a CJC de aşa manieră, încât să nu putem intervene prea mult. Dar, sperăm ca acest lucru să se schimbe”, a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Claudiu Palaz, cel care are în atribuţii şi partea de transport de persoane pe raza judeţului.

“De câte ori s-a putut, transportatorii au fost sancţionaţi, pentru că, le atrag şi acum atenţia, au făcut anumite promisiuni atunci când au participat la licitaţii. Dar ei, în loc să se gândească la constănţeni, se uită întâi la buzunare. Între bunul simţ de a asigura condiţii decente şi preţuri corecte pentru cetăţeni, ei preferă câştiguri cât mai mari. Eu zic că ar trebui să se gândească şi la cetăţeni”, a mai spus Palaz.

Declaraţiile au fost făcute în contextul în care, de dată recentă, oamenii s-au arătat din nou scandalizaţi de debandada de pe ruta Constanţa-Năvodari! Călătorii au reclamat că un transportator, GMS, are doar câteva maşini noi, iar restul sunt “sicrie pe roţi”, în timp ce al doilea -JTA Trans Group a mărit preţul la bilete, iar şoferii nu sunt tocmai politicoşi.

“Între GMS şi JTA este o diferenţă. La JTA condiţiile sunt mai decente oarecum, dar preţul este deja exagerat, iar şoferii nu au bun simţ”, a reclamat un năvodărean. Imediat după acest comentariu pe o reţea de socializare, au curs aprobările din partea altor cetăţeni!

De precizat că în şedinţa programată în data de 28 septembrie, pe ordinea de zi a Consiliului Judeţean figurează şi următorul proiect, iniţiat de Claudiu Palaz: „Proiect de hotărâre privind aprobarea Regulamentului pentru efectuarea transportului public judeţean şi a Caietului de sarcini al serviciilor de transport public judeţean, executat în judeţul Constanţa”.

Alexandra CUCU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Fa ceva, ce doar comentezi, esti la putere acolo, misca ceva
5
0
Kamy de la gms si tucan de la JTA care bea vin ieftin si injura ospatari si fisa fura din case machiaj
0
0
... Asa cum a fost pana in anul 2002 cand s-au vandut licentele firmelor patronilor servitori de partid ! Adica 13 ani dupa Revolutie s-a putut circula cu transport subventionat de STAT , acum NU !...
3
0
Tiganimea constanteana pofteste la transport civilizat. Ba ciorilor, civilizatia nu e pe gratis si nu e pentru rupti in cur ca voi! Vreti conditii bune? Platiti, nu asteptati pomana.
3
4
jta a scumpit biletele dar o mizerie de nedescris.
6
1
Dar noi putem sa-ti batem tie obrazul ca ai acceptat scumpirea biletelor fara justificare pe ruta constanta cernavoda? Si cine te opreste sa faci contracte cu alte firma pentru a stimula concurenta daca nu ai ce le face contractelor vechi? Crezi ca suntem atat de prosti sa credem faza cu obrazul? Daca nu esti capabil sa faci ceva da-ti demisia!
14
0
Ca sa poti bate obrazul trebuie sa ai tu unul si nu e cazul la Palaz. Poate i-a batut Replica obrazul ca a ramas restant cu cotizatia la ziar. Ia spuneti, are actiuni la ziarul vostru sau mergeti punctual pe articole?
24
0
Ce face? Bate obrazul? Vai mama voastra. De ce nu cumparati voi ca primarie masini pt asa ceva. De ce sa faca privatii bani si primaria nu? Gospodarii pulii. Nu va duce capul ala decat la furat. Constanta a ajuns ultimul oras din Romania. Ei bat obrazul auzi.
17
0
si daca nu am bani de masina mica iti dau mooee corect.
10
3
Vrei conditii bune, iti iei masina mica, si daca se poate sa fie rosie ca focul. Articolas intins pe atatea randuri cum nu a mai vazut site-ul asta. Situatia asta e in toata tara, nu ati descoperit voi gaura din covrigel. Pe alte rute, daca la prima ora nu sunt cel putin patru clienti, se asteapta pana la urmatoarea ora de plecare. Asa ca, amarastenilor, sa fiti multumiti cu sardinele.
0
18

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367