REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
12.5° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Palaz: „Mai rămâne să învingem BIROCRAȚIA pentru a realiza Festivalul de Muzică Mamaia 2019”. VIDEO

Palaz: „Mai rămâne să învingem BIROCRAȚIA pentru a realiza Festivalul de Muzică Mamaia 2019”. VIDEO

Replica API 25 iunie 2019 | 00:40 483

Festivalului Național de Muzică Ușoară este unul din cele mai vechi festivaluri de acest gen din România. Anul 2011 a fost ultimul an în care în stațiunea Mamaia au mai răsunat acordurile muzicii ușoare și pop, de pe scena Teatrului de Vară, în cadrul Festivalului Mamaia. Ulterior, invocând lipsa posibilităților financiare, reprezentanții Consiliului Județean Constanța – în fruntea căruia se afla, la vremea aceea, Nicușor Constantinescu – nu au mai organizat evenimentul. Iată că, după o întrerupere de opt ani, Festivalul Mamaia va fi reînviat, evenimentul urmând a fi organizat, nu la Teatrul de Vară, aşa cum ne-a obişnuit an de an, ci pe platforma Pavilionului Expoziţional.

Claudiu Iorga Palaz, președinte al Partidului Mișcarea Populară și vicepreședinte al Consiliului Județean Constanța, a transmis acordul cu privire la organizarea Festivalului Național de Muzică Ușoară/Pop Mamaia 2019, în perioada 05-08 septembrie 2019, în parteneriat cu S.C. Electrecord Production S.R.L. și Ministerul Culturii și Identității Naționale. Festivalul se va desfășura la Pavilionul Expozițional, iar în perioada următoare vor fi stabilite detaliile tehnice. Claudiu Palaz a făcut un apel către factorii politici centrali să nu blocheze organizarea Festivalului de la Mamaia 2019, „mai ales că această organizare nu implică financiar Consiliul Județean Constanța”!

Planurile pentru ca Festivalul Național de Muzică Ușoară/Pop Mamaia să fie reluat, la malul mării, prind contur. Vicepreședintele CJC Claudiu Palaz a transmis acordul autorității județene pentru realizarea festivalului. „Așa cum am promis, m-am implicat în reluarea și relansarea evenimentului care a marcat cariera multor artiști sub denumirea de “Festivalul de la Mamaia”. Îmi doresc ca ediția 2019 a acestui festival să rupă blocajul în care se află acest eveniment cultural de ani de zile. Prin adresa nr.588/02.05.2019, Ministerul Culturii și Identității Naționale și-a exprimat disponibilitatea de a acorda acestui eveniment patronajul. Acest fapt ne ajută în organizarea evenimentului dorit și cunoscut nu doar de constănțeni ci și de întreaga țara. Totodată, precizăm faptul că CJC a recuperat de la Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci, în urma demersurilor subsemnatului, certificatul de înregistrare a mărcii nr. 113293 – Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia. Acești pași fiind realizați mai rămâne foarte puțin pentru a debloca birocrația și a realiza Festivalul de la Mamaia. Sunt sigur că ministrul culturii, Daniel Breaz, va urgenta semnarea protocolului de colaborare și susținere în vederea organizării Festivalului de la Mamaia ediția 2019. Acordul de principiu este dat, mai rămâne doar să învingem, cum spuneam, BIROCRAȚIA. Fac apel pe această cale să nu se blocheze de niciun factor politic central organizarea Festivalului Național de Muzică Ușoară Mamaia, ediția 2019, mai ales că această organizare nu implică financiar Consiliul Județean Constanța!

Reînvierea acestui eveniment este un obiectiv pentru constănțeni și din acest motiv el trebuie sprijinit de toți factorii decizionali . Sunt sigur că toți vor avea și vor lua decizii pozitive” a declarat Claudiu-Iorga Palaz.

După şedinţa de Consiliu Judeţean, Claudiu Palaz a vorbit mai mult despre acest proiect. „Vom fi co-organizatori, vom pune locaţia la dispoziţie, nu-l organizăm noi. Iniţiativa a fost a lor, (n.red. a firmei S.C. Electrecord Production S.R.L) nu a noastră. Dacă ne mobilizăm, prin parteneriat cu atribuţiile fiecăruia, suntem în măsură să organizăm asistenţă pentru organizarea acestui eveniment. Nu cunosc detaliile. Nu mă interesează să dăm premiu şi să fim în juriu, nu ăsta-i obiectivul nostru, să ne afirmă politic, facem asta ca să salvăm acest festival”, a declarat Palaz. „Mingea e în curtea Ministerului Culturii, şi-a dat acceptul, trebui să semneze un act. Îmi imaginez, din cauza balamucului din Guvern, să nu se coordoneze toată lumea să sprijine Constanţa”, a conchis vicele CJ.

F.B., M.P.

Citește și: FESTIVALUL MAMAIA REVINE! Planuri pentru a fi organizat, în toamnă, la Pavilionul Expozițional!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Din punctul noatru de vedere:muta Hcoanda langa brigada mobila si te votez cu doua maini si eu si familia mea si toata strada si tot cartierul. Oricine promite ca muta cartierul in Palas,langa brigada mobila,va obtine votul cartierului.Cacanarul de Fagabou sa si-o tina una si buna cu sustinerea tiganetului si sa refuze camere pe strazi..misuna tiganii in voie prin piete,fac bisnita cu tigari in ochii politistilor,merg gratis pe ratc,stau pe 50 de lei chirie in HC si lumina si caldura e platita de fraieri ca noi de muncim,avem rate pe 30 de ani ca sa be fure astia linistiti,sa ne intre pe balco
0
0
pai lucrezi la consiliul judetean, care trebuia de mult sa se ocupe cu acest festival si nu numai. nu faceti nimic. BIROCRATI sunteti voi.
1
0
CARE A FACUT ACEST FESTIVAL SE CHINUIE LA POARTA ALBA!!! FA SI TU MAI REPEDE CA MAI SUNT LOCURI ACOLO, LA MITITICA!!!
1
0
Palaz, cand or sa iti cante tie popii o sa fie cel mai mare festival
4
0
Banuim ca vor fi invitati sa sustina recitaluri si conform politicii PDL, le veti taia 25 % din onorariu , pentru traditie. Voi credeti ca uitam ce ati facut ?
4
0
Adevarul e ca trecuse cam mult de cand nu ne-a zis ceva Claudiu Palaz Iorga! Doamne ce-i mai place sa se bage-n seama!
6
0
Mi-e scarba de toti cacatii astia care au distrus Constanta.
6
1
Bai, sa vina ridzi sa va faca scena din europaleti si ursulescu sa se screama la microfon.palaz avea treaba cu dotarea paznicilor cu echipament militar.
5
1
Oare cand scapam de polticienii lui Udrea si Basescu din Constanta??
8
1
aia muzica ? baga o manea !
0
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218