REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.2° ConstanÈ›a Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
21.2° ConstanÈ›a Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Palaz - modestul: "Sunt bun pe administraţie locală. Las orgoliile de-o parte să sprijin profesionişti pentru Bruxelles"

Palaz - modestul: "Sunt bun pe administraţie locală. Las orgoliile de-o parte să sprijin profesionişti pentru Bruxelles"

Replica API 2 aprilie 2014 | 00:00 241

Şi eu au "cei mai buni candidaţi"

Şi eu au "cei mai buni candidaţi"

În plină precampanie pentru alegerile europarlamentare, ca la noi la nimeni: fiecare partid susţine că are cei mai buni candidaţi pentru Parlamentul European. Este şi cazul tinerei Mişcări Populare, care defilează cu deschisă de europarlamentarul Cristian Preda, urmat de Siegfried Mureşan şi de fostul ministru de Externe, Teodor Baconschi. Preşedintele PMP Constanţa, Claudiu-Iorga Palaz, este fericit nevoie-mare cu lista partidului şi susţine că vor fi propulsaţi la Bruxelles numai "specialişti, profesionişti în domeniile lor de competenţă". "În primul rând, Mişcarea Populară are oameni care au avut, într-adevăr, performanţe profesionale, nu numai politice. Lista este formată din oameni care ştiu ce trebuie să facă în Parlamentul European, cum ar fi Cristian Preda, care a fost europarlamentar şi nu mai are nevoie să îşi găsească un traseu pe unde să umble prin Parlament, că nu ştie ce uşă să deschidă; îl avem şi pe Siegfried Mureşan, toată lumea ştie ce CV are şi a lucrat în Germania, în structurile centrale şi îl avem şi pe domnul Teodor Baconschi, remarcat ca un ministru foarte bun şi care a făcut foarte multe lucruri bune pentru România. Lista poate continua, inclusiv cu reprezentantul de la Constanţa, cea pe care o susţinem, Iuliana Grigoriu, deşi nu este pe loc eligibil, dar este un profesionist. Nu a mai făcut un politică până acum, este un specialist în accesări de fonduri europene, în următoarea perioadă va fi mai cunoscută. Am considerat întotdeauna că, atâta timp cât eşti profesionist, ştii să faci şi politică, invers e mai greu, susţin acest lucru. Acţiunile şi faptele mele dovedesc asta, anume că susţin în continuare profesionişti, care pot schimba România", a declarat Palaz, pentru "Replica".

Greu de crezut, dar este o realitate, Palaz a "scăpat porumbelul": va renunţa la orgolii. Deşi, va fi o serioasă dificultate să ne obişnuim cu punerea în cui a orgoliilor lui Palaz, liderul formaţiunii locale a PMP a detaliat pentru "Replica" şi motivele care l-au determinat să nu candideze la alegerile europarlamentare. "Atâta timp cât eu sunt bun pe un anumit segment, cu toată modestia spun acest lucru, pe administraţie locală, unde am lucrat, nu văd de ce nu aş susţine un om care ştie, într-adevăr, ce are de făcut în Parlamentul European. Nu cred că trebuie să mergem acolo de dragul de a merge şi mai vedem noi ce facem acolo. În politică, trebuie să pui mai presus interesele partidului decât interesele personale. Eu am făcut acest lucru. Aşa cum a spus şi preşedintele Traian Băsescu, sunt în stare să las la o parte interesele personale şi să susţin un om care e, într-adevăr, profesionist. Politicianul care ştie să pună interesele partidului mai jos decât interesele ţării este un politician. Mi se pare firesc să las orgoliile şi să susţin un profesionist şi specialist pe ceea ce ştie să facă în Parlamentul European", a menţionat Palaz, nedorind însă să specifice şi la câţi europarlamentari "populari" se aşteaptă: "PMP va propulsa la Bruxelles atâţia cât vom reuşi să ne mobilizăm noi, mă refer aici la militanţii partidului, scoţând un procent cât mai mare, format din două cifre. Ne dorim cât mai mulţi, ca orice partid", a concluzionat Palaz, pentru "Replica".

Marius Florian VASILE

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367