REPLICA ONLINE CONSTANTA

24.6° Constanța Mar., 16 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6701
24.6° Constanța Marți, 16 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6701
 

Palaz: Pâna în toamnă voi muta cartierul Henri Coandă la periferia Constanţei

Palaz: Pâna în toamnă voi muta cartierul Henri Coandă la periferia Constanţei

Replica API 18 martie 2016 | 23:43 829

Candidatul Mişcării Populare la Primăria Constanţa,

Candidatul Mişcării Populare la Primăria Constanţa,

Claudiu Palaz

Claudiu Palaz candidează, din nou, pentru funcţia de primar al Constanţei. Crede că acum lucrurile stau altfel, în sensul că este încrezător în şansele sale. În ceea ce priveşte speculaţiile cum că ar avea „tinichele de coadă” – dosare instrumentate de organele statului, Claudiu Palaz susţine că acestea sunt „teme de campanie”. În cadrul unui interviu acordat cotidianului „Replica” de constanţa, Palaz a vorbit şi despre proiecte, dar şi despre faimosul cartier Henri Coandă.

Reporter: Ce credeţi că s-a schimbat, de la alegerile trecute până acum, în privinţa şanselor dvs. la Primăria Constanţa?

Claudiu Palaz: Constanţa s-a schimbat! Constănţenii nu mai pot fi minţiţi şi manipulaţi, ceea ce înseamnă că fiecare candidat are şansa sa.

Rep.: Sondajele de până acum vă cotează pe locul 3 sau 4. Ce scor credeţi că veţi obţine şi câte mandate de consilieri credeţi că va avea Mişcarea Populară în viitorul Consiliu Local Municipal?

Claudiu Palaz: Sondajele sunt sondaje în funcţie de interesele partidelor care le-au prezentat, PNL şi PSD. Mişcarea Populara nu a făcut sondaj. În rest, lucrurile bune se întâmplă doar celor care ştiu sa aştepte.

Rep.: Sunt persoane care spun că numele dumneavoastră s-ar regăsi în diverse dosare. Cât e adevăr şi cât e temă de campanie?

Claudiu Palaz: Ţinând seama că în calitate de prefect am formulat foarte multe plângeri penale împotriva celor care au încălcat legea, este normal să fiu audiat. Speculaţiile se încadrează, în schimb, la „teme de campanie”.

Rep.: Într-unul din videoclipurile dumneavoastră de promovare amintiţi de închiderea magazinelor de vise. Sunt acţiuni la timpul trecut, cu ce proiecte veniţi acum în faţa cetăţenilor pentru Primăria Constanţa?

Claudiu Palaz: Este normal ca în calitate de candidat să arăt constănţenilor şi ce am făcut în activitatea mea din trecut, în calitate de prefect. Toţi candidaţii ar trebui să facă acelaşi lucru. Constănţenii trebuie să vadă dacă ai făcut ceva pentru urbe în trecut, pentru a avea încredere în tine că poţi face şi în viitoarea funcţie de primar. Ori, dacă nu ai nimic în spate în implicarea ta în afară de meseria pentru care ai fost plătit de la stat şi erai obligat să o faci, nu consider că ai fost foarte implicat în viaţa socială a Constanţei. Ceea ce vedeţi în clipurile de prezentare sunt lucruri pe care le-am realizat din funcţia de prefect, fără să fiu plătit din banii publici pentru acest lucru, deci separat de munca de prefect. Am făcut pentru că aşa am simţit eu să mă implic în viaţa Constanţei! Referitor la noile proiecte, am să enunţ câteva dintre acestea: realizarea şi dezvoltarea parcurilor industriale, acordarea de facilităţi pentru micii comercianţi, modernizarea creşelor, grădiniţelor şi şcolilor, sprijinirea ideii de act medical civilizat, relansarea culturii constănţene, stoparea construcţiilor pe spaţiile verzi. Voi transforma traficul rutier şi circulaţia pietonală într-una civilizată şi voi asigura cetăţeanului siguranţa de care are nevoie. Transparenţă în administraţie, profesionalismul şi apropierea faţă de cetăţeni vor fi câteva dintre principalele puncte pe care mă voi axa.

Rep.: Am întrebat şi un alt candidat la primărie, vă întreb şi pe dvs.: ce soluţie vedeţi în privinşa cartierului Henri Coanda aşa încât cei de acolo să nu mai fie văzuţi de alţi constănţeni drept o povară?

Claudiu Palaz: Cartierul Henri Coandă este un proiect eşuat al Primăriei. Strângerea la un loc a tuturor beneficiarilor de locuinţe sociale în număr aşa mare crează probleme de neimaginat în zonă. Până în toamnă voi muta cartierul Henri Coandă la periferia Constanţei! În locul acestuia voi da loturi pentru tineri în baza Legii 15/2003 privind sprijinul acordat tinerilor pentru construirea unei locuinţe proprietate personală. Un lucru este clar: în goana după voturi, Mazăre a distrus un cartier, şi anume Tomis Nord, infracţionalitatea căpătând cote alarmante. În faţa fenomenului îl avem pe neputinciosul Făgădău, care nu are soluţii, dar aşteaptă voturi.

Rep.: Problema Cazinoului Constanţa – cum îi vedeţi dumneavoastră o rezolvare rapidă?

Claudiu Palaz: Cazinoul va rămâne o problemă a Constanţei până va fi reabilitat. Am oprit vânzarea lui şi i-am convins pe Mazăre şi pe Făgădău - care susţineau vânzarea Cazinoului -, să-l cedeze Ministerului pentru a fi reabilitat. După, a venit USL la guvernare şi a blocat această reabilitare. Soluţia rămâne reabilitarea lui, în mod sigur. Dar nu mai băga gunoiul sub preş! Cei care au adus Cazinoul în halul acesta, în paragină, vor plăti. Banii vor fi recuperaţi de la cei care l-au distrus şi au furat lucrurile din interior, indiferent că se numesc Mazăre, Făgădău sau firmele care l-au gestionat! Recuperarea banilor va fi una din sursele de reabilitare pentru Cazinoul Constanţa.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369