REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.3° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.3° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Palaz: Pe Ponta nu îl interesează stabilitatea politică a României, ci doar propriul joc de putere

Palaz: Pe Ponta nu îl interesează stabilitatea politică a României, ci doar propriul joc de putere

Replica API 8 martie 2014 | 00:00 177

Comunicat de presă:

Partidul Miscarea Populara a sesizat Curtea Constitutionala pe motiv ca procedura pentru instalarea guvernului Ponta 3 e viciată.

Partidul Mişcarea Populară consideră că votul majorităţii parlamentare pentru guvernul Ponta încalcă Constituţia. Acordul semnat între PSD, UDMR, PC şi UNPR modifică programul de guvernare al USL asumat în decembrie 2012. Această modificare trebuia votată în Parlament, însă guvernul nu şi-a asumat această modificare. Prin urmare, modificarea programului de guvernare, chiar dacă nu este expres asumată, există şi este neconstituţională. De aceea PMP a sesizat CCR.

Claudiu Iorga Palaz, Presedintele Partidului Miscarea Populara Constanta, afirma: "Nu dorim să menţinem un conflict instituţional, ci să nu se creeze un precedent periculos. Dorim ca România să aibă instituţii legitime, iar CCR este în măsură să pună ordine într-o situaţie care nu a mai avut precedent".

Prin acest demers PMP demonstrează din nou că face opoziţie serioasă. PMP demonstrează de asemenea că face eforturi pentru a coagula toţi parlamentarii care se manifestă contra guvernului Ponta. Noi nu avem orgoliul de a pretinde că facem singuri opoziţie, ci ne interesează ca opoziţia să fie cât mai puternică şi coerentă.

Referitor la Guvernul Ponta 3, acesta include miniştri reciclaţi, care nu s-au remarcat cu absolut nimic în actualele poziţii ministeriale: Nicolae Bănicioiu pleacă de la Ministerul Tineretului şi vine la Ministerul Sănătăţii, Doina Pană pleacă din poziţia de ministru delegat pentru Dialogul Social în cea de ministru delegat pentru Ape şi Păduri, Rovana Plumb schimbă Ministerul Mediului pe cel al Muncii, Constantin Niţă devine ministru al Economiei după ce a fost ministru delegat pentru Energie. Are loc mutarea incompetenţei de la un minister la altul.

"PMP a votat în Parlament împotriva acestui guvern. Se dovedeşte că pe Victor Ponta nu îl interesează stabilitatea politică a României, ci doar propriul joc de putere şi de imagine în faţa cetăţenilor şi a propriului partid. Un astfel de guvern fragil şi şantajabil nu va mai putea guverna decât la limita de avarie" spune Claudiu Iorga Palaz, Presedintele PMP Constanta.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218